הדיירים: בני זוג בפרק ב', הגבר עובד בחקלאות והאישה אחות. לאישה יש שלושה ילדים גדולים ונשואים, ושלושה ילדים גרים בבית.
הבית: בית ששטחו 250 מ"ר הכולל שתי קומות בקיבוץ כפר גלעדי. הבית עומד על מגרש משופע מאוד, וקומתו התחתונה בתוך האדמה. נשקף ממנו נוף של עמק החולה והחרמון.
החזון: בני הזוג ביקשו בית באווירה כפרית, בית חם ועוטף שייתן כבוד לנוף, בשילוב של אבן טבעית ונגיעה של סגנון ערבי, שהוספה באמצעות חלונות מקושתים. בקשה נוספת הייתה בית גמיש, שיתאים עצמו לשינויים שיחולו במהלך השנים.
משך השיפוץ: התכנון נמשך שנתיים והבנייה שנה.
עלות הבנייה: 2 מיליון שקל.
גשר שחציו תלוי באוויר מוביל למבואה חיצונית מקורה. דלת כניסה עשויה עץ נפתחת לחלל הציבורי, וכבר מהכניסה אפשר לראות את הנוף הנשקף דרך דלתות הזכוכית המקושתות. הדלתות מובילות למרפסת הצפה, המשקיפה לכיוון מזרח, לעמק החולה והרי הגולן, כך שאפשר לראות את הזריחה מהחלל הציבורי. מימין לדלת הכניסה נמצאים הסלון ופינת האוכל, ובקירות הניצבים קבועים חלונות גדולים, גם הם בצורת קשת. התקרה הוגבהה מעט ונוספו לה קורות עץ ליצירת מראה כפרי וחם. הסלון מרוהט בספה נמוכה ורכה עם ריפוד אפור, כורסה אפורה, כמה פופים בהירים ושולחן עץ עגול.
משמאל לדלת הכניסה נמצא מטבח מואר ומרווח בצורת חי"ת מפורניר אלון. דלתות המטבח צבועות בתנור בצבע שמנת, עם חלקים בצבע עץ. במרכז ניצב שולחן עץ עם משטח בצבע טבעי ורגליים בצבע טורקיז עדין, מוקף כיסאות עץ.
בקומת הכניסה נמצאת גם יחידת שינה, שתשמש בעתיד את בני הזוג וכיום משמשת לאירוח הילדים הגדולים. אחד הקירות בחדר השינה מחופה לבנים, ודלת זכוכית מובילה למרפסת צפה המשקיפה לכיוון מזרח. לחדר הרחצה מוביל מסדרון ארוך שמשני צדדיו ארונות קיר מעץ, ובצד אחד משולבת בארונות נישה ובה ספסל.
גרם מדרגות שבו חלון גדול מוביל לקומה התחתונה, שחצי ממנה נמצאת מתחת לפני הקרקע. למרות זאת, חצרות אנגליות אפשרו לפתוח חלון בכל חדר. בקצה גרם המדרגות יש חדר משפחה, וממנו יש יציאה לחצר. הגדולה. הקומה כוללת את חדר השינה הנוכחי של ההורים עם חדר רחצה צמוד, שלושה חדרי ילדים, חדר רחצה וחדר שירות.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
פריט אהוב: קורות הפלדה שעוטפות את הבית (רלסים), מגשר הכניסה ועד למרפסות המרחפות. פס הפלדה מקיף את כל הבית ומאפיין אותו, ומפריד בין האבן לטיח בקירות החיצוניים.
דבר המעצב: במקרה הזה הסקיצה הראשונית של הבית מאוד דומה לבית שנבנה בפועל. לא יישרנו את המגרש, אלא שילבנו את הבית בטופוגרפיה הבעייתית, והמפלסים משתלבים עם הגבעה ומרגישים מהם את הגובה והסביבה.
טיפ: החלק הקריטי ביותר בתכנון הוא העמדת הבית על המגרש, כי צריך להבין את כיווני האויר והאור ואיך יוצרים נגישות מהרחוב, במקרה הזה בעיקר בגלל הטופוגרפיה המורכבת של הבית על צלע הגבעה. שלב ההעמדה של הבית חשוב כדי להוציא את המקסימום מהשטח.
תכנון ועיצוב: אדריכל ינון בן דוד
רשימת מכולת
פופים בסלון – 600 שקל ליחידה, הפנטזיה המרוקאית, קיבוץ מחניים
ציורים (שור בגרם המדרגות, לאמות בחדר הורים, ינשוף בסלון) – מ-1,000 שקל ליחידה, ינון בן דוד