על רועי ביבר ז"ל כנראה שהיינו שומעים כך או אחרת. כבר כילד הוא בלט בכל מקום אליו הגיע, עם חיוך גדול, עיניים כחולות וערמות של כריזמה. רועי כבש את לבם של כל מי שפגש וכשחבריו מספרים עליו ניכרת הערכה, הערצה וגעגוע לאדם ששימש כדבק של החבורה. לאן שלא הלך, רועי ביסס את מעמדו כחבר הכי טוב של כולם, וכל זה בשקט ובצניעות שאפיינו אותו.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> "הם ישנו במיטה בבית ורצחו אותם, אותנו"
>> זוג מלונדון ביקש לעצב דירת נופש בת"א בצבעי דגל ישראל
סרן (במיל') רועי ביבר מצור משה נהרג בנובמבר האחרון בקרב בצפון רצועת עזה. הוא היה בן 28, מפקד צוות ביהל"ם וסטודנט במחלקה להנדסת מכונות. בוקר אחד קיבלתי טלפון מהמשפחה שלו; הם פנו אלי וסיפרו לי שהם רוצים להקים פינת הנצחה לזכרו. אחרי ששמעתי את הסיפורים על רועי, הבנתי שזו לא תהיה פינת הנצחה שאליה עולים מדי פעם בשביל להיזכר, אלא פינה שהיא אזור ישיבה שבה יוכלו לשבת בני המשפחה וחברים ולהעלות יחד זיכרונות מרועי. למעשה, זו צריכה להיות פינה שכל מי שרוצה מקום קסום לשבת להירגע וליהנות משקט, יוכל להגיע אליה.
במהרה הבנתי שזכיתי ברגע מיוחד, הזדמנות להכיר משפחה וחברים שכל כך אהבו את רועי, ודרכם להכיר גיבור של המדינה ולהיות חלק גדול ומשמעותי מההנצחה שלו. נפגשתי עם המשפחה וביקשתי שיפרטו ויספרו לי כמה שיותר על רועי, שאדע מה אהב, מה ריגש אותו ואיך הוא גדל. שמעתי שרועי תמיד היה מוקף בחברים, אהב לספר סיפורים, להכין לכולם קפה ותה ולשבת ולדבר. היה לי ברור שפינת הישיבה שאתכנן תהיה מיוחדת, כזו שמהווה מעגל ישיבה שמושך אליו אנשים ומחבר ביניהם.
אזורי ישיבה קבוצתיים לצד מרחב ישיבה אישי
פינת הישיבה לזכרו של רועי ממוקמת בלב החורשה שבמושב צור משה, המושב בו משפחתו של רועי גרה, ומשקיפה למטעים החקלאים של המושב. הפינה קיבלה את השם "המעגל של ביבר" כי היא תוכננה כפינת ישיבה במעגל, מוגבהת על במת דק מעץ טבעי שעליה אזורי ישיבה הכוללים ספסלים מעוגלים, שרפרפים ושולחנות, בתכנון שמאפשר אזורי ישיבה קבוצתיים לצד מרחב ישיבה אישי. התכנון כלל פרגולה מעל אזורי הישיבה ומסביב אדניות לצמחים ופרחי נוי, הממשיך את קו העיצוב הכללי ומציע צמחי תבלין שאפשר לקטוף ולהוסיף לתה מנחם. רועי כל כך אהב את הטבע, ולכן הפינה נוצרה מעץ טבעי ובצדה מוקמה אבן בזלת מסיבית ועליה מקובע שלט המספר את סיפורו של רועי ביבר ז"ל. יהיה זכרו ברוך.
עיצוב: מורן ורנר סיידו, סטודיו MWS