לאדם ביטון בן ה-39 יש שתי אהבות גדולות בחיים, מלבד המשפחה שלו כמובן – גלישה בים ונגרות. הוא מצליח ללהטט בהצלחה בין שתיהן ולחלק את זמנו בין בית הספר לגלישה שלו ושל אחיו עומר מול חוף סידני עלי בהרצליה, ובין בניית שולחנות, בתי עץ, דקים לבריכות, קירות ותקרות ואפילו בית שלם לעצמו ולמשפחתו.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> הזוגות שגרים יחד וישנים לחוד: ככה זה עובד
>> אהרוני: אם זו הדירה האחרונה שלי, אני רוצה אותה ככה
במועדון ביטון מלמד קבוצות ופרטיים לגלוש, מקיים אירועי חברה, הרמות כוסית, חתונות בוטיק וקייטנות ומסביר על זרמים ועל איכות הסביבה; בשאר הזמן הוא עסוק בעבודת כפיים בנגרייה המשפחתית. הוא מתגורר באזור השרון, נשוי ואב לשני ילדים – אלי בת 3 וחצי וגלי בן שנה וחצי. בתקופת הקורונה, כשמועדון הגלישה נאלץ לסגור את שעריו, הוא ניצל את הזמן הפנוי לבנות בעצמו חיפוי לבריכה קטנה בחצר מעץ שנרקב, שייף אותו והביא לרמת גימור גבוהה. אחרי שהעלה את התמונה לרשתות החברתיות וקיבל אלפי תגובות, הבין שהוא יכול גם להתפרנס מזה: "פעם הייתי מרכיב ומנקה בריכות, והחלטתי לשלב את הידע שלי בבריכות, להרכיב אותן לאנשים עם כל מה שצריך, משאבה, כלור ופילטרים, ולבנות להם דק מסביב. מאז עשיתי כמה בריכות ועברתי גם לגדרות ושערים עם הידע שלי בריתוך".
ביטון עובד עם עץ גושני ומייצר דלתות, פרגולות, דקים, בתי עץ ומחסני עץ, מגדיל חדרים או מייצר משרד בגינה. "כל מה שאפשר לבנות בבנייה קלה מעץ", הוא מסביר, "המחיר בארץ יקר יחסית, 200 שקלים למטר, והכפיל את עצמו מאז הקורונה, ולכן אני בעד למחזר. הרבה דברים עשיתי מעץ שאספתי, כמו משטחי עץ או דקים מפורקים. יש לי כמות גדולה שיכולה להספיק לכל מיני מוצרים, אבל אפשר להיות יצירתיים ולבקש מחבר שמפרק משהו, כמו מיטה ישנה, או מאנשים שרוצים לזרוק ומחפשים מישהו שיפנה להם ואז מודיעים בקבוצות. כל רהיט יכול לשנות צורה או להפוך לגדר או פריט תלוי על קיר, ואפשר להשתמש בעץ אין סוף, רק שהוא יהיה קטן יותר בכל פעם".
את הבית שלו ביטון בנה בעצמו כשרצה לחסוך כסף. הוא יצר תשתית, בנה את פנים הבית, שידה לטלוויזיה, מקלחת, פינות ישיבה, מחסן ואפילו את קיר הלבנים ליד המטבח. בפינת הקפה יצר מדפים מפרוסת עץ מהגוני שהיה רצפה של חברים, ומתחתיה עץ אלון שפורק מעבודה ישנה. הוא חיפה את הרצפה והתקרה בעץ אורן לצד קירות לבנים, ובפינת הטלוויזיה יצר מידוף מחלקי עץ זרוקים. את השולחן בסלון יצר מדק איפאה שפרס לפרוסות קטנות, הכין קוביות וחיבר על משטח מפולס עם לא פחות מאלף ברגים. בחדר השינה של הילדים התקין רצפה, תקרה וקירות, צבע בלבן ושייף כל אחד מהם ברמת שיוף שונה בדיסק כדי להעניק גוון אחר. בחדר השינה שלו ושל אשתו הוא דאג לתשתיות, בידוד ותאורה ובנה חדר ארונות שכולו עץ.
בפרויקט אחר, בבית בכוכב יאיר, עלויות בריכה עילית עם דק שבנה הסתכמו יחד ב-50 אלף שקלים. ביטון: "עלויות של בריכה עילית אחרת מברזל, בטון או פיברגלס יגיעו למאות אלפי שקלים וגם יפגעו בסביבה אם לא ייטמנו באדמה. אם צריך, אפשר גם לפרק את לוחות העץ ולהחליף בריכה".
למי שמעוניין להתנסות בפרויקטים כאלה בעצמו אך מהסס, ביטון מציע לקפוץ למים, לפתוח יוטיוב וללמוד תוך כדי תנועה: "כמה כלים, רצון ויסודיות, וכשאתה נוכח ברגע, אתה מחושב וכבר תדע מה לעשות גם בלי תוכניות. אם אתה אוהב את זה, תצליח לעשות את הכי טוב שלך".