הדיירים: אב וארבעה ילדים, בהם חייל ושלושה תלמידי תיכון. האב עובד בשירות המדינה. האם נפטרה לפני כשנה וחצי לאחר שנלחמה במחלה קשה. האב היה צריך לפרנס ובמקביל לתת לכל ילד את החום שלו היה זקוק, והחליט לשפץ את הבית כדי להחזיר אליו קצת מהשמחה שאבדה. זו היתה זכות עבורי כמעצבת להיכנס למשפחה החמה והערכית הזאת ולהפוך להם את החיים בכמה חודשים לאחר אובדן כה גדול. זה הצריך הרבה סבלנות מצדם. זאת היתה חוויה עבורי וכך למדתי גם אני שצריך להעריך את החיים ולהסתכל קדימה.
הדירה: בית צמוד קרקע בשכונה הוותיקה של בנימינה, מול נוף של כרמים. זהו בית בן 17 שנים, 200 מ"ר בנוי, בן שבעה חדרים, המשתרע על שתי קומות. בית ותיק שהיה זקוק לרענון יסודי.
החזון: החלום של אב המשפחה ושל הילדים היה להכניס חמימות ונגיעות של רכות בכל פינה בבית, למלא את הבית באור ולחדש אנרגיות בין הקירות הוותיקים של הבית הכפרי בבנימינה. לצורכי השיפוץ, בני הבית היו צריכים לצאת לתקופה של חודשיים מהבית.
משך השיפוץ: התהליך עצמו לקח כתשעה חודשים, מרגע התכנון ועד לרגע מסירת המפתח. הוצגו לבני הבית כמה חלופות לשיפוץ, ומרגע שנבחרה החלופה העונה על הדרישות, יצאנו במכרז קבלנים ויועצים.
עלות השיפוץ: השיפוץ הסתכם בכ-600 אלף שקל, שכללו עלויות תכנון ועיצוב, שכר יועצים וקבלנים, כל עבודות התשתית ורכישות של כלים סניטריים, חיפויים רהיטים, טקסטיל, עבודות נגרות, תאורה ואקססוריז תואמים.
עוד באתר לעיצוב הבית:
- בחן את עצמך: עד כמה אתה מכיר את מוצרי איקאה?
- 17 רעיונות למיקום אדניות ועציצים
- 10 דרכים להילחם ביתושים
חומרים שמתאימים לנוף
לאחר מחשבה מעמיקה ובעיקר בזכות בחירת הצבעים והחומרים לבית, בדגש על חומרים וצבעים טבעיים וכפריים התואמים לסביבה ולנוף, הגענו לתוצאה משביעת רצון. זהו כעת בית נעים אלגנטי, מזמין ומרגיע, ומעל לכל בית פונקציונלי עבור דייריו השונים. רוב האביזרים והרהיטים נרכשו כחלק מהשיפוץ.
הסלון: היום כשנכנסים לבית רואים כמה שהסלון פתוח ויש הרמוניה בין מי שנמצא בפינת האוכל או במטבח למי שיושב וצופה בסלון. מבט אל פינת האוכל עם השולחן האותנטי מראה כמה נגיעות צבע עדינות עושות הבדל גדול.
המטבח: במטבח הייתה כוונה לפתוח את החלל ולהכניס זרימה ואוויר, שברנו חדר נוסף שהיה בתוך המטבח, ועל ידי כך קיבלנו מטבח גדול יותר, מרווח ומואר. העמדנו אי עם משטח עבודה נוח.
חדר הרחצה: בחדר הורים נשברו כל הקירות הפנימיים והועמדו קירות חדשים במקומם, כך שנוצר חדר אמבט מואר ואסתטי. החדר נראה אחרי השיפוץ מרווח ונעים משמעותית מאשר בעבר.
חדרי השינה: כל החדרים הנמצאים בקומה השנייה של הבית שופצו והותאמו לכל דייר – חדר השינה עבור האב וכל חדרי הילדים, שהם כבר בני נוער. לא נשארה פינה אחת שלא טופלה במסגרת השיפוץ היסודי.
ליצור הרמוניה בחלל
דבר המעצבת: כמעצבת אני שואבת השראה מהמציאות המתחדשת. אני רואה את תפקידי כמי שמעירה חדרים עייפים, מכניסה אווירה רעננה לבתים פרטיים ולבתי עסק מגוונים, מחיה קירות ומעדכנת צבעים. אין ספק שהייתה זאת חוויה עבור כולנו. תהליך של למידה שלי בעיקר על הצרכים המשתנים בין משפחה למשפחה. הסבלנות הבלתי פוסקת של כל אחד מדיירי הבית והנכונות להירתם למטרה אינן מובנות מאליהן. כל מה שהצעתי לבעל הבית התקבל בברכה וקיבלתי יד חופשית לפעול.
הקווים המנחים שלי היו בראש ובראשונה להקשיב לצרכים של דיירי הבית. עיצוב פנים יוצר הרמוניה בחלל ומראה מושלם, מעניין וחדשני של צבעים, חומרים, מרקמים, צורות, וכולם שלובים אלה באלה ומעניקים לנו תחושה של התמזגות עם הסביבה. אנשים נוטים להגיב לצבעים שונים בדרכים שונות, הדבר משפיע על תת המודע וברמה הרגשית. לצבעים ישנן השפעות שונות על המוח האנושי, לכל הצבעים השפעות חיוביות בדיוק כמו שליליות על מצב הרוח, וההשפעה תלויה בעיקר באופן בו אתה משתמש בצבעים, בניגודיות של הצבעים ובהרמוניה שהם יוצרים. שילוב הצבעים, גון הצבע, מטרת החדר, סוג האנשים שהולכים להתגורר במקום, וכו'.
טיפ: הדבר החשוב הראשון הוא להגדיר את התקציב. הגדרה נכונה ומתאימה של התקציב העומד בפנינו לפרויקט שיפוץ היא הכרחית. מפליא, אבל דווקא בסעיף זה נוטים אנשים רבים להתבלבל. משפחות רבות מגדירות מראש את התקציב העומד לרשותן, אך מטבע הדברים בדרך, כאשר נפקחות העיניים וכאשר מתלהבים מדרכי שיפוץ רבות ושונות, נוטים לשכוח מה היה התקציב שעמד לרשותנו. אני מייעצת לסטות עד 10 אחוזים. שיפוץ הוא עולם שלם, ואפשר לעשות עיצוב דירות מרשים גם בתקציב מינימלי, כך שחשוב לא להיכנס להוצאות שאחר כך מתחרטים עליהן.
רשימת מכולת:
מנורת סוכרייה - 1,500 שקל מאגרולייט בנתניה.
כורסה תכלת + שולחן סלון מאלון מושחר-6,000 שקל מקאזה ריהוטים בפתח תקווה.
מנורה על רגל- 4,000 שקל מפלורליס.
ראש סוס מעץ - 700 שקל מלוז דיזיין.
חגית אלבק מעצבת פנים והום סטיילינג ומתכננת תאורה
במדור הקודם: מה מסתתר בתוך הקובייה?
לכל הכתבות במדור בשיפוץ