הדיירים: בני זוג בתחילת שנות ה-60 לחייהם העוסקים במקצועות חופשיים.
הבית: הבית נמצא ביישוב קהילתי באזור המרכז על מגרש שגודלו שני דונמים, הנושק לחורשה. גודלו של הבית כ-300 מ"ר ויש בו קומת כניסה, מרתף ועליית גג. הבית בן 30 שנה והיה במצב שמור יחסית.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- הבית הזה יעלה לכם 250 אלף שקל
- ינאי פרישר גוטמן מציג: פנטהאוז יוצא דופן בירושלים
החזון: מטרת השיפוץ הייתה להתאים את הבית למצבם הנוכחי של בני הזוג - העובדים מהבית ושלושת ילדיהם כבר עזבו. היה צורך להפוך את הבית לבית "חכם" המותאם למאה ה-21 וישרת את בני הזוג בנוחות. מכיוון שבני הזוג מארחים הרבה את בני משפחתם המתרחבת, היה חשוב ליצור חלל ציבורי גדול ומרווח עם הרבה פונקציות ישיבה.
כמו כן, בתכנון הושם דגש על יצירת פתחים גדולים בכל החללים כדי לבטא את הסביבה הטבעית הירוקה העוטפת את הבית. נבחרו חומרים טבעיים ואיכותיים שיחזיקו מעמד זמן רב. לבעלי הבית היה חשוב לבחור חלונות איכותיים שיבודדו היטב את הבית מבחינה תרמית.
במהלך השיפוץ התמודדנו עם אילוצים קונסטרוקטיביים כמו תקרת בטון נמוכה בחלק מהחלל הציבורי ועמודים במרכז החלל הציבורי. את העמודים אי אפשר היה להזיז ולכן הפכנו אותם לקיר אחד גדול מחופה אבן המשמש כאלמנט עיצובי מרכזי ונמצאים בו הקמין, ארון המעילים וטלוויזיה המשמשת את היושבים ליד האי במטבח.
משך השיפוץ: כשמונה חודשים.
האתגר: ליצור אווירה חמה ואלגנטית
השיפוץ היה יסודי ומקיף ובמסגרתו חודשו מהיסוד רוב החללים בקומת הכניסה. תקרת הרביץ (תקרה עשויה רשת מטויחת) פורקה, וגג הרעפים הוחלף בגג עם קורות עץ גלויות. בכל הבית נפתחו חלונות ופתחים גדולים כדי להכניס אור ונוף טבעי. קירות המטבח הסגור נהרסו ונוצר חלל ציבורי גדול הכולל מטבח, פינת אוכל וסלון.
לבקשת הדיירים החלל הציבורי חופה ברצפת אבן שיוצרת מראה קר ונקי, כך שהיה מאתגר ליצור בו אווירה חמה ואלגנטית. המדרגות הישנות הוחלפו במדרגות קלות. שני חדרי שינה אוחדו לחדר גדול המשמש לעבודה ואירוח, ושירותי האורחים הוגדלו משמעותית. בחוץ נבנתה פרגולה חדשה, גדולה ורחבת ידיים.
הכניסה והסלון: מבואה קטנה מובילה היישר לחלל הציבורי. במרכז החלל יש קיר שבצדו האחד קמין ובגבו ארון מעילים. לחיפוי הקיר נבחרו אבני לקט שהונחו בצורה הנקראת קוצ'ינה. הקיר משווה לחלל הציבורי מראה מיוחד של שילוב בין מראה קלאסי נקי למראה כפרי-פרובנסלי. הסלון מואר ומזמין. הדיירים ביקשו שלא תהיה בו טלוויזיה בסלון וכך נוצר חלל רחב ידיים המאפשר ישיבה בכל פאותיו. כל הרהיטים יוצרו במיוחד על פי הזמנה.
פינת האוכל: פינת האוכל מרווחת מאוד והשולחן הגדול יכול לשמש את כל בני המשפחה הגרעינית המגיעים לארוחות שישי. השולחן והכיסאות יוצרו במיוחד על פי הזמנה. בקרבת המטבח עומד ארון כלים כחול המכניס צבע ואופי לחלל. הארון עוצב בסגנון כפרי אנגלי לבקשת בעל הבית, ששורשיו באנגליה. בארון מאוחסן אוסף גדול של כלים העוברים בירושה במשפחות של שני בני הזוג.
המטבח: למטבח נוספו חלונות רבים ככל האפשר במגבלות הקונסטרוקטיביות. הארונות עשויים עץ מלא כדי לשבור במקצת את המראה הקר של הרצפה, ובמרכז יש אי גדול המשמש ביומיום. קולט האדים מעל הגז נוסף בגלל אילוצים קונסטרוקטיביים – קורה מעל לכיריים ועמוד הצמוד לחלון שהיה צריך פתרון יצירתי להסתרתם.
במדור הקודם: הדיירים ביקשו בית פונקציונלי ופעיל עם מקום לכל העציצים
זוג אנשים נדירים
חדר עבודה ואירוח: בקירות נפתחו חלונות גדולים הפונים אל החורש והופכים את הנוף לחלק בלתי נפרד מהחלל. על הרצפה הונח פרקט עץ מפירוק. שולחן העבודה הגדול עשוי מברזל עם משטח עץ. לצדו הוצב ארון ברזל לאחסון קלסרים. במרכז החדר יש שזלונג זוגי לקריאה ועל הקיר הסמוך נתלו מדפי ספרים. בהמשך יש ארון שעוצב בסגנון כפרי-אנגלי ונצבע בירוק כהה עמוק.
חדר השינה: חדר השינה עוצב במראה נקי ובצבעים בהירים. פרקט הלמינציה הוחלף בפרקט עץ בצבע לבן, החלונות הוגדלו וכל הארונות עוצבו ונבנו מחדש. במרכז החדר ליד אחד החלונות הוצבה ספת רביצה.
פריט אהוב: ספה דו-צדדית בעיצובו של אריק בן שמחון הניצבת בין פינת האוכל לסלון.
אדריכלות ועיצוב: עינב גלילי אדריכלות ועיצוב
דבר המעצבת: זו זכות גדולה להיכנס לחייהם של אנשים ולקחת חלק בתהליך המשפיע רבות ובאופן כה משמעותי על מרקם חייהם. פגשתי זוג אנשים נדירים, אנשי ארץ ישראל היפה והאדיבה. אנשים שהקימו משפחה מלוכדת, אנשי עשייה ועבודה שיצרו לעצמם מציאות חיים מעוררת התפעלות וכבוד.
חוויתי עבודת צוות מעמיקה ויסודית עם בעלי הבית והם היו שותפים מלאים לכל אורך הדרך. התנסיתי בעבודה זו בתכנון ועיצוב לבני זוג שנמצאים בפתחו של הגיל השלישי, דבר שהיווה עבורי הזדמנות לייצר חללים בעלי אופי שונה מחללים המיועדים למשפחות עם ילדים קטנים, בדגש על חללים מרווחים, נוחים, מזמינים ואלגנטיים.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
טיפ: אל תתפשרו על בחירת בעלי מקצוע איכותיים ואמינים, בפרט כשמדובר בפרויקטים מורכבים שבהם נדרשים להתמודד עם אילוצים ו"הפתעות" תוך כדי תנועה.