הדיירים: אודליה היא לקוחה ותיקה ואהובה שלי. בת 50, קטנת ממדים ופצצת אנרגיה, מכורה לספורט, למרתונים ולמזון בריא (מהמחמירות במדד הבריאות של כל מה שהיא מכניסה לפה). לכל אחד מאתנו המעצבים יש כמה לקוחות שהולכים אתנו יד ביד שנים על גבי שנים, וכזאת היא בשבילי אודליה: עיצבתי לה את הבית כשהתגרשה ועברה לגור לבד, את קומת המשרדים של העסק שלה, את הבית שאליו עברה עם החבר הקודם, את הבית של הבת הגדולה וגם את הבית של הבת הצעירה ואפילו תכננתי ועיצבתי את הבית של הגרוש של הבת.

הדירה: נמצאת במרכז תל אביב, באחד מבנייני הרכבת בעיר. שטחה כ-20 מ"ר.

החזון: דירת מלון בוטיק המושכרת לתקופות קצרות לתושבי חוץ. המטרה הייתה ליצור היצע לקהל היעד הזר המבקש להשכיר דירות בוטיק מעוצבת, כאלה שכמעט ולא ניתן למצוא פה בעיר. האילוץ הגדול בפרויקט כמובן היה גודל החלל, 20 מ"ר, שזה שווה בימינו לגודל של חדר שינה גדול. הרצון היה להכניס כמה שיותר פונקציות ופרקטיקה לשוכרים, וליצור עיצוב שלא מתפשר, בלי שהם יצטרכו לעבוד בסידור הריהוט: לא ספה שהופכת למיטה, ארון שהופך לשולחן או מטבח, מקלחת שהיא גם שירותים ושלל ההמצאות שנראות מאוד טוב בצילום אבל בפועל אתה מוצא את עצמך עובד שעות נוספות בארגון החלל.

משך השיפוץ: חודש

עלות השיפוץ: 100 אלף שקלים

לי אולשה (2), מטבח ג (צילום: יחסי ציבור)
המסדרון הצר נוצל למטבחון | צילום: יחסי ציבור
לי אולשה  (3), מטבח (צילום: יחסי ציבור)
שילוב אלמנטים קלאסיים עם מודרניים | צילום: יחסי ציבור

לי אולשה (19), ידיות ארון ג (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

עוד בערוץ עיצוב הבית:

מילת המפתח: אקלקטי

הסגנון שנבחר לתכנון הדירה ועיצובה הוא אקלקטי, סגנון עיצוב שאני מתמחה בו, אוהבת אותו מאוד, והוא אחד מסגנונות האדריכלות המדוברים והמיושמים ביותר בשנים האחרונות. זהו סגנון שלוכד בתוכו את כל סגנונות העיצוב, והסוד הוא בשילובים. אין כללים, איסוף אלמנטים, חומרים, פריטי ריהוט ואקססוריז, מסגנונות ועולמות שונים אשר יכולים לעבוד יחד. כמובן שגם כאן צריך לדעת איפה לעצור, מה יוצר הרמוניה ומה במבחן התוצאה ייתן את הנראות המושלמת. קהל היעד הוא קהל אירופי שבדרך כלל לא מתחבר לסגנון העיצוב המודרני הקר. לכן היה חשוב לי כי גם החומרים הקרים שנבחרו ישולבו עם חומרים חמים.  

שברתי נישה בקיר הכניסה על מנת להרוויח עוד מטר לחלל השינה, הוספתי מטבח ופינת אוכל ועבודה, במה שהיה בעבר מסדרון. זכוכית בגימור אסיד מעושן מפרידה בין החללים המרכזיים לחדר הרחצה והשירותים וכיור פרי סטנדינג גדול ממדים משווה לחלל אווירה יוקרתית.

לי אולשה  (18), מסדרון ג (צילום: יחסי ציבור)
דלתות חדר הרחצה מזכוכית מעושנת | צילום: יחסי ציבור
לי אולשה  (17), מטבח (צילום: יחסי ציבור)
מול המטבחון בר קטן המשקיף על נוף ירוק | צילום: יחסי ציבור
לי אולשה (16), בר ג (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
לי אולשה  (21), חדר רחצה (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
לי אולשה  (20), מגבות ג (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
לי אולשה  (22), כיור ג (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
לי אולשה (1), שירותים ג (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

המטבח: ארונות מהעולם הקלאסי הכפרי אשר נצבעו באפור בהיר בגווני הבטון, השיש ששולב גם הוא מסדרת הבטוניים ואילו הידיות פליז זהב. מול המטבח דלפק עם כסאות בר עגולים שחורים מעולם העיצוב השוודי, לצדו מגירות אחסון נוספות לצורכי המטבח.

חדר השינה: באזור השינה רציתי ליצור אווירה בוהמית עדינה שגם נשים וגם גברים יתחברו אליה בקלות ובמהירות. לכן בחרתי מצד אחד צבעים גבריים כגון אפור, שחור, כחול אפור ובז אך מצד שני הכנסתי המון הדפסים ודוגמאות, בשילוב עם גופי תאורה ממתכת שחורה עם זהב. כמות הטקסטיל והאקססוריז מעדנים את החלל.

חדר הרחצה: גם כאן בולט שילוב סגנונות העיצוב - הרצפה מעולם העיצוב הכפרי החם - חיפוי הקירות ואגנית המקלחון בפסיפס לבן, כאשר לאגנית בחרנו רובה אפורה ולקירות רובה לבנה על מנת ליצור משחק בעין הצופה. הזכוכית קיבלה התזה לקבלת מראה מעושן על מנת להוציא ממנה את תחושת הקור שיוצר החומר. לעומת הרצפה בחרתי לאזור הכיור פרטים מאוד מודרניים מינימליסטיים - מדפי הבטון, ספסל העץ והאקססוריז מעולם הצומח הם שמצמצמים את הפער בין שני עולמות העיצוב.

לי אולשה  (8), חדר שינה (צילום: יחסי ציבור)
שילוב גוונים חמים חמים וקרים והקפדה על פרטים | צילום: יחסי ציבור
לי אולשה  (9), חדר שינה (צילום: יחסי ציבור)
הבר מציץ מבעד לקיר | צילום: יחסי ציבור
לי אולשה  (10), חדר שינה (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
לי אולשה  (11), חדר שינה ג (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
לי אולשה  (12), חדר שינה מיטה ג (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
לי אולשה (12), חדר שינה ג (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
לי אולשה (13), חדר שינה ג (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

לי אולשה (12), חדר שינה, מנורות ג (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

דבר המעצבת: בהזדמנות זו הייתי רוצה לומר לבעלת הבית, קבל עם ועדה, שהיא לקוחה מושלמת, אי אפשר לבקש יותר. נותנת לי יד חופשית, סומכת על שיקול דעתי התכנוני והטעם העיצובי שלי, לא מחפשת שליטה או אגו, פשוט תענוג גדול לעבוד אתה.

טיפ: חוק מספר אחד בעיצוב חללים קטנים הוא שימוש ברהיט או אזור אחד לכמה פונקציות, אבל חשוב לא להפוך את העניין למסורבל. לדוגמה: אצלנו דלפק האוכל משמש גם לאזור עבודה ע"י הוספת שקעי חשמל ותקשורת בנגרות השידה הפכנו אותו למשרד קטן. כאשר מעצבים דירת בוטיק להשכרה לתקופות קצרות, הדירה חייבת להיות מעוצבת לפרטים הקטנים, כולל אמנות, טקסטיל ואקססוריז. כל החומרים, הרהיטים, הכריות, השמיכות וכל חפץ שנמצא בחדר חייבים להשתלב אחד עם השני, ככל שרמת השילובים תהיה גבוהה יותר ככה תצליחו ליצור רושם ראשוני גבוה והלקוחות יעמדו בתור.

לי אולשה  (4), חדר שינה לפני ג (צילום: יחסי ציבור)
לפני השיפוץ | צילום: יחסי ציבור
לי אולשה  (8), לפני ג (צילום: יחסי ציבור)
לפני השיפוץ | צילום: יחסי ציבור
לי אולשה  (6), לפני ג (צילום: יחסי ציבור)
לפני השיפוץ | צילום: יחסי ציבור
לי אולשה (7), התוכנית ג (צילום: יחסי ציבור)
התוכנית. כל מילימטר נוצל בחוכמה | צילום: יחסי ציבור
_OBJ

_OBJ

תכנון ועיצוב פנים: מעצבת פנים - לי אולשה

במדור הקודם: דירת משפחה צבעונית ומעוצבת
לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?