הדיירים: רווק בן 30, עוסק בעיצוב תכשיטים.
הדירה: ארבעה חדרים בצפון תל אביב, בשטח 110 מ"ר. התשתיות בדירה המקורית היו במצב רעוע, כולל רטיבות ותכנון לקוי. מכיוון כשהדייר שרכש אותה עדיין רווק, החדרים הרבים לא היו שמישים ולכן אוחדו עם החדרים המרכזיים.
החזון: הלקוח דרש שתכנון הדירה ועיצובה יעשו על פי מפת כוכבים שהכין עבורו יועץ של תורת הפנג שואי. בתוכנית שהכין היועץ יועדו אזורים מסוימים בדירה לפונקציות שונות כמו חדר מגורים, חדר שינה ועוד.
הרצון שלו היה ליצור חלל אחד גדול שמזכיר לופט, בצבעים שמומלצים בפנג שואי עם נגיעות יפניות בגווני אפור, שחור ואדום.
מכיוון שצבעוניות יפנית היא טרנד שחלף לטעמי, ניסיתי לשכנעו לרדת מהעניין וללכת דווקא על גוונים כתומים וסגולים שמשתלבים טוב יותר עם גוונים אחרים. הניסיון נכשל.
עלות השיפוץ: כ- 450 אלף שקל, כולל קבלן, שבירת קירות, מטבח, חומרים, נגרות, תאורה ומוצרי חשמל.משך השיפוץ: כשלושה חודשים.
השיפוץ: המטבח עבר דירה
תכנון הדירה המקורי היה גרוע. כל אלו הובילו להחלטה של הריסה ובניה מחדש, תוך החלפת כלל תשתיות הדירה ושדרוגה מבחינה טכנולוגית.
כל הדירה רוצפה בפרקט למיניציה משודרג מעץ אלון טבעי, מה שמוסיף חמימות לבית. ארון הנישות בכניסה בגוון אלון אף הוא. הקירות בדירה, למעט קיר בסלון, נצבעו בגוון נס-קפה בהיר.
מטבח: המטבח המקורי מוקם בכניסה לבית הרחק מהסלון, ללא אוורור ואור טבעי. בעצת יועץ הפנג שואי הוא הועבר למרכז הדירה בסמוך לסלון, במקום חדר סגור שהיה שם, והפך ללב הבית. הצבעים שנבחרו לככב במטבח הם שחור, אפור ואדום; בחרנו לשיש במטבח גוון אדום נוצץ, הארונות התחתונים הם מפורמייקה אפורה משולבת במתכת, שמשווה לחלל לוק מתכתי ומבריק. הארונות העליונים מפורמייקה בצבע שחור מבריק.
בהמשך השיש ישנו משטח עבודה שמתפקד גם כדלפק אוכל; מסביבו כיסאות בר בצבע בז' שמתכתבים עם השולחן בפינת האוכל.
פינת האוכל: שולחן עגול מזכוכית שחורה שנפתח במידת הצורך. מעל השולחן תלינו גוף תאורה דקורטיבי - בית מנורה מוכסף עם נורה מיוחדת (של קמחי תאורה).
על מנת לשמור על שלושת היסודות המרכזיים בפנג שואי - מים, אש ואדמה, הוצב מול דלת הכניסה אקוורים גדול עם דגים סינים, וחול מדבר (שתוכנן על פי הפנג שואי) שחוצץ בין הכניסה לבית הסלון.
סלון: בשטח המגורים נתבקשתי לעבוד עם הצבע הירוק. נבחר גוון די בהיר אשר נצבע רק על הקיר הדרומי על מנת שלא כל הדירה תקבל השתקפות של טון ירוק ולא תיראה כמו בית חולים. פתחנו ויטרינה גדולה של סלון המחדירה אור לקיר. שאר הקירות נצבעו באפור בהיר, והתכתבו עם שאר האלמנטים לשביעות רצוני.
הספה השחורה באורך ארבעה מטרים, עשויה מעור רטרו משופשף ובעלת לוק מודרני. בסלון מיקמנו תאורת רצפה שקועה של לד (גוף שלא מתחמם ולא גורם לכוויות ולא מבזבז חשמל), הם מאירים לכיוון התקרה ומעניקים אווירה רומנטית ועמומה.
חדר הרחצה: את האמבטיות לא יכולנו להזיז, והם נשארו במקומן. בחדר הזה שולט הצבע השחור, נבחרו אריחים מגרניט פורצלן בצבע שחור, הוצבה אסלה תלויה, הקירות נצבעו בגוון קפה בהיר וחמים, הכלים הסניטריים בולטים בלבן, והרצפה - מפסיפס מוזהב.
בחדר הרחצה הציבורי הנוסף ישנה מקלחת במקום אמבטיה, ורשת פסיפס שמניחים עליה ארובה.
במקלחון הוספנו חלוקי נחל על הקירות, ונעשה שימוש בברזים שחורים במקום המוכספים המאוסים - מה שעושה את כל ההבדל.
כמו כן, קיר ההפרדה מזכוכית במקום סתם קיר גבס או בלוק - מעניק לדירה לוק מיוחד. הלקוח לא פחד ללכת איתי בקטע הזה, וזה שינה המון.
חדר השינה: הוחלט כי חדר השינה יהיה חשוף ופתוח לאזורים המשותפים. כל הקיר עשוי זכוכית כדי להכניס אור לחלל. לשמירה על הפרטיות, תלינו וילון גלילה (בד האפלה מוחלט), אחד בצבע זהב ושני שחור. לידו חדר שהוסב לחדר עבודה עם ספת רביצה ופינת מחשב.
פריט מיוחד שאהבתי: קירות המטבח חופו באבן גרניט שחורה אמיתית במקום בחומר סינתטי. אני מת על חומרים אמיתיים, שמקפיצים את המראה של המטבח. לרוב האנשים אין אומץ ללכת על דברים כאלה.
טיפים: לרוב בכל פרויקט יש תקציב מוגדר, ולעיתים בניסיון לחסוך כסף צריך לזכור שהזול יוצא יקר.
בנוסף, קחו בחשבון שלאריחי קרמיקה עם חריצים דקורטיביים קשה מאוד להכניס רובה מדוייקת, וכאן יכול להיווצר פער של ציפיות מול הלקוח - לכן אעדיף לא להיכנס לפינות כאלו בעתיד.
פרולוג: בסופו של דבר קיבלנו תכנון דירה שהיה מושלם עבור הלקוח, עבור יועץ הפנג שואי, ועבורי. הדירה מוארת, מזמינה, נוחה, ויש בה גם פרטיות במידת הצורך.
אלו יכולתי, הייתי עושה שימוש שונה בצבעים בחלל, בשיש ובחלק מהקירות; צבעים חומים עם עבודות נגרות בהירות במראה פרובאנס נקי היה מועדף עליי. אבל מה שחשוב זה שהלקוח יהיה מרוצה, תפקידי כאיש מקצוע הוא רק לחוות דעה מקצועית.
גיא פלד הוא אדריכל בעל משרד לאדריכלות ועיצוב פנים
למדור הקודם: הדירה הראשונה שלנו
>> לכל הבתים במדור בשיפוץ
מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו