הדיירים: הדיירים הם זוג צעיר. הוא: רופא מרדים, היא: וטרינרית. להם ילד פעוט בן 3. שניהם עובדים מחוץ לבית ומארחים הרבה.
הדירה: הדירה היא דירת קבלן בנס ציונה באזור חדש עם בתי קומות נמוכים, 100 מ"ר בנוי + מ"ר מרפסת. הדירה בקומה השלישית והאחרונה, נבנתה במקור כדירת חמישה חדרים והפכה לשלושה חדרים לאחר השיפוץ. לצערנו הדירה נרכשה בסוף בניית הבניין, מה שאומר שכל מחיצות הפנים, ברזים, נקודות חשמל ותאורה כבר היו קיימות. בדרך כלל כשרוכשים דירת קבלן על הנייר, ניתן לערוך שינויים בתכנון ללא עלויות. פה העלויות היו כפולות – הריסת הקיים ובניית החדש.
החזון: הקשר עם הלקוחות היה עוד בשלב חיפוש הדירה, הם ידעו בדיוק מה הם מחפשים ומה הצרכים שלהם – דירה מרווחת ופתוחה שתתאים לאורך החיים שלהם – הם אוהבים להיות כולם יחד בזמן הפעילויות השונות, גם אוהבי בישול וגם צורך בחדר ילדים יחיד כרגע.
נמצאה הדירה - זאת הייתה דירת קבלן בת חמישה חדרים בבניין שהיה בשלבים האחרונים של הבנייה. לצערנו הדירה נרכשה כשהיא גמורה לגמרי מבחינת המחיצות הפנימיות וכל תשתיות החשמל והאינסטלציה, ועדיין החלטנו לבצע את השינויים הנדרשים. כמו כמעט כמו כל הדירות הנבנות היום היא הייתה פשוט צפופה, והחלטנו לאחר עריכת פרוגרמה מדויקת לרווח אותה. לצורך כך הוחלט להעביר את המטבח, שהיה אמור להיות בנוי באזור חלל המגורים, לחדר שנפתח במיוחד עבורו. שינוי שני שביצענו בתכנון המקורי היה לפתוח את חדר השינה הנוסף ולהפוך אותו לחלל עבודה פתוח – חלל זה תוכנן ועוצב בצורה כזאת שבכל זמן נתון אפשר יהיה לסגור אותו מחדש. שני השינויים הקטנים הללו דרשו שינוי בכל התשתיות, כולל מעבר של כל ארון החשמל הדירתי וכמובן מעבר כל תשתיות המטבח, וכמובן מאבקים לוגיסטיים וביורוקרטיים.
משך השיפוץ: השיפוץ בעצם נחלק לשניים – כל עוד הבניין לא קיבל טופס 4, כל השינויים היו שינויים שהקבלן/יזם ביצעו: שבירה ובנייה של קירות, שינויים בחשמל\תאורה ואינסטלציה ריצוף/חיפויי והחלפות של כלים סניטריים בחדרים הרטובים, התקנת דלתות וכל מה שקבלן אמור לבצע בבניין חדש. ברגע שקיבלנו טופס 4 לדירה היינו במרוץ נגד הזמן. הקבלן, הנגר ואיש הפרקטים נכנסו לפעולה. התקנו את הפרקט התלת שכבתי, ביצענו את כל התקנות הנגרות שהיוו את החלק העיקרי של השלב הזה, הדבקנו טפטים, התקנו גופי תאורה, ביצענו צביעות והתקנת משטחים ואת כל הפינישים, וכל זאת במהירות שיא של פחות מחודש.
עלות השיפוץ: עלות השיפוץ הייתה 300 אלף שקל, שכללו את כל מה שנעשה בדירה: שינויים שנעשו בדירה לאחר רכישתה, החומרים הלבנים, גופי התאורה, נגרות כל הדירה, ריהוט, מוצרי חשמל ושינויים שנעשו בדירה לאחר קבלת טופס 4.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
כל אחד עוסק בענייניו
החלל המרכזי: מעין מיני לופט שבו נמצאים חלל מגורים, פינת אוכל, מטבח וחלל עבודה גדול. חלל זה הוא מהות הבית ומרכז החיים, ותוכנן בצורה שכל אחד יכול לעסוק בענייניו ועדיין לקבל פינה פרטית וייעודית. מהחלל הפתוח הזה יוצאים למרפסת של 30 מ"ר.
כל הנגרות בבית למעט המטבח, ארונות הבגדים וחלל העבודה בוצעה עם פורניר גבון, עץ שמשמש בדרך כלל להכנת פלטות הסנדוויץ', ולרוב לא חושפים אותו כי הוא נחשב כעץ פשוט, למרות שלא רבים יודעים כי הוא עץ השייך למשפחת המהגוני. אני מאוד אוהבת את המראה שלו, אולי גם בגלל שהוא שינוי מרענן מהאלון שאנחנו רואים כל כך הרבה בשנים האחרונות. על מנת להמשיך את המראה ה"פשוט", השארנו את הקנטים חשופים כך שרואים את שכבות הסנדוויץ'.
בסלון המרווח ספת תלת גדולה ועמוקה, שתי כורסאות רטרו שחורות, שולחן פליז ומנורת פליז עומדת שהובאה במיוחד בטיול האחרון של הזוג מברלין ושעבורה נחצב שקע רצפתי.
חלל העבודה: מכיל פלטת עץ, עם פורניר גבון, המיועדת ללפחות שתי עמדות עבודה, ספרייה גדולה וסגורה בחלקה עבור המשרד הביתי, כל המסמכים והספרות המקצועית. בפינת החדר ארון נוסף עם שתי חזיתות – חזית אחת משמשת כארון שירות והחזית השנייה כארון הצעצועים של הבן, ו"פינת העבודה" שלו ממוקמת גם היא במרחב העבודה הפתוח. חיפשנו הרבה זמן כיסאות עבודה שיהיו נוחים וורודים. כל הבית משובץ בנגיעות קטנות פליז/ורוד/שחור. לאחר שלא מצאנו את הוורוד המדויק, נרכשו שני כיסאות וינטג' ונצבעו על ידי הלקוחה בוורוד שאיתו השתמשנו בנגרות בבית.
פינת האוכל: בצדו השני של חלל המגורים מוקמה פינת אוכל גדולה – שולחן דני שעבר שיפוץ ומכיל 12 מקומות במצבו הפתוח, שישה כיסאות שרופדו מחדש, גם הם מדנמרק, שהגיעו בעקבות שיחת טלפון מקרית מלקוחה רחוקה ששאלה אם אני מכירה מישהו שמחפש כיסאות רטרו. מאחורי פינת האוכל ספרייה גדולה משולבת שידה שתוכננה על ידי, כמו כל שאר הנגרות בבית, ובוצעה על ידי נגר שאיתו אני עובדת כבר שנים.
המטבח: בנוי בצורת ח'. בתחילה חששנו שהוא יהיה קטן מדי, מאחר שנבנה בחדר שינה שנפתח, אך תכנון נכון הפך אותו לא רק למרווח אלא גם לפונקציונלי, וגולת הכותרת שלו היא הדלפק ברוחב 100 מ' שמצדו האחד הכיור ומשטח עבודה רחב ומצדו השני דלפק ישיבה. הדלפק הוא החוט המקשר בין חלל המגורים למטבח. המטבח נצבע בשחור ומשטח העבודה יוצר מאבן בזלת שעברה עיבוד של כיבוס.
החדרים הפרטיים: הפרטים הקטנים יוצרים את החלל
מהכיוון השני אנו נכנסים למיני מבואה וממנה כניסה לחדר רחצה המרכזי, חדר הילדים (ממ"ד) ויחידת ההורים שמכילה חדר רחצה וחלל ארונות גדול (במקור היה חדר ארונות שהוא כוך קטן וסגור). חדרי הרחצה מכילים גם הם נגרות מוזמנת. בחדר הילדים השתמשנו בפלטת שיש קררה, ובחדר ההורים בשיש נרו מרקווינה. השילוב של סוגי השיש הללו עם הנגרות הפשוטה, לכאורה, יוצר מראה מושלם, יחד עם הידיות של כל הנגרות בבית שהוזמנו במיוחד ונשלחו אלינו מאנתרופולוג'י בארצות הברית.
גם חדר הילדים וגם חדר ההורים מינימליסטיים ומכילים את המינימום הדרוש על מנת להרגיש בנוח. התוצאה היא חללים מרווחים ונעימים.
דבר המעצב: אני עוסקת בעיצוב כמעט 20 שנה, אני אוהבת את המקצוע ואת העבודה, אבל על מנת לשמר את האהבות האלו אני חייבת להיות מופרת, מאותגרת, מאוהבת בפרויקטים שלי. הלקוחות שלי הם הגורם הכי חשוב בעבודה והם שיקבעו עד כמה אהנה מהעבודה, ואז אצליח להוציא 100 אחוז אהבה, מאמץ, אנרגיות, השקעה, זמן, שותפות, דמיון, יצירתיות והשראה.
הפרויקט הזה היה אחד כזה: נהניתי מכל רגע של עבודה, והתוצאה ניכרת גם בבית וגם בהנאה שהלקוחות הצליחו להפיק מהפרויקט, שלא היה פשוט עקב לוחות הזמנים הצפופים. לא היה דבר שהצעתי והלקוחות דחו על הסף, וגם לא דברים שהלקוחות רצו ופנטזו שאני שללתי. החלטות לא פשוטות, שהן לא קונצנזוס, כמו פתיחת חדרים, מיקום ספה באמצע החלל, הנחת פרקט תלת שכבתי, מטבח שחור או חיפויים מיוחדים, פשוט זרמו בין כולנו.
טיפ: תנו למעצבת לנהל את הפרויקט. כל המידע, אנשי המקצוע, הספקים ולוחות הזמנים – אם יעברו דרכה יהיו מתוקתקים, ואתם תהיו רגועים.
פריט אהוב: שתי כורסאות הרטרו השחורות שנרכשו בווינטג'מאניה. הן פשוט משלימות את המראה השיקי של חלל המגורים ומתאימות גם לילדים קטנים בגלל קלות הניקיון שלהן –כורסאות כאלו פשוט יתאימו לכל חלל.
רשימת מכולת:
פינת אוכל - שולחן דני משנות ה-40, 2,000 שקל.
שולחן - 2,000 שקל; ספה - 10,000 שקל, האסם.
פוף חדר ילדים, סריגת ציפה לפוף רגיל שהיה קיים בבית טריקוניט, 1,800 שקל.
גוף תאורה פינת אוכל, 2,500 שקל, תומס תאורה, כפר מלל.
כיסאות עץ (נצבעו בוורוד על ידי הלקוחה), 500 שקל, וינטאגולי.
משטח שיש בזלת, 8,000, אבן השוהם מושב עדנים.
תכנון ועיצוב פנים: סטודיו מרב שדה