הדיירת/המעצבת: אתי ארדיטי (55), מעצבת פנים.
"עד לפני שמונה שנים הייתי תקציבאית. לעולם האדריכלות והעיצוב הגעתי די במקרה, אחרי שרכשנו את הדירה הזו. החלטתי ללמוד עיצוב פנים בשנקר והתחלתי לגבש את הקונספט עבור הבית החדש שלנו. למרות המתחים שתמיד יש בפרויקטים כאלו, לא נעזרתי באדריכל חיצוני שיפקח על העבודה שלי ונהניתי מכל רגע ביצירה. בסופו של דבר אנשים מאד התלהבו מהדירה שלנו ומשם זה התגלגל, והעבודה התחילה לזרום מקרובים וחברים. היום אני יכולה לומר שהאינטראקציה עם לקוחות היא הדבר הכי מעניין וכיפי, וכשיש דינמיקה טובה התוצאות מוצלחות ביותר".
דיירים נוספים: אבי, בעלה של אתי (65) ושושה הכלבה (11). לזוג שני ילדים בוגרים, גל וקובי, שגרים מחוץ לבית.
הבית: דירת 100 מ"ר בכיכר המדינה בתל אביב. הדירה שופצה לפני כ-7 שנים, כל הקירות הפנימיים נהרסו למעט אחד והחלל חולק מחדש. עלות השיפוץ: 250 אלף שקלים.
"הנוף הנשקף מהדירה היה חלק בלתי נפרד מההחלטה לקנות אותה. החלון הגדול שפונה לנוף האורבני הכתיב לי את התכנון והעיצוב. היה לי ברור מהרגע הראשון שאת הקפה של הבוקר ואת האירוח אני רוצה לעשות מול הנוף הפתוח, והיה לי חשוב שתהיה אווירה משפחתית. הדירה נרכשה אחרי שהילדים עזבו את הבית ונשארנו אבי ואני, ורציתי שזה עדיין יהיה בית של משפחה, רציתי שמי שייכנס ירגיש תחושה ביתית חמימה".
"בגלל הצורה החיצונית של הבניין לא קיימים בדירה קירות ישרים. המבנה המקורי של הדירה הדגיש את זה, ובתכנון שלי התיישרתי לפי קווי הבניין ויצרתי חלל שכמעט ולא מרגישים בו את הקימורים. בדירה ישנם גם כמה עמודים תומכים שאי אפשר להזיז כמובן, אז ניצלתי אותם ל-3 נישות שימושיות בבית - בחדר השינה למיטה, בסלון לטלוויזיה ובפינת עבודה לארון קיר שבו מסתתרים כל דברי החשמל והכבלים. הריצוף בבית וגם החיפוי בחדרי הרחצה הם מאבן שיש טבעית (ע"י MODI). שימוש באותו חומר לריצוף וחיפוי כל הבית נותן תחושה של גודל ומרחב".
עץ וזכוכית, סיפור אהבה
"רציתי להגדיר שלושה אזורי ישיבה, שזה הרבה יחסית לגודל של החלל, כי ריבוי אזורי ישיבה מעניק תחושה של מרחב. אני מאוד אוהבת שילוב של עץ וזכוכית: העץ הגושני הכבד לצד זכוכית שהיא קלילה ושקופה. אפשר לראות את אהבתי לשילוב בהמון מקומות בבית, מהמטבח ועד לשידות והארונות. בסלון שילבתי שולחן קפה מזכוכית שקופה (שבירו גלס: 1200 שקלים) לצד רהיטים עציים "כבדים". לפינת האוכל בחרתי רהיטים מעץ, ומעליהם תליתי מנורה עתיקה בת 100 שנה".
"הנוף הפנורמי שנשקף מהחלון נשמר לאורך כל החללים המרכזיים בבית. המטבח שלי מרווח ופתוח ליתר החלל, אבל קיימת הפרדה חלקית מהסלון. המטבח (מטבחי דקל) עשוי בחלקו MDF צבוע בתנור, וגם הוא משלב בין עץ וזכוכית. נעים לי שרואים מבעד לדלתות הזכוכית את הצלחות והכוסות, ככה שהכל נגיש ומזמין, גם לנו וגם לאורחים. מה שיש בתוך הארונות מאפיין אותנו, ואין סיבה להסתיר דברים מאחורי דלתות עץ כבדות. בחרתי להתקין ידיות בצד אחד של המטבח בלבד כדי להימנע מעומס. בצד ללא הידיות יש מגירות לפתיחה, והשילוב הזה נעים יותר לעין".
"בחדר השינה שלנו התקנו ארון קיר גדול ועשיתי בו שילוב של עץ לבן וזכוכית חלבית. ההשתקפות בזכוכית מכפילה את החדר. בחדר היה עמוד תומך שהיינו חייבים להשאיר, אז ניצלתי אותו כדי ליצור נישה שמתאימה בדיוק למיטה. את גופי התאורה בחדר השינה וגם מעל השולחן במטבח עשה לנו אמן זכוכית בהזמנה. המנורות נראות כאילו הן עשויות מהמון סוכריות קטנות. לחדר השינה בחרנו צבעים עדינים ורכים - לבן, שמנת וצהבהב, ובפינת הקפה הלכנו על צבעוני ונועז".
פילוסופית העיצוב של הבית: "אני מאמינה שתכנון פונקציונלי הוא תמיד קו מנחה לעיצוב נכון. בתקופה הזו המודעות והרצון לאיכות חיים הולכות וגוברות, אך עם זאת כדאי לעצב בית בשביל אנשים ולא אנשים בשביל בית, ולכן יש להתחשב במגבלות תקציב ובהתנהלות הטבעית של הדיירים בתוך החלל".
ממה את הכי מרוצה בבית: "מפינת הקפה אל מול הנוף התל-אביבי".
מה היית משנה בדיעבד: "הייתי בוחרת גוון כהה יותר לחלק מהקירות בסלון וגם לנישה שמאחורי המיטה בחדר השינה, כדי ליצור משחק של עומקים".
פנטזיה עיצובית/חלום להמשך: "הייתי רוצה לעצב בית אוליגרכי עם כל הפאר שמשתמע מכך - שנדלירים וכסאות לואי".
טיפים חשובים למי שמעצב את הבית: "קודם כל לבחור מעצב שנותנים בו אמון וסומכים עליו. רק אם תסמכו על המעצב תאפשרו לו באמת לפתוח לכם ערוצים שלא הכרתם בעולם העיצוב. חשוב שתהיה כימיה וחשוב לבוא עם ראש פתוח, זה עובד מצוין ומייצר תוצאות מעולות".
"אני ממליצה להשקיע במטבח מפנק ולא רק לבשלנים שבינינו. יצירת מבנה הרמוני של המטבח עם שאר חללי הבית מולידה אינטרקציה עם כל דיירי הבית ומעניקה אווירה ביתית וחוויית אירוח נעימה".
"טיפ נוסף שנוגע לחדרי רחצה: בשל מזג האוויר הישראלי מומלץ לשלב פתח אוורור של מיזוג מרכזי בחדר האמבטיה. יחד עם זאת חשוב להקפיד שבחדר יהיה גם חלון בגודל סביר, שימנע מלחות להצטבר בצנרת המיזוג".
הילה עפרי וסיון איינהורן, מעצבות פנים בעלות סטודיו לעיצוב H a n d S
לדף הפייסבוק של הילה וסיון
במדור הקודם: הצצה לבית של השיננית שהפכה למעצבת
בית במושב ב-130 אלף שקלים