הדיירים: בני זוג בשנות ה-40 לחייהם, הגבר עצמאי העוסק בפיתוח תוכנה והאישה עובדת בחברת הפקות, ושני ילדיהם (בן 13 ובת 9). באישה חולמת להקים חנות לעיצוב הבית.
הדירה: דופלקס ישן ומוזנח בבניין שנבנה לפני 45 שנה ברמת השרון. הדופלקס היה מחולק לשתי דירות שבכל אחת התגורר דייר. שתי הדירות אוחדו לדופלקס ששטחו 130 מ"ר.
החזון: היה צריך לאחד את שתי הדירות לבית אחד. בעלת הבית חלמה על הבית משלה במשך שנים, והרצונות שלה היו מגובשים. היא ביקשה בית בסגנון אקלקטי, לא צבעוני, עם חומרים כמו של עץ, בטון וברזל. היא רצתה מטבח לא גדול שלא משתלט על החלל, חדרים מרווחים לילדים, מדרגות נוחות ופינת עבודה לאב שעובד מהבית. בנוסף, רצינו להכניס הביתה את נוף הברושים ואור טבעי.
משך השיפוץ: התכנון נמשך שלושה חודשים והשיפוץ בפועל ארבעה חודשים.
עלות השיפוץ: 700 אלף שקל, כולל הריסה ובנייה מחדש, תשתיות (אינסטלציה וחשמל) חדשות, עבודת גבס, בניית היחידה בגג, החלפת מפתחים (חלונות ודלתות), מטבח, נגרות ותאורה.
הקירות הפנימיים בשתי הדירות נהרסו והחללים חולקו מחדש. בקומת הכניסה נבנו מטבח, סלון, פינת עבודה, שני חדרי ילדים וחדר. בקומה העליונה נבנו יחידת ההורים ומרפסת. גרם המדרגות הלולייני הוחלף בגרם מדרגות ברזל שחורות מרחפות, וכל החלונות הוחלפו. בחלונות עם פרופיל בלגי היוצר מסגרת מרהיבה לנוף הברושים. בקומת הכניסה פרופיל החלונות שחור והרצפה חופתה בפרקט עץ אלון במראה טבעי.
רצינו להסיר שני עמודים ולפתוח לגמרי את החלל בין המטבח לסלון, אבל משיקולים תקציביים השארנו אותם. המטבח נמצא מול הכניסה לבית ובנוי בשני קווים ובקצהו חלון גדול. קו אחד נמצא ליד הקיר, וכולל ארונות וכיור. מעל הכיור יש ארון משקאות עם דלת עשויה מרשת ברזל. הקו השני – שאורכו 3 מטרים – מתחיל למעשה בעמוד שהורחב וממשיך כאי. העמוד המורחב מסתיר את הכיריים, שנמצאות ליד החלון. משטח העבודה מעל הארונות הנמוכים והאי עשוי עץ. בעלת הבית חלמה על משטח כזה עוד לפני רכישת הדירה, והייתה מוכנה לתחזוקה הנדרשת לעומת משטחי אבן שאינם דורשים תחזוקה. ארונות המטבח והמגירות מעוצבים בסגנון כפרי עדין וצבועים בלבן עם נגיעות של אפור.
מימין לדלת הכניסה נמצאים הסלון ופינת האוכל. הסלון מרוהט בספה גדולה עם ריפוד בד שחור, וספת רביצה אפורה הניצבת מתחת לחלון הגדול. שולחן הסלון בנוי כארגז עץ. מתחת לגרם המדרגות ניצב שולחן אוכל עגול עשוי עץ בצבע טבעי וסביבו כיסאות עץ לבנים עם כריות כחולות.
לשני חדרי השינה של הילדים מוביל מסדרון, שמצדו האחד יש ארון כביסה ומצדו השני פינת עבודה. בעל הבית עובד מהבית, ובדירה הקודמת עבד בפינת האוכל, וזה היה מאוד לא נוח לכל בני המשפחה. כדי ליצור פינת עבודה הרחבנו את המסדרון ונוצרה נישה ובה הותקנו שולחן עבודה רחב, מדפים וארון. בקצה המסדרון נמצא חדר הרחצה. רצפת חדר הרחצה מחופה באריחי גרניט פורצלן במראה בטון והקיר מחופה חלקית באריחים לבנים מלבניים (7.5X15 ס"מ). ארון הכיור צבוע בשחור למראה דרמטי.
>> במדור הקודם: תוך 3 חודשים הפך הבית הישן לווילה חלומית
בקומה העליונה נמצאת יחידת ההורים – מיקום הנותן להם פרטיות. בחדר השינה מחופה הרצפה בפרקט אלון תלת שכבתי. פרופיל החלון, המיטה, הארון והמנורות כולם לבנים. גם בחדר הרחצה של ההורים הרצפה מחופה באריחי גרניט פורצלן במראה בטון והקיר מחופה חלקית באריחים לבנים מלבניים, אבל כאן ארון הכיור בצבע עץ טבעי. במהלך השיפוץ התגלה שחדר הרחצה גבוה במיוחד, והותקנה בו גלריה לאחסון.
פריט אהוב: המטבח שתכננתי ובנה הנגר תומר פארטוק. המטבח לא גדול אבל יש בו הרבה מקום לאחסון. הצבע שלו נבחר אחרי שניסינו המון צבעים, ושילבנו בו דלתות כפריות וידיות.
דבר המעצבת: הילדים של בני הזוג והילדים שלי לומדים ביחד. הם נפגשו עם מספר מעצבים ואדריכלים, ואז נפגשנו בטיול כיתתי ואחר כך בסטודיו שלי. הבנתי את חזון העיצוב שלהם ואיך אני יכולה לעזור להם להגשים אותו.
טיפ: תכנון נכון הוא הבסיס לעיצוב. כשהתכנון נכון ופונקציונלי, העיצוב "ישב" על הבסיס בצורה טובה וזורמת, והבית יהיה נוח וקל לתחזוקה.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
עיצוב: בטי יעקובסון, בוגרת ביה"ס ללימודי פנים של ברברה ברזין
קבלנים: ערן ואלי, א.ע בנייה וגמר
רשימת מכולת
ארון כיור ביחידת ההורים – 2,500 שקל, טורקיז בית יצחק
ארון כיור בחדר הרחצה – 6,500 שקל, תומר פארטוק
כריות נוי – 160 שקל לכרית, גלי ליבנה
ארון ביחידת ההורים - 2,100 שקל, "מפעם", שוק הפשפשים בחיפה
פמוטים בפינת האוכל – 250 שקל, בייסיק
מנורה מעל הכיריים - 1,200 שקל, דורי קמחי תאורה