הדיירים: זוג וחמשת ילדהם. לפי סדר הגילים: שתי בנות בנות 16 ו-14,שני בנים בני 10 ו-7 ותינוקת בת 4 חודשים. האם מעצבת פנים ומלבישה בתים. לאחר שחזרו משליחות בסקוטלנד לפני כחמש שנים, שכרו את הבית הפרטי.
הבית: הבית ממוקם במושב בשרון. בית בודד בן חמש שנים בגודל 260 מ"ר בנוי, על מגרש של 340 מ"ר, הכולל שתי קומות + מרתף וממ"ד.
החזון: לייצר אווירה חמה ומשפחתית, תוך הקפדה על אלמנטים עיצוביים מבלי לפגוע בפרקטיות הנדרשת לגידול הילדים. חשיבות מיוחדת ניתנה לרצון לאפשר לכל ילד את הפינה הפרטית שלו. האתגר שבבית שכור היה להיכנס לבית ללא יכולת להשפיע מלכתחילה על המבנה, הריצוף, המטבח וכיו"ב, ולעצבו תוך טשטוש האלמנטים הקיימים ומימוש היכולות שלי בעיצוב ובהלבשת בתים. הרבה שואלים אותי, "איך את מצליחה לשמור על בית כל כך נקי, מסודר ולבן עם חמישה ילדים?" התשובה בגוף השאלה. זה בגלל הלבן - כל כך קל לנקות לכבס ולשמור עליו תמיד לבן. הכול נשלף וכביס, בעיני, הכי פרקטי שיש. אם הדברים ממוקמים נכון בחלל, הבית ייראה זורם ומסודר גם אם לא הכל במקומו מונח.
תיאור כללי של השיפוץ: היות והבית שכור לא רצינו מלכתחילה להשקיע בבסיס, מלבד העובדה שפיצלנו את קומת המרתף לשתי יחידות + פינת טלוויזיה עבור הבנות. בקומה השנייה ממוקמים עוד ארבעה חדרי שינה. את שאר הבית ריהטנו ברהיטים שהיו ברשותנו, חלקם שופצו ונצבעו מחדש וברהיטים חדשים. עם הכניסה לבית, ביצענו מספר שינויים קטנים שהרחיבו ושינו את חלל המטבח. על מנת לנצל באופן אופטימלי את השטח, הוחלף האזור המיועד לפינת אוכל קטנה בתוך חלל המטבח באזור בישול, תוך יצירה של פינת אוכל בחלל הפתוח של הבית (open space), לצד פינת קפה.
כדי לאפשר לכל ילד פרטיות וחדר משלו, פיצלנו את מרתף הבית לשני חדרים ופינת טלוויזיה עבור הבנות הגדולות. התחשבות בריהוט הקיים של הבנות ובהכנסת אור טבעי לשני החללים החדשים, הנחתה אותנו באופן חלוקת המרתף.
קומת הכניסה: שילוב סגנונות
בכניסה לבית קונסולה שמייצרת מבואה והפרדה בין הסלון ליתר חלקי החלל הפתוח בקומת הקרקע. מול הכניסה ניצבת פינת ישיבה/קריאה בה נעשה שימוש בסגנונות שונים וכיתוב קיר המזמין "there's no place like home".
שילוב הסגנונות והפריטים המגוונים מאפיין את הבית כולו. עשיתי שימוש וחיבור בין ריהוט חדש וישן ושמירה על צבעי לבן עם נגיעות של שחור ליצירת הרמוניה ואווירה ייחודית. שימוש בכיתובי קיר שחורים על רקע הקירות הלבנים ואלמנטים מעץ ביחד עם תמונות משפחתיות מנופי סקוטלנד, מספרים את סיפורו של הבית.
בסלון ובחלל הכניסה פרוסים שטיחי עור שגם הם בגווני שחור, לבן וחום. בסלון ספה לבנה של איקאה. בפינת הקפה, שולחן זכוכית וכיסא ישן שנקנה בשוק הפשפשים בפריז, ורופד מחדש.
כשמתחשק לי לרענן את הבית אני פשוט מניידת אקססוריז ממקום למקום, קונה פרחים בגוונים שונים, מחליפה כריות, מחדשת תמונות במסגרות, משנה מיקום של כורסה, והבית נראה אחרת. אלו הפרטים הקטנים שעושים גדולות לבית. צבע לבן בשילוב עץ שהוא הבסיס בבית שלי מאפשר לי לשחק בצורה טובה וקלה עם כל התוספות הללו. את הזברה, למשל, גיליתי בדליית אל כרמל, כשעמדה מחוץ לאחת החנויות. בעל החנות לא רצה למכור אותה ורק אחרי שלוש שנים שכנעתי אותו וקניתי אותה ב-300 שקלים.
שירותי האורחים: ההקפדה על הפרטים אינה פוסחת גם על אף חלל בבית, לרבות חדרי השירותים. כך ניתן למצוא בשירותי האורחים לוח בד מעוצב עליו פזורות תמונות של הילדים כשהיו קטנטנים.
קומת המרתף: חדרים של נסיכות
בכניסה לקומת המרתף חדר טלוויזיה המשמש את הבנות הגדולות ומהווה מבואה לחדרי השינה שלהן. החדרים עוצבו יחד עם הבנות תוך התאמה אישית של הריהוט, ועד לפרטים הקטנים.
חדר הילדה הצעירה: החדר נשאר כפי שהיה, מלבד העובדה שהמיטה הוחלפה למיטה זוגית, תוך הוספת כריות ואקססוריז. משחק נכון של כריות בגדלים, צבעים וטקסטורות שונות, משרה אווירה מאד ביתית ונעימה אפילו בחדרי ילדים. הן תמיד מוסיפות ערך מוסף לכל חלל, ואיזה ילד לא ישמח לקבל כריות מחמיאות שכאלו.
החדר של הילדה הגדולה: החדר הותאם למידות של הריהוט שהיה ברשותה פלוס אביזרים דקורטיביים שהוספתי, כמו ארון עם דלת זכוכית (ארון מזנון שנרכש ב"מוסקט").
קומת המגורים: מטוסים וסירות
חדר הבן הגדול: חדרי הבנים מעוצבים בהתאם לאהבתו של כל ילד. בחדר של הבן הגדול, שכולו בגווני אפור, תליתי מאוורר תקרה דמוי כנפי מטוס ושילבתי כיתוב בשילוב מדבקת קיר של מטוס, חליפת טייס שתלויה בכניסה לחדר, לובוס ודגמי מטוסים מעל שולחן הכתיבה. כל הפריטים האלו יוצרים אווירה וקונספט.
חדר הבן הקטן: החדר מעוצב בסגנון ים תיכוני, צבוע בגווני כחול ומאובזר בדגמי סירות ומגדלור, צדפים שקועים בשולחן הכתיבה, משוט תלוי על הקיר בשילוב וילונות קש.
חדר התינוקת: חדר בגווני אפור, ורוד ולבן, בשילוב של טפט ורוד עם נקודות לבנות על רקע קיר אפור. שידה שנצבעה מחדש בצבעי אפור ולבן, כורסה שנצבעה ורופדה מחדש, דרגש פשוט של איקאה שנצבע והפך לשולחן צד, שני ארונות זהים מיניאטוריים ומראה מבית סבתא - כל הריהוט והאקססוריז משתלבים ויוצרים חדר מתקתק של נסיכות, אך ייחודי במראהו.
חדר ההורים: בחדר ההורים שילוב של מיטה מודרנית ושני מגשי צד לבנים שמחליפים את שידות הצד הסטנדרטיות. וילונות לבנים ומכתבה קלאסית, יוצרים מראה נקי ומרווח בליווי כיתובים שונים על הקיר, במצעים ובשטיחים - מוטיב חוזר עם אמירה. בכניסה לחדר הצבתי מראה - ששודרגה על ידי טפט שהדבקתי במסגרת.
דבר המעצב: גם בתקציב המתאים לנכס שכור, ניתן וצריך לייצר אווירה של בית קבע. הפרטים הקטנים, בחירת הגוונים, העמדה נכונה של חפצים ורהיטים, שימוש ומחזור של ריהוט ישן על ידי צביעה, ריפוד ונגיעות עיצוביות, יכולות להפוך כל נכס לבית. גם בביתי וגם בבתים אחרים שעיצבתי, תמיד חשוב לי להביא את הסיפור המאפיין של הדיירים לעיצוב הבית, לצד פרקטיקה, סגנון והצרכים הייחודיים שלהם.
טיפ: עיצוב וסטיילינג יכולים לחסוך הרבה כסף. שילוב נכון של רהיטים, בדים, אקססוריז שונים, צבעים נכונים, רעיונות מקוריים וטעם אישי, יוצרים אמירה בחלל שאף אחד לא יוכל לשכפל אותה, במיוחד כשאת הדברים מביאים וקונים ממקורות שונים וחלקם אף צובעים ומשפצים לבד.
הום סטיילינג: שרון אלון
במדור הקודם: הגנטיקה של הקירות
לכל הכתבות במדור בשיפוץ
מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו