הדיירת-המעצבת: הילה ברונשטיין (37) מעצבת, סטייליסטית וכתבת לענייני עיצוב הבית במגזין "GO style". סיימה לימודי עיצוב גרפי במכון אבני ועבדה בהיי-טק כגרפיקאית במשך שבע שנים. לפני ארבע שנים וחצי קיבלה החלטה לעסוק בהום סטיילינג. "היתה לי משרה מדהימה בהיי-טק אבל החלטתי לעזוב אותה וללכת עם החשק. תמיד נמשכתי לעיצוב, קראתי והתעניינתי, גם כילדה. אבא שלי עסק הרבה בבנייה של דברים ואמא שלי היתה שרטטת".
הבית: דופלקס-גן-לופט ברמת השרון בגודל 110 מ"ר. "המגרש היה שייך לסבא וסבתא שלי מצד אבא, וכניצולי שואה, הם חלמו שהנכדים שלהם יקימו בתים בישראל. אז באמת, חלק מהדירות בבניין שייכות לנכדים. כשהבית הזה התחיל להיבנות עדיין לא עסקתי בתחום, אבל היה לי חשוב לבחור בעצמי את החומרים לדירה ולבטא את עצמי במראה הסופי. תהליך הבנייה התארך מאוד, הקבלן פשט את הרגל והבנייה נעצרה לשבע שנים. תוך כדי ההתעסקות ממש התאהבתי בתחום. יצא שהיום אני עוזרת לאנשים לבנות את הבתים שלהם וסוגרת מעגל עם החלום של סבא וסבתא שלי - להקים בתים בישראל".
דיירים נוספים: סם פנש (43) קבלן שיפוצים, בן זוגה של הילה. השניים הכירו כאשר עבדו על פרויקט משותף ברמת השרון, וכעת הם מצפים לבנם הראשון.
פילוסופיית העיצוב של הבית: "במילה אחת - אקלקטי. ידעתי שאני רוצה לשלב פריטים של הסבים והסבתות משני הצדדים, לצד פריטים חדשים. היה לי מאוד חשוב להשתמש בעץ ולהניח פרקט עץ אמיתי. הבנייה של הבית הזה התחילה לפני 15 שנים, ובתקופה ההיא המודעות לעיצוב הייתה נמוכה יותר, אז הבחירות שעשיתי היו בעיקר רגשיות ואינסטינקטיביות. במשך השנים ערכנו כמה שינויים כי אני אוהבת לגוון ונמצאת וחשופה כל הזמן לחידושים. אני מאד אוהבת רהיטים עם עבר, ובדרך כלל צריך קצת לשפץ אותם או לרפד מחדש.
"אגב, גם כשאני ממצה פריט אני לא זורקת, אלא מוכרת אותו. אני נהנת להסתובב בשוק הפשפשים ולמצוא מציאות, או לבחור טקסטיל. העלות של כל העניין היא לא גבוהה יותר מרכישת ריהוט חדש. למשל -
הכורסה שבפינת האוכל, כולל החידוש והריפוד עלתה 1,000 שקלים. המנורה העומדת שלצידה עלתה 800 שקלים. הספה בסלון נקנתה בדרום תל אביב ב-3,000 שקלים. את פינת האוכל רכשתי ב'יד 2' ב-800 שקלים, היא הגיעה עם שישה כסאות שכרגע מאוחסנים במחסן. הכסאות שבחרתי לה, עלו 400 שקלים כל אחד והם 'פיסים' של המעצב מיכאל טוננט. שידת הבאוהאוס בחדר השינה עלתה 600 שקלים".
הפינות שלי בבית: "יש לי חדר עבודה אבל אני לא משתמשת בו במיוחד ומעדיפה לשבת עם המחשב ולעבוד בפינת האוכל. זה יותר נעים כי כל הבית פרוס לפני. אני מאד אוהבת את חדר השינה שלי כי הכל שם ורוד ומתוק. בדיוק אמרתי לבן זוג שלי לפני כמה ימים, שאתם מגיעים לצלם ובכלל לא נראה כאילו גר כאן גבר, אבל הוא בסדר עם זה.
"כשהרסו את הבית של סבא וסבתא שלי לקחתי כמה פריטים שאהבתי, כמו שידת המגבות בחדר הרחצה. מדובר על שנות ה-90, כשהמונח 'וינטג'' בקושי היה בלקסיקון ואימוץ פריטי ריהוט ישנים נראה לאנשים כמו הרגל מוזר ביותר. אבא שלי צחק עלי ושאל בשביל מה אני צריכה את הדבר הזה, שאפילו משאית זבל תיזרוק אותו החוצה.
"בנוסף, אנחנו מארחים הרבה. בימים אלו אני אמנם קצת מפונקת בגלל ההריון, אבל לא סתם יש בחוץ פינת ישיבה מזמינה שמתאימה להרבה אנשים".
הכי אוהבת בבית: "כל פרט ורהיט נבחרו בקפידה ואני באמת אוהבת הכל, אבל לאחרונה ריפדתי מחדש את השרפרפים שנמצאים לצידי המיטה, שהיו שייכים לסבא וסבתא שלי מצד אמא, ומתפקדים כשידות לילה. השקעתי כ-180 שקלים בצביעה וריפוד שלהם והחלפתי גם את מנורות לילה - אני מאד אוהבת את התוצאה".
הייתי משנה בבית: "עדיין לא טיפלתי בגינה כמו שצריך, וזה משהו שצריך לעשות. אני גם מרגישה שהמטבח כבר עשה את שלו. בזמנו עץ ונגה נראה כמו רעיון טוב ועכשיו כבר פחות. בקרוב אנחנו מתכננים לסגור את החלל הפתוח שמעל הסלון ולהוסיף למעלה עוד חדר וחדר רחצה, מה שגורם לי לרצות לבטל את אחד מחדרי הרחצה האחרים בבית".
טיפ למי שמשפץ בית: "אתן טיפ שחוסך כסף, כי זה חשוב. לפעמים אנשים חושבים שלקחת מעצב זו נחלתם של העשירים, וזה לא נכון. היום יש כזה שפע בחנויות אבל השפע מבלבל, ומי שלא יודע בדיוק מה הוא רוצה וצריך יכול ללכת לאיבוד עם הבחירות שלו. בסופו של דבר עבודה עם מעצב יכולה לחסוך הרבה כסף.
"הרבה אנשים נרתעים מצבעים ואני אומרת – תעזו. ומי שבכל זאת מפחד, הפריטים הגדולים יכולים להיות בצבעים נייטרליים אבל האביזרים הקטנים יותר צריכים להכניס לבית קצת צבע וחיים. דרך מצוינת לעשות את זה היא בעזרת טקסטיל – גשו לקטלוג והרכיבו שילוב של בדים חלקים, מפוספסים ופרחוניים, לאו דווקא מאותה המשפחה".
חלום מעוצב להמשך: "רוב הלקוחות שלי הם זוגות צעירים ואני פשוט מאד אוהבת לעבוד איתם. אני רק רוצה להמשיך לעשות את זה".
במדור הקודם: הבית הצבעוני של האדריכל
לכל הכתבות במדור "קופצות לביקור"
הילה עפרי וסיון איינהורן, מעצבות פנים בעלות סטודיו לעיצוב H a n d S
לדף הפייסבוק של הילה וסיון