הדיירים: אב בן 47, מנהל מפעל ייצור, ושני ילדיו, בת 7 ובן 9.

הדירה: במושב רמת רזיאל (הרי יהודה), משתרע על 240 מ"ר, שתי קומות ומבואה. בקומה העליונה חדרי ילדים, חדר משחקים וחדר רחצה, יחידת האב הכוללת חדר רחצה וחדר ארונות ומרפסת המשקיפה אל הנוף הנפלא של רמת רזיאל. חלל הכניסה לבית כולל מבואה, שירותי אורחים וממ"ד. קומת הקרקע הכוללת מטבח, סלון ופינת אוכל וכן פינה במעלה המדרגות. תהליך העיצוב כלל גם נגיעות חוץ דוגמת בחירת דק, כל מה שקשור לבריכה בחצר, פרגולה, כניסה לבית.

הבית נבנה בשנת 2009 לאחר שנה של ליווי אדריכלי כשהחזון של בעל הבית היה לבנות את בית חלומותיו ולהקים בו משפחה. לימים הוא פגש אישה שעברה להתגורר עמו יחד עם שלושת ילדיה. הם נישאו ונולדו להם שני ילדים משותפים. עם נישואיהם התחלנו בעיצוב הבית אך התהליך לא הושלם. כמה שנים אחר כך התגרשו בני הזוג, והאישה לקחה עמה את כל הרכוש המשותף. נקראתי שוב כדי לסיים את המלאכה ולעזור לו לרהט ולאבזר את הבית מחדש, כולל חדרים חמים ומזמינים לילדים ולו עצמו.

אורלי בן סימון, מבואה (צילום: איתי בנית)
מבואת הכניסה. כיסאות בית כנסת ששופצו | צילום: איתי בנית
אורלי בן סימון, סלון (צילום: איתי בנית)
החזון: בית שישדר רוגע ויעטוף את המשפחה | צילום: איתי בנית
 

עוד בערוץ עיצוב הבית:

חומריות טבעית של עץ וברזל

החזון: בית שישדר רוגע ונוחות, שיעטוף את המשפחה ויעניק לשני הילדים ולאב פרטיות. תשומת לב מיוחדת ביקש האב לקומה הראשונה שכן שם הם מבלים את רוב הזמן. היה חשוב לאב לשמור על חלונות גדולים ודלתות זכוכית – שיכניסו את החוץ פנימה ומאידך שניתן יהיה לשמור על פרטיות. בעל הבית אוהב לארח וחשוב היה לו שאזור המטבח והסלון וכן המרפסת הכוללת דק ובריכה יהיו נוחים ונעימים בדגש על פרקטיות ונגישות.

האתגר הגדול היה לאבזר את הבית מחדש באופן מלא, ועם זאת לתת תחושה של בית מחבק שקיים זמן רב, זאת תחת מגבלה תקציבית וכן תוך התחשבות בכך שמדובר על פרויקט בהמשכים: לטפל באזור מסוים. לעצור. לחסוך. ולהמשיך.

אתגר נוסף היה לעצב באופן מדויק את המבואה, שכן כאשר נכנסים לבית ניתן לראות את כל החלל הציבורי בקומת הקרקע וחלק מהמפלס העליון – היה צריך לשמור על שפה עיצובית אחידה. למעשה תהליך העיצוב התחיל מאבזור בסיסי ביותר כגון סכו"ם, סירים וצלחות דרך אבזור כל חדרי הבית מאפס ועד לכל אביזרי הסטיילינג הקטנים ביותר. סגנון אקלקטי שמצד אחד ייתן תחושה של חופשה בבית יווני ומצד שני ייתן תחושה של חומריות טבעית של עץ וברזל.

משך השיפוץ: תהליך הליווי האדריכלי הראשוני ארך כשנה. כעבור כמה שנים התחלנו במלאכת עיצוב הפנים וההום סטיילינג- תהליך זה נמשך כשנתיים, ובוצע על פי סדרי עדיפויות ודחיפויות.

עלות השיפוץ: כ-300,000 שקלים, כולל תכנון, עיצוב פנים, טיח פנימי, עיצוב חלל כניסה לבית, הלבשת הבית בווילונות, שיפוץ ואבזור שירותי אורחים, אבזור כל חדרי הבית לרבות חדרי השינה לבן ולבת וכמובן לאב. אבזור ושיפוץ חדרי הרחצה, הסלון, מטבח ופינת אוכל, פינת ילדים, תאורה לכל הבית, פרטי אמנות ועוד.

אורלי בן סימון, סלון (צילום: איתי בנית)
בצידי הטלוויזיה נישות לתמונות וחפצי אמנות | צילום: איתי בנית
אורלי בן סימון, סלון (צילום: איתי בנית)
סגנון אקלקטי שייתן תחושה של חופשה בבית יווני | צילום: איתי בנית
אורלי בן סימון, סלון (צילום: איתי בנית)
שימוש רב בחומריות טבעית של עץ וברזל | צילום: איתי בנית
אורלי בן סימון, סלון, ג (צילום: איתי בנית)
טיח מינרלי אפור שנותן מראה של קיר בטון | צילום: איתי בנית
אורלי בן סימון, סלון, ג (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
אורלי בן סימון, סלון, ג (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
אורלי בן סימון, סלון (צילום: איתי בנית)
אתנחתא קצרה ומעוצבת של שידת מדפים המשמשת לאחסון קל | צילום: איתי בנית

אורלי בן סימון, מתחת למדרגות (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

החוץ ממשיך את שפת העיצוב של הפנים

מכיוון שאת תהליך האבזור התחלנו בבית ריק לחלוטין פתחנו בדברים הבסיסים: אבזור המטבח, הסלון, וחדרי השינה. באופן הדרגתי הכנסנו אופי לבית בבחירת קמין ותאורה נכונה שתתווסף לתאורה הטבעית שנכנסת מהחלונות הגדולים. אחר כך הלבשנו הבית בטקסטיל לרבות וילונות ושטיחים. הווילונות היו פריט הכרחי ליצירת פרטיות אך הבחירה המדויקת הוסיפה רוך ואלגנטיות לחלל כחלק מהרצון לחבר שפות עיצוביות שונות. הטיח בשילוב הווילונות סיפקו את החזון שרצינו ליצור.

בשירותי האורחים הוחלפו כל אביזרי האינסטלציה מכיוון שלא היו מותאמים למידות הנכונות. בחרנו גופי תאורה היקפיים לבית לרבות גופי תאורה דקורטיביים. במהלך התקופה הוספנו עוד ועוד פרטים עיצוביים כך שיעניקו תחושה חמימה וביתית. מאחר שסביבת החוץ היא המשך ישיר של הבית בחרנו בחיפוי בריכה, דק, ופרגולה – שימשיכו את השפה העיצובית של הבית. עם התקציב שנשאר אף הצלחנו לרכוש כמה פרטי אמנות.

מכיוון שהליווי והתהליך התמשכו על פני זמן הייתה ללקוח הזכות להתרגל לעיצוב ולבחירות, לבחון, להתאהב, ולראות מה עוד חסר. הלקוח נתן לי יד חופשית להציע עוד עיצובים שישלימו את האמירה הכוללת והסגנון העיצובי. ביני לבין הלקוח נרקמה מערכת יחסים של אמון. קדמה לכך גם היכרות רבת שנים שכן עיצבתי לו בית בעבר.

אורלי בן סימון, סלון, ג (צילום: איתי בנית)
גוונים רגועים של אפור שחור ולבן | צילום: איתי בנית
אורלי בן סימון, פינת אוכל ומטבח (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

אורלי בן סימון, פינת אוכל, ג (צילום: איתי בנית)
שולחן אוכל העשוי רגלי ברזל ועץ אלון שעבר תהליך יישון עד לתוצאה הרצויה | צילום: איתי בנית

טיח מינרלי אפור במראה של בטון

מבואה: מכיוון שבבית יש חלל גדול מספיק לדייריו את המבואה רצינו לעצב באופן עדין ומזמין, לכן בחרנו בכיסאות בית כנסת ששיפצנו, במראה ישנה ובצמחייה. בחלל המבואה יש שירותי אורחים וממ"ד וממנה מצד אחד יורדים לחלל הציבורי ומצד שני עולים לאזור החדרים, כך שכבר בכניסה ניתן לקבל תמונה רחבה המרמזת ומזמינה לרדת אל החלל הציבורי. במורד המדרגות יש מעין אתנחתא קצרה ומעוצבת של שידת מדפים מאובזרת המשמשת לאחסון קל.

חלל ציבורי: בחרנו לחפות את כל קירות החלל הציבורי בטיח מינרלי אפור שנותן תחושה של קיר בטון, מחבר אותנו לחומר גולמי וכן נותן נופך גברי לבית. כשיורדים מתגלה חלל רחב ידיים הכולל סלון, פינת אוכל ומטבח. בחירת הצבעוניות הייתה מתונה ועדינה עם אפשרות לתת מקום לחומרי הגלם. הסלון מרוהט בספת רביצה רחבת ידיים וכורסאות, בכריות נוי, שולחנות סלון, שידת טלוויזיה וקמין. בסלון ישנן שתי נישות דקורטיביות שבהן אוסף של חפצים ושל אמנות הנותנים נגיעות של פליז לקיר האפור - שילוב טוב בעיניי. שילבנו גם עבודה מחוטי ברזל של קובי סיבוני.

בפינת האוכל עיצבתי וייצרתי שולחן אוכל העשוי רגלי ברזל ועץ אלון שעבר תהליך יישון עד לתוצאה האהובה על הלקוח. שולבו בו גופי תאורה מברזל וכיסאות שליקטנו מכמה מקומות. עבור הנישה הדקורטיבית בחרנו עבודת אמנות שהלקוח ראה בגלריה שלי וביקש אותה בהתאמת מידה. המטבח בצבעים ניטרליים אובזר בצמחיית תבלין, וילונות ואביזרי בישול.

אורלי בן סימון, מסדרון, ג  (צילום: איתי בנית)
שטיח בנגיעות אפורות שמתחבר למפלס הציבורי | צילום: איתי בנית
אורלי בן סימון, שינה  (צילום: איתי בנית)
נגיעות רכות של וילונות, טקסטיל ומנורות פליז | צילום: איתי בנית
אורלי בן סימון, שינה  (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
אורלי בן סימון, שינה, ג (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

אורלי בן סימון, רחצה, ג  (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

הזמן הארוך הוא יתרון

חשוב היה לנו להפוך גם את המסדרון לנוח ומזמין, לכן בחרנו יחד שטיח בנגיעות אפורות שיתחבר למפלס הציבורי וימשיך את הקו האמנותי, תאורת פעמוני בטון שיתחברו לחומריות קומת הקרקע ומעט טקסט בשלטי חיצים ישנים המפנים לחדרים.

חדר האב: מכיוון שהתחלנו את הבית אפילו ללא מיטות בחרנו מיטות לא יקרות אך עדיין נוחות ומזמינות. חלק מהשידות אני עיצבתי וייצרתי וחלק קנינו, ומנורת הקיר האייקונית היא כמעט הפריט היחיד שהמשיך עם הלקוח מביתו הקודם. כמו כן שולב סולם ברזל שעיצבתי וייצרתי וגם כאן הוספנו נגיעות רכות של וילונות, טקסטיל ומנורות פליז.

חדר הבן: חובב ים ועל כן בחרנו בפלטת צבעים כחולה, מוטיבים של רשתות דייגים, גלגל הצלה ועוד פריטים אהובים עליו.

חדר הבת: אחת הבקשות שלה הייתה פינת איפור. יחד הבנו כי היא מתחברת לסגנון וינטג' ולא שידות איפור מפונפנות ומגונדרות מדי. גם כאן שילבתי וילונות רכים עם נגיעות עדינות, פרטי טקסטיל ומקומות אחסון.

אורלי בן סימון, ילדים (29) (צילום: איתי בנית)
מוטיבים של ים בחדר הבן | צילום: איתי בנית
אורלי בן סימון, ילדים (25) (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
אורלי בן סימון, ילדים (27) (צילום: איתי בנית)
חדר הבת. וילונות רכים, פרטי טקסטיל ומקומות אחסון | צילום: איתי בנית
אורלי בן סימון, ילדים (26) (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

אורלי בן סימון, ילדים, ג (28) (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

דבר המעצב: מהלך העבודה שנמשך על פני זמן היה יתרון, שכן גם הלקוח הבשיל לכל רעיון חדש שהבאתי. זה פתח בפניי אפשרות לאוצרות מדויקת של פריטים שחיפשתי ומצאתי בשווקים השונים בארץ ובחו"ל במהלך כל התקופה שליוויתי את הפרויקט.

טיפ: בתהליך עיצוב ארוך כדאי לדעת שלא ניתן להתמסר לתכנון הראשוני אלא לדעת שכל הדברים שמגיעים למעצב וללקוח במהלך הזמן משנים תכניות ומשפיעים על בחירות שחשבנו שנעשה או לא נעשה בתחילת הדרך. כאשר מדובר בלקוח יחיד ולא בזוג הדינמיקה היא שונה ולעיתים בתהליך העיצוב הלקוח רוצה שנקבל החלטות או שנציע מבחר קטן של אפשרויות.

פריט אהוב: יש בבית המון פריטים אהובים עליי, בעיקר אוהבת את עבודות האמנות (שושנה גבעון, נירית אהרון, תום הנדלר, 1 of 135) ופריטי הווינטג' אשר מרמזים על ההעדפות של הלקוח.

אורלי בן סימון, לפני (צילום: צילום ביתי)
המטבח לפני | צילום: צילום ביתי
אורלי בן סימון, לפני (צילום: צילום ביתי)
לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי

אורלי בן סימון (צילום: צילום ביתי)
לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי

רשימת מכולת:

עבודות אמנות בתוך הנישה בסלון: 1135 of , מחיר: 4,000 שקלים
שידת טלוויזיה: וישס גלרי, 9,000 שקלים
אייל ברזל: קובי סיבוני, 4,500 שקלים
שטיח בסלון: שטיחי ג'וזפון, 18,000 שקלים
תאורה מעל שולחן אוכל: איתי בראון 3,400 שקלים,
פעמוני בטון במסדרון: איתי בראון, 2,300 שקלים

תכנון ועיצוב פנים: אורלי בן סימון

במדור הקודם: לא שטאנץ: בית ניו יורקי בת"א
לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק