הדיירת/המעצבת: יונית שטרן (34).
"אחרי לימודים אקדמאיים ועבודה במקצוע טיפולי לקחתי פסק זמן מהתפקיד והתחלתי לעבוד כדיילת אוויר באל על. הנסיעות ברחבי העולם, המקדשים, הגלריות ולפעמים גם בתי המלון הזכירו לי כמה אני נהנית מחללים יפים ופניתי ללימודי עיצוב פנים במכון הטכנולוגי בחולון. אחרי הלימודים מיד קפצתי למים ופתחתי סטודיו לעיצוב פנים המתמחה בדירות עירוניות".
דיירים נוספים בבית: לירן (35) כלכלן, והתינוק יהלי (1.5).
הבית: דירת 72 מ"ר בגבעתיים, נקנתה לפני שנתיים ושופצה בעלות של כ-150 אלף שקלים.
"במצבה הראשוני הדירה היתה חורבה, והיה לנו ברור שאנחנו הורסים הכל ומתחילים מאפס. ידענו שקיימת אופציה שיבוצע כאן פינוי-בינוי במסגרת תמ"א 38, ולמרות זאת החלטנו להשקיע בשיפוץ. לאחרונה באמת נחתם הסכם עם קבלן והבניין אמור לההרס בעוד כשנתיים. גם בדיעבד אנחנו לא מצטערים על ההשקעה הזאת, נהננו מהשיפוץ, מתהליך היצירה ומהתוצאה, ובעתיד נהנה מהיתרונות הנוספים שיבואו עם דירה חדשה בבניין חדש.
"אני מאמינה שבית חייב להיות מקום נעים, שמתאים לאורח החיים של דייריו ולכן לא נכון להתייחס לתכנון ולעיצוב כמשהו זמני. מנסיוני, הזמני הופך לקבוע ולכן אנחנו מאושרים על השנתיים המדהימות שהיו לנו בבית שהכי התאים לנו וכעת נרגשים מהבית החדש שיהיה. כמעצבת זו ברכה, כי אני מקבלת עוד אתגר אישי – אני תמיד אוהבת לעצב לעצמי."
"לפני השיפוץ, כאמור, הדירה היתה מאד ישנה וגם בנויה בצורה מוזרה. את השיפוץ עשינו בעצם עוד לפני שהתחלתי ללמוד, כך שבזמן שהתחלתי את הלימודים, כבר ידעתי איך מתנהל פרויקט כזה במציאות, ולא רק דרך שרטוטים בסקצ'אפ ובאוטוקאד. השינוי הדרמטי שחל בדירה שלנו נתן לי השראה בלימודים ובהמשך. הבנתי כמה משמעותי העיצוב לאווירה הביתית וכמה הוא משפיע בחיי היומיום."
"פתחנו את החללים, כך שהיום הסלון והמטבח שלנו נמצאים בחלל אחד. האי של המטבח מהווה אלמנט מרכזי בחלל, והוא כולל מצד אחד אזור עבודה ומצד שני כסאות לישיבה. באופן כזה מי שעובד במטבח יכול להרגיש חלק ממה שקורה בבית, וזה נוח גם כשמארחים חברים לארוחה."
"התמונות מעל הספה בסלון הן של "4make" והאיל מעל המראה הוא של "LOOK". גופי התאורה שבכניסה הם מבנגקוק, וגם הבד של הספה. הבאתי איתי מחו"ל הרבה פריטים גדולים וביניהם הטפטים והכורסה בחדר השינה. בתקופה ההיא טסתי הרבה והזמן החופשי שלי היה בעיקר בחו"ל. אני זוכרת שחשבתי לעצמי איזה שפע יש בעולם, וניצלתי את הזמן כדי לקנות המון פריטים לבית."
פילוסופיית העיצוב של הבית: "השפיע עלי מאוד המעבר מתל אביב לגבעתיים, ובעצם קיצה של התקופה שבה גרתי בעיר הגדולה וטיילתי בעולם כדיילת, לטובת המעבר לחיי משפחה בורגניים. אני זוכרת שהסתכלתי כאן דרך החלון ובחרתי את הצבעוניות של גגות גבעתיים כהשראה לפלטת הצבעים של הדירה הזו, וגם הגריד של העיר הכתיב לי במידה מסוימת את הקווים של הפנים. קראתי לפרויקט הזה להתראות תל אביב, שלום גבעתיים."
הכי אוהבת בבית: "אני הכי אוהבת את החדר של יהלי. ההיריון שלו היה מאד קשה והכנת החדר זכורה לי כנחמה. הקינון והציפייה היו החלק הכי נעים בהיריון. תכננתי איך יראה החדר והזמנתי כל מיני פריטים מהאינטרנט בשבילו."
הייתי משנה בדיעבד: "מאד התלבטנו אם להשאיר מרפסת בחדר שלנו ובסוף החלטנו שלא, ושננצל את שטח החדר בצורה מקסימלית לחלל סגור. במחשבה לאחור בהחלט היינו צריכים להשאיר לעצמנו מרפסת. מדובר בסדר גודל של 5 מטרים רבועים בסך הכל, ובדירה שנמצאת בתוך העיר - אוויר לנשימה זה ממש צורך אמיתי."
חלום מעוצב להמשך: "לשפץ דירות במקומות מעניינים ואותנטיים, אני מאוד אוהבת לשלב בעיצוב את ההיסטוריה של כל מקום."
טיפ אחד חשוב למי שמעצב: "תהיו נוכחים בכל השלבים המשמעותיים בפרויקט שלכם, או תוודאו שהמעצב נוכח בתהליך. קבלנים הם אנשים יקרים וטובים אבל הרבה פעמים קורה שהכוונה המקורית מתפספסת, ולכן תמיד יש צורך בעין מפקחת. כמו כן חשוב להתעקש על 'גמרים' איכותיים."
יונית שטרן מעצבת פנים – הופכת דירה לבית
הילה עפרי וסיון איינהורן, מעצבות פנים בעלות סטודיו לעיצוב H a n d S
לדף הפייסבוק של הילה וסיון
במדור הקודם: דירת הגג התל אביבית של האדריכלית
לכל הכתבות במדור "קופצים לביקור"