אלון ואמיר מיכאלי-מוליאן חזרו מנפאל לאחר רעידת האדמה הקטלנית שהכתה במדינה ב-2015, ואיתם אחות צעירה לבתם הבכורה. באותה תקופה עמוסה סיפר להם חבר על פרויקט פינוי בינוי ברמת גן, ובני הזוג החליטו לרכוש בו את הדירה העליונה, ששטחה 152 מ"ר ועוד מרפסת ששטחה 72 מ"ר. אותו חבר גם הכיר להם את מעצבת הפנים ליאת עברון, והיא זו שעיצבה את הדירה החדשה.
עברון נכנסה לפרויקט עוד בשלב התכנון של המבנה, ושינתה את חלוקת החלל בדירה משישה לחמישה חדרים. "חוץ מהממ"ד שינינו בדירה הכל. לא היה חדר שירות ובעיניי כל בית חייב מקום למטאטא ומגב, לא היה מספיק מקום אחסון, רוב השטח בחלל הציבורי הוקדש לישיבה בסלון. תכננתי מחדש את הפנים, תוך התאמה מקסימלית לסגנון החיים של הדיירים", היא מספרת. אפילו החלונות, שבמקור היו בגובה 210 ס"מ, הוגדלו לגובה 280 ס"מ.
עברון סבורה שכשיש ילדים קטנים בני המשפחה מבלים בעיקר סביב שולחן האוכל, ומכיוון שאמיר קונדיטור ובשלן ובני הזוג מבלים זמן רב במטבח, היא הציעה להפוך את המטבח והשולחן ללב הבית. "ליאת צדקה, המטבח והמרפסת הצמודה לו הם לב הבית והחיים מתנהלים על הציר שביניהם - שיעורי בית, אירוח וכמובן בישול ואפייה. זה הציר המרכזי שעובד כל הזמן, ואם היינו מחלקים את החלל בצורה אחרת היינו מבזבזים שטח. אנחנו יושבים בסלון במצטבר אולי 5 אחוזים מהזמן", מספר אמיר.
בעלי הבית היו מאוד מדויקים לגבי המראה שביקשו להשיג לדירה. "רצינו שתהיה אווירה אפלולית וגברית, שתשקף את החיים שלנו ואת מי שאנחנו", מסכמים אלון ואמיר. "אמיר ואלון הראו לי אימג'ים בעיקר מאירופה. כשעבדנו על לוח השראה הם חזרו שוב ושוב למלונות יוקרה באירופה, ובעיקר סניפים שונים של מלון W. הנוכחות שביקשו הייתה שונה מזו שבארץ וגם העוצמה, הווליום שלה, היה אחר. לאלון ואמיר יש יכולת לעוף ולהעז. ידעתי שאני עושה את הבית הכי נכון עבורם, גם אם לא כל מי שייכנס פנימה יאהב", אומרת עברון. "שילבנו בדירה חומרים סטנדרטיים שהקבלן נתן, ומעט מאוד דברים שחרגו מהרשימה והופכים את הדירה לייחודית. התחשבנו בתקציב והחלטנו מה מהדברים יעשו את הבית, ניסינו ליצור איזונים".
>> במדור הקודם: השרון: בלי לשנות את המבנה - מהפך לבית 75 מ"ר
הקיר בכניסה לדירה צבוע בכחול פטרול ותלויה עליו תמונה מרשימה של לבון ביס (Levon Biss) – צלם המצלם חרקים דרך מיקרוסקופ. בני הזוג חלמו לתלות תמונה מקורית של ביס מאז שביקרו בתערוכה של עבודותיו. מתחת לתמונה ניצבת יחידת מדפים של תומר נחשון, שבני הזוג נתקלו בעבודותיו לראשונה ביריד "צבע טרי" לפני שלוש שנים. "כשנכנסנו לדירה נגמר התקציב. חיכינו בסבלנות ולבסוף הזמנו יחידה שמותאמת בדיוק למרחב. תומר הגיע אלינו, ונתן מענה מושלם לרצון שלנו ליצור עניין ולשחק עם גבהים ואלמנטים משתנים", מספר אלון.
שאר הקירות בבית והתקרה צבועים באפור. מול הכניסה נמצא המטבח, שתופס, כאמור, את רוב שטח החלל הציבורי. המטבח בנוי בצורת רי"ש בתוספת אי גדול, עם צלע ארונות גבוהים שמטשטשים אלכסון קיים במבנה. צלע הארונות הנמוכים, שמעליהם שני חלונות גדולים, נמשכת עד המרפסת. באי מותקנים הכיריים וצמוד לו שולחן אוכל לשישה סועדים. ארונות המטבח והאי צבועים בשחור, משטח העבודה בצבע חלודה, ומשטח השולחן עשוי עץ. על משטח העבודה ובקרבתו מפוזרים עשרות עציצים.
מול המטבח יש פינת טלוויזיה ובה מרבצים שתכננה עברון מרופדים בבדים צבעוניים. מנורת התקרה הועברה מדירתם הקודמת של בני הזוג ושופצה. כמה חודשים אחרי שעברו לדירה החליטו בני הזוג שהם רוצים גם פינת ישיבה מסודרת, ועברון מיקמה את הסלון בין פינת האוכל לפינת הטלוויזיה. הסלון מרוהט בספה ספה עם ריפוד קטיפה, כורסה והדום של HAY ושני שולחנות צד. על הרצפה פרוש שטיח עגול שעיצב מרסל וונדרס ל-Moooi.
שתי דלתות זכוכית ועליהן וילונות בד שקופים מובילות למרפסת המרוצפת באריחים במראה של פלדת קורטן. "בזמן הבנייה השלינו את עצמנו שלא יהיו מבנים בסמוך, ראינו את כל הפארק והתלהבנו מהנוף", נזכר אמיר. כדי להסתיר את השכנים, הוצב קיר משרביות מעץ אקליפטוס. במרפסת הוצבו פינת ישיבה ושכשוכית שמוסתרת בצמחייה. "ליאת יצרה תחושה משפחתית ועוטפת ואחת הבעיות הגדולות שלנו היא שהאורחים מתנחלים", מסכמים אמיר ואלון את התחושה בחלל הציבורי.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
שני חדרים שהיו בתכנון המקורי אוחדו ליחידת ההורים. בתחילת התהליך רצו בני הזוג חדר לבן, אבל בהמשך החליטו ליצור חדר בהשפעה אוריינטלית. "ביקרנו בעשור האחרון הרבה במזרח הרחוק ואנחנו אוהבים אותו, למעשה רצינו חדר שינה של נסיכים", מספרים אמיר ואלון. את הארון בחדר תכננה עברון במדויק על פי גודל המלתחה של בני הזוג, כולל מקום ייעודי לעניבות ולתכשיטים. חדר הרחצה הגדול והמרווח מואר בחלונות הפונים למרפסת. במקלחון הותקן קיר פסיפס של ביזאצה - אחד הפריטים הראשונים שנבחרו לבית, והוא תחום בקיר זכוכית הפונה למרפסת ומוסתר בצמחים ומזכיר לדיירים את חוויית הרחצה בתאילנד. מכיוון שמעל ארון הכיור יש חלון רחב, המראה הממוסגרת במתכת תלויה מהתקרה.
שתי הבנות ישנות בחדר אחד, ובעתיד אפשר יהיה לחלק אותו לשני חדרים. הטפט התלוי בין המיטות נבחר ראשון, ובעקבותיו נקבעו צבעי החדר – קירות באפור בהיר מעט מזה שבחלל הציבורי, רצפה אפורה והמיטות, שהוזמנו במיוחד, שחורות.
עיצוב ותכנון: ליאת עברון
נגרות ומטבח: עידן אבנר, נגריית אבנרס
גינה: עדו פליקר
לעמוד האינסטגרם של הכתבת שרון היבש