מי זוכר שלא מזמן נראה שהקורונה מחסלת את תעשיית החתונות והאירועים? מאז התחסנו, נפטרנו מהמסכות והפקות הענק חזרו במלוא המרץ ובמלוא האפקטים. להערכתם של חלק מהעובדים בתחום, מספר האורחים הממוצע הצטמצם אבל ההשקעה באירוע עלתה, והיא מתבטאת גם בעיצוב. הנה כמה דוגמאות לגני אירועים חדשים ומתחדשים.
דוּאֶאֶה, ראשון לציון
כמה: כ-650 איש.
העיצוב: האולם, שנמצא ליד אגמון הסופרלנד, עוצב בסגנון קולוניאלי על ידי אדריכל אושיר אסבן. השימוש בקווים מתחיל בגן המקיף את האולם ונמשך בפנים, ברשת ארוגה בעבודת יד בגוון ירקרק בהיר התלויה על התקרה. בלב האולם ניצב עמוד בטון חשוף מסיבי ומסביבו אדניות הידרופוניות וספות. המטבח הפתוח מחובר לבר ולעמדת הדי.ג'יי.
במקום שולחנות וכיסאות בגדלים אחידים יש באולם פינות ישיבה הכוללות ספות, כיסאות בר ואפילו שולחנות ל-2-4 אנשים, כך שזרים לא צריכים לשבת ביחד. דלתות הרמוניקה שנפתחות במלואן מובילות אל מרפסת היקפית רחבה ואל הגן, ושם יש מקומות ישיבה נוספים. במרפסת גם נמצאים אזור קבלת פנים, שירותים, סוויטה למתחתנים, משרד מכירות ואזור טכני. בחדרי השירותים הדלתות עשויות עץ מהגוני מבריק, והכיורים נמצאים באי מרכזי שמעליו מנורה בצורה זהה.
הכי מושקע: רחבת קבלת הפנים והתקרה.
הכי חדש: סוויטת חתן-כלה הכוללת סלון, חדר רחצה ועמדת איפור ואפילו חצר פרטית.
רמת מחירים: 600-300 שקל לאיש.
מה השתנה בתחום האירועים? "להבדיל משנים עברו, החתן והכלה מגיעים מוכנים, עם רשימות מכל מיני קבוצות ובלוגים ברחבי האינטרנט, ולא מתביישים לשאול מה מגיע ומה התמורה. לפני הקורונה מספר האורחים הנפוץ היה 700-600 איש, והיום הממוצע הוא 300, וחתונות קטנות זו לא מילה גסה. אנשים מחפשים את האינטימי, את הקטן ובורחים מהטמפלט הקבוע לדברים מיוחדים כמו חתונות בבתים פרטיים, בחצרות, במשקים וביקבים", אומר אסבן.
בית מלצ'ט, תל מונד
כמה: עד 450 איש.
העיצוב: אולם האירועים נמצא בניין לשימור שהיה בבעלותו של לורד מלצ'ט ושימש לייצור כוהל, ועיצובו הושפע מהסגנון הבינלאומי. המעצב הילי לזרוב מסטודיו OTHER:WISE רצה ליצור אווירה חסרת מאמץ ופחות מלוטשת. "הרגשתי שאני צריך לזנוח את המחשב, את התוכניות, החזיתות והחתכים, ולהתחיל לעבוד עם הבטן. הגעתי לשטח שלוש פעמים בשבוע בשעות שונות וחיפשתי דברים להישען עליהם. הבנתי שכל החלטה שלי צריכה להיות פשוטה, ואני צריך להשאיר את התחכום והמניפולציה מאחוריי. לכל חומר שנבחר – מאורן קרוליינה משומן ועד אריחי טרצו, מתעלות חשמל חשופות מפליז ועד לבריקים החשופים על הקירות – יש צורך וסיבה. שום אלמנט לא משמש כתפאורה, אלא הוא חלק מצורך ופרוגרמה", הוא אומר.
הכי מושקע: רחבת הריקודים על הבר.
הכי חדש: מגוון אפשרויות ישיבה, בר מפואר ומאובזר, רחבת ריקודים עם מערכת סאונד ותאורה ייחודית, חדר חתן-כלה להתארגנות ומנוחה.
רמת מחירים: מ-430 שקל לאדם.
מה השתנה בתחום האירועים? "הכל חזר להיות כמו לפני המגפה", אומר לזרוב.
יורדי הסירה, נמל תל אביב
כמה: עד כ-500 איש בישיבה סביב שולחנות, עד כ-1,100 איש בעמידה.
העיצוב: סגנון אורבני ואקלקטי שעיצב מיכאל אזולאי. בחלל אזורים המעוצבים בסגנון בוהו עדכני לצד חלקים המעוצבים כמו בר ניו יורקי, מטבח פתוח ומתחם מוקף קשתות.
הכי מושקע: אזור קבלת הפנים מול הים.
הכי חדש: אוכל של השף אביב משה.
רמת מחירים: משתנה.
מה השתנה בתחום האירועים? "בעקבות תוכניות האוכל ואינסטגרם, שנותן במה ויוצר מודעות לתחום הקולינרי העשיר והמגוון, זוגות רוצים להביא את החוויה הזו לאירוע שלהם. יש דרישה ובשאיפה לפרזנטציה ברמה גבוהה, למנות ולפרודוקטים איכותיים, ודרישה לחתימה של שף מוביל על התפריט והמנות. הזוגות לא מתפשרים על נראות האוכל ורוצים לייצר חוויה קולינרית לאורחים, ממש כמו במסעדת שף. גם עיצוב החלל הפך להיות חלק משמעותי בחתונות של היום. הזוגות רוצים לייחד את האירוע שלהם בעזרת עיצוב מקורי וייחודי, לספר סיפור וליצור קונספט ואווירה כדי שהאירוע שלהם ייראה שונה מכל אירוע אחר. אחרי תקופה ממושכת שבה הסתגרנו בבתים עם מגבלות ופחד ממשי מאנשים, הקהל הישראלי רוצה פשוט לחגוג את הרגע, ליהנות ולהיות בעיקר סביב אנשים ולבחור במקום שיעניק לו את האווירה הכי נכונה לאירוע של פעם בחיים", אומר הבעלים ישי זלצר.
גאיה, נס ציונה
כמה: גן צפוני עד 420 איש, גן דרומי עד 750 איש.
העיצוב: עיצוב של סיניה פישר חמים, בסגנון פרובנסלי עם נגיעות מודרניות ועדכניות.
הכי מושקע: גינה גדולה, אווירה משפחתית וחניה סלולה.
הכי חדש: בפנים יש שולחנות מעץ חשוף עם רגל מעוצבת, בחוץ ריהוט גן מטולמנ'ס, כלי ההגשה יובאו מגרמניה, ובבר יש כוסות ייעודיות לכל משקה.
רמת מחירים: משתנה.
מה השתנה בתחום האירועים? "פעם הכל היה סטנדרטי, צנוע ודי פשוט. היום לעשות אירוע זה סופר מורכב ומושקע, האוכל מגיע לרמות הקפדה של מסעדה טובה, הברים מושקעים עם אלכוהול יוקרתי וללא הגבלה, ההושבה ממוחשבת והעיצוב פסיכי. האירועים נהיו הרבה יותר יוקרתיים ומרשימים, בעיקר בשל התחרות בין גני האירועים על הזוגות הצעירים. לאחר הקורונה כמות האורחים באירועים צנחה, מחיר חומרי הגלם יותר מהכפיל עצמו ומשכורות העובדים הועלו כי בגדול אין עובדים", אומר דוד גדג', השף והבעלים.
עולמיא, טיילת ארמון הנציב ירושלים
כמה: עד 500 איש.
העיצוב: מתי רוזנשיין ויותם בר חמא עיצבו בסגנון נקי ומינימליסטי המדגישה את הנופים הייחודיים והגנים מסביב. הלאונג' בנוי מאבן מסיבית והאולם הראשי מוקף קירות זכוכית.
הכי מושקע: רחבת קבלת הפנים ואזור החופה המשקיפים לאגן העיר העתיקה והרי יהודה.
הכי חדש: מערכות הגברה ותאורה באיכות גבוהה, גינה היקפית עם אופציות רבות לאזורי ישיבה, קבלת פנים וחופה. סוויטת חתן-כלה ומשפחות ובה חדר רחצה.
רמת מחירים: מ-400 שקל לאדם.
מה השתנה בתחום האירועים? "חל שינוי משמעותי. הזוגות מעורבים יותר ודורשים חוויה אישית. הם רוצים להעניק לאורחים חתונה בלתי נשכחת, ייחודית ומיוחדת. חלקם מחפשים חוויה אינטימית יותר עם האורחים ויש דגש על מה האורח מרגיש, חושב ואוהב. בעקבות משבר הקורונה יש המון רגש והערכה לביחד ולאירועים שמחים", אומרת ג'נינה בר-חמא, בעלת המקום והמנהלת.