בדירתם השכורה של עיתונאית האוכל והמגישה ריטה גולדשטיין וג'רמי יפה, ארט דירקטור בסרטים, ובסדרות טלוויזיה, יש רצפות צבעוניות, מטבח לבן והרבה אור, אבל מרשימים במיוחד הם הצמחים הפזורים בכל פינה בבית. גודל הדירה שבמרכז תל אביב 65 מ"ר, והיא כוללת שלושה חדרים. גולדשטיין ויפה והחתולות ינקה וטופז מתגוררים בדירה כבר שלוש שנים, ובמהלך הסגר בני הזוג עיצבו אותה מחדש. "עם כל הזמן שבילינו בין קירות הבית, השקענו הרבה מאוד ימים בלשחק עם החפצים, להזיז, לשנות וליצור כל פעם עניין, בייחוד בחלל הסלון ובחדר השינה", אומרת גולדשטיין.
הדירה שופצה לפני כשש שנים, אבל בחלקה נשמרו המרצפות המקוריות. "אף על פי שהדירה קטנה היה חשוב לנו שתהיה בה תחושה של אוויר וחללים מעניינים", מספרת גולשטיין. "התחביב של ג'רמי הוא גידול סחלבים וצמחים, כך שאין כמעט פינה בבית שאין בה צמח כלשהו, אפילו במקלחת יש לנו כמה צמחים ועציצים והמרפסת הסגורה נהפכה לסוג של חממה למאות שתילים וצמחים שתלויים מהתקרה. הצמחים תורמים המון לאווירה בחלל וגורמים לתחושה של ריאה ירוקה בלב העיר. העובדה שמכל כיוון מוקפים בפרחים, סחלבים, צמחי אוויר ועציצים מעניינים היא אחת המרכזיות בבית".
על הטיפול בצמחים אחראי ג׳רמי, מספרת גולדשטיין: "כל בוקר מרססים את הצמחים במים ומשקים פעם בשבוע. זה לוקח לא מעט זמן, בעיקר בקיץ, ומצריך מחויבות רצינית. כשאנחנו טסים אנחנו מביאים לבית 'שומר צמחייה' שמקבל הוראות להשקייה ולטיפול בכל עציץ. הטיפ שלנו: עדיף להשקות את העציצים פחות ממה שצריך ולא יותר מדי. יותר מדי רטיבות תגרום לצמח להירקב, אבל צמח שלא משקים מספיק לא ימות אלא רק יהיה צמא - ובזה ניתן לטיפל יותר בקלות. כשמשקים כדאי לתת למים לנזול החוצה מהצמח ולהותיר את המצע לח אך לא רטוב".
בני הזוג לא חוששים מצבעים עזים, ולצד הספה האפורה בסלון עומדים כורסה צהובה ושולחן קפה מרובע ורוד. "השולחן משמש הרבה פעמים מצע לצילומי אוכל שאני מעלה לאינסטגרם ונבחר גם בגלל שהוא כל כך מתאים לפורמט ומחמיא להמון מנות", מסבירה גולדשטיין. "הצבע הוורוד תורם חיים לכל מאכל, ובאופן כללי הוא מעלה חיוך".
ליד הקיר ניצבת ספרייה שגולדשטיין בנתה ממחסום עירוני שננטש בחצר של בניין שבו גרה. "הוא עמד שם קרוב לשנתיים עד שהחלטתי שהוא לא יחסר לאיש והפכתי אותו לספרייה. זה אחד הפריטים הכי בולטים בבית והוא מושך מיד תשומת לב מכל מי שנכנס", היא מסבירה. מלבד הצמחים הרבים פזורות בחלל גם כריות בשלל צבעים ומזכרות מטיולים שערכו בני בני הזוג בארץ ובעולם, בהן תמונות, ספרים וכלים. פריטים רבים קשורים למוזיקה – פטיפון, תקליטים, מגזינים וגם מכשירי רדיו וינטג'.
>> במדור הקודם: אירופה הקלאסית: וילה אלגנטית בשרון
>> >> לכל הכתבות במדור בשיפוץ
במטבח המשופץ יש מקום רב לאחסון ולעומת הסלון הצבעוני הוא מעוצב בלבן. "הלבן שומר על מראה נקי ומאורגן. זה חשוב בייחוד כי יש לנו המון המון אביזרי מטבח ומזווה עתיר במאכלים שונים ומשונים, כחלק מהתפקיד שלי בתחום הקולינריה. הסדר בחלל החיצוני עוזר מאוד לתחושה רגועה ועושה חשק להיכנס למטבח ולבשל. המטבח הוא אחד המקומות שאנחנו מבלים בו הכי הרבה כשאנחנו בבית", אומרת גולדשטיין.
"המטבח מתחבר לסלון וכן למרפסת הסגורה, שמתחברת מהעבר השני שלה לחדר השינה, מה שנותן תחושת זרימה כיפית", היא מתארת. למרות שכל חדר בפני עצמו הוא לא גדול, החיבור של כולם מאוד עוזר גם להרגשת הגודל והתנועה". חדר נוסף בבית משמש כחדר עבודה ושירות.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
"אנחנו משתדלים לרענן, לשפר ולגוון כל הזמן – להוסיף כיסא, שולחן צבעוני או גופי תאורה מעניינים ומיוחדים. מכיוון שאין בבית הרבה רהיטים כבדים ורוב הדברים הם פריטים קלים ומודולריים יחסית שאפשר לנייד, אפשר לשחק עם האלמנטים כל הזמן", אומרת גולדשטיין.