הדיירים: אירית בן דויד, מעצבת פנים, ובן זוגה האמן דורון אפרת עם שני בנים מתבגרים. הדיירים הם אמנים בנפשם ולכן בחרו לבנות בית ברוח הקרבה לטבע ולחומרים טבעיים ככל האפשר.
הבית: 160 מ"ר הבנויים על מגרש בשטח דונם עם עץ פקאן בן כ-80 שנים בלבו, בהוד השרון. מתוך הבנה שבמציאות של ימינו "הילדים לא יוצאים מהבית עד גיל שלושים", נבנה הבית בתפיסה של יחידות דיור עצמאיות שבנויות סביב חלל משותף. כל יחידת דיור כוללת חדר רחצה, מטבחון קטנטן, פינת אירוח וגלריית שינה שמתאפשרת הודות לגובה התקרה שמגיע בשיאו לכחמישה מטרים. לכל יחידה יש יציאה לחצר ופינת ישיבה חיצונית. בכך מתאפשרת כניסת חברים של הילדים בלי שיעברו בבית, דבר ששומר על פרטיות שאר הדיירים.
הבית נבנה לאחר שהבית הישן נהרס עד היסוד, ותוכנן במבנה של שני אגפים: אגף הילדים ואגף ההורים, וביניהם פאטיו המחדיר את קרני אור השמש והאוויר לחלל הציבורי של הבית. הבית נבנה בצורת "L", ואגף ההורים בולט כלפי המגרש ומייצר זרוע נפרדת, פרטית ומוארת רק אליו. צורת ה"L" מאפשרת חצר חיצונית מוגנת של הבית, שאליה ניתן לצאת גם מהסלון וגם מאגף ההורים. החצר מקיפה את עץ הפקאן הממוקם בלב המגרש. הבית כולו פתוח אל החצר בחלונות ובפתחים גדולים ללא תריסים, שדרכם משתקפת החצר מכל פינה.
:עוד בערוץ עיצוב הבית
החזון העיצובי של הבית: הקרבה לטבע היא קונספט המוטבע בכל רבדיו של הבית:
תפישת העמדת הבית - סמוך לעץ פקאן עתיק אשר הבית חובק אותו.
אדריכלות - תכנון פאטיו בלב הבית המעצים את החיבור בין הפנים לחוץ.
חומרים ועיצוב - השימוש בחומרים טבעיים וגולמיים כגון בטון חשוף ברצפה מעצים אף הוא את החיבור בין החוץ לפנים מאחר שהושם דגש על הפרטים הנמנעים ממסילות ובכך הונח הבסיס לחיבור המושלם בין החוץ לפנים.
השימוש בחומרים בבית: החומרים שנבחרו הם רצפת בטון מוחלקת שממשיכה ברצף אל המשטחים החיצונים ללא שימוש בספים. כמו כן נעשה שימוש בטיח דמוי בטון חשוף בכל הקירות החיצוניים של הבית. דלת הכניסה שנבנתה מעץ ממוחזר, ארונות המטבח ופרטי ריהוט רבים נוספים תוכננו ונבנו בידי אירית ובן זוגה דורון. שולחן הזכוכית בסלון, למשל, נבנה מאוסף פריטים ממוחזרים ובהם רגלי תופים שמשמשות כרגליים לשולחן. הרצפה בחדר השינה נבחרה לביצוע מפרקט מפירוק מגלריה מהבית הישן.
דלת הכניסה לבית: לדלת הכניסה מראה גס ומחוספס שמזכיר דלת אסם ישנה. הדלת עשויה משטחי עץ ממוחזרים ששימשו בעבר להובלת בלוקים. המשטחים מוסגרו בפרופילי פלדה חלודים שנצבעו בלכה במטרה לעצור את תהליך הקורוזיה ולשמור על המראה הישן והחלוד. הדלת נבנתה בנגריית הנקודה ה-12 לפי תכנון של אירית.
המטבח: המטבח מורכב ממשטחי עץ וממדפים פתוחים שעברו צביעה שמעניקה להם מראה של "אני נמצא כאן כבר שנים רבות". ביניהם הוצב ארון בגדים בסגנון פרובאנס שיובא מצרפת ועבר הסבה לארון כלים. את המטבח תכננה ועיצבה אירית בן דוד, והוא יוצר בנגריית "הנקודה ה-12" ע"י בני קרני ודורון אפרת.
ספסל המטבח: ספסל העץ הישן נאסף ממלתחות הגברים של מפעל שנסגר. הספסל הועבר אחר כבוד למטבח הבית ונעשה בו שימוש יומיומי לצד שולחן האוכל המרכזי.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
רהיט המגירות התלויות מעל פינת האוכל: בעלי הבית, אירית ודורון, בנו אותו ממגירות ומקופסאות עץ משומשות, והוא משמש בסיס להצגת חפצים שנאספו לאורך השנים - אבנים, תמונות, פיסות עץ שנסחפו אל החוף ועוד כהנה וכהנה. כתפיסה עיצובית לא נתלו תמונות ברחבי הבית ולמעשה רהיט המגירות הוא קישוט מרכזי ועיקרי שמאפשר מעין תצוגה מתחלפת של פיצ'פקעס וחפצים אהובים.
משטח כיור אמבטיה: בחדר ההורים מוצב כיור האמבטיה בחלל הפתוח של החדר. הכיור נעשה בעבודת יד על ידי אירית, הונח על פרוסה גסה של אקליפטוס ומיוצב בעזרת רגל ברזל. גם את הרהיט הזה עיצבו ובנו יחד דורון ואירית.
פריט אהוב: אריחי הבטון הצבעוניים, המשובצים ברצפת הבטון המכסה את מרבית שטח הבית, מעניקים חיים וצבע לבטון האפור. מכל דוגמה נבחר אריח אחד או שניים על מנת ליצור שטיחים צבעוניים ואקראיים שבהם כל אריח שונה בצבעיו ובדוגמתו מזה שלידו (מחסן החנות "אור באבן").
אדריכלות: סטודיו דו תמי ודניאל - אדריכלית תמי משולם ואדריכלית דניאל רוזנבוים. (לעמוד הפייסבוק)
עיצוב פנים: אירית בן דויד bdirit1@gmail.com
במדור הקודם: שיפוץ נועז ומרובה קונספטים בבנימינה
לכל הכתבות במדור בשיפוץ