"אני מרגישה כאילו אני מרחפת בחלום, פוחדת שלא אתעורר למציאות אחרת, 18 שנה של סבל וייסורים הגיעו לקיצם. אלוהים תעשה שהאושר שאני מרגישה עכשיו לא ייגמר לעולם. תודה לכל מי שיש לו חלק במאבק שלי". כך כתבה קרן ברנס בדף הפייסבוק שלה.
ביום ראשון האחרון, ערב ראש השנה, נערך טקס חגיגי בנתניה בו נקבעה מזוזה לדירה החדשה של ברנס, אם חד הורית מנתניה שניהלה מאבק ממושך למען הזכות לדיור ציבורי. הטקס נערך בהשתתפותם של שר השיכון יואב גלנט שהגיע בליווי אמו, יו"ר עמידר יצחק לקס, רב שתקע בשופר לכבוד החג ונציגים נוספים. "עשינו פה דבר חשוב", אמר גלנט. "מבחינתנו יש משמעות לאירוע כזה ערב החג, זה עדיין לא פותר את כל הבעיות אבל זה דבר אחד בתוך ים של עשייה. יש כללים נוקשים וזה לקח זמן אבל כשרואים את מה שקורה כאן באירוע, זה היה שווה".
קרן ברנס עזבה את נתיבות לפני 18 שנה בעקבות אלימות במשפחה והפכה לאם חד הורית. מאז היא מגדלת לבד ארבעה ילדים, חלקם עם בעיות רפואיות ובמצב כלכלי לא פשוט. אחרי בירוקרטיה ארוכה קרן נכנסה לרשימת המתנה אינסופית של זכאים לדיור הציבורי. לפני כשנה החליטה קרן שנמאס לה, הדירה לא נראתה באופק, הילדים גדלו ותקופת הזכאות עמדה לפוג. היא הצטרפה לפעילות של קבוצת המחאה "צוות דיור ציבורי" שהקימה מיטל כהן, יצאה להפגנות ובקיץ האחרון גם הקימה מאהל מול ביתו של שר השיכון.
מזל טוב קרן, איך את מרגישה היום?
"אני חיה בחלום ומחכה שמישהו יבוא להעיר אותי. מקווה בשנה הקרובה לעבור את השיקום ולצאת חזרה למעגל העבודה".
יו"ר עמידר יצחק לקס סיפר לנו על המאמצים להכשיר את הדירה לערב החג וגם על התחושה האישית שלו. "אני מאוד מתרגש. בערב ראש השנה אנחנו בעמידר זוכים להכניס עוד משפחה לדירה, אחת מתוך 600 משפחות שנכנסו לדירות במהלך השנה האחרונה. הסיפור של קרן הוא מרגש במיוחד, מישהי שהמתינה לדירה 18 שנה, זה בלתי נתפס ובלתי נסבל ולכן השמחה כפולה ומכופלת שהיא מצליחה להיכנס לדירה היום. עשינו מאמצים מאוד גדולים, קיבלנו את הדירה לפני שבוע ובתוך כמה ימים קבלנים עבדו במשמרות כדי שנוכל להכניס אותם בערב החג. כשנכנסים לדירה לא מדובר רק בקורת גג שהוא הדבר הכי בסיסי, יש לזה השפעה אדירה על המשפחה, קודם כל על הדיירת עצמה, וגם על הילדים שיכולים להביא חברים הביתה ותהיה להם יציבות. זו עוד זכות שתירשם לנו".
מה מתכננים במשרד השיכון לטווח הקרוב?
"הכיוון הוא איך להביא לכך שיהיו לנו משאבים כדי לטפל בנושא הזה. אחד מהדברים שאנחנו שוקלים עכשיו הוא למעשה לגייס כסף על חשבון תזרים עתידי ובסכום הזה לרכוש אלפי דירות. זו אפשרות אחת ויש עוד אלטרנטיבות שאנחנו בודקים".