ועדת החינוך של הכנסת בראשות ח"כ רם שפע (כחול לבן) מקיימת הבוקר (ה') דיון על תקנות הגבלת פעילות מוסדות חינוך. הוועדה בוחנת אפשרות לקצר את תוקף התקנות להפסקת הלימודים בסגר עד יום ג' הקרוב, אם הפרויקטור גמזו לא ישכנע את חבריה לגבי נחיצות המהלך. ח"כ שפע: "נעשה הכול כדי לפתוח את הגנים וכן את בתי הספר היסודיים את כיתות א-ב כבר בשבוע הבא".
בתחילת הדיון קרא ח"כ שפע לפרויקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו, להגיע לוועדת החינוך שתתכנס ביום שני הקרוב: "אנחנו מתקשים להבין את ההחלטות לגבי בתי הספר בגילאים הנמוכים והגנים. אני מקווה שגמזו יגיע ביום שני ויוכיח לנו שיש הצדקה לסגירת הגנים ובתי הספר היסודיים. אנחנו יכולים להחליט שאנחנו פותחים את כל המוסדות. בעיניי זה לא אחראי. יש הבדל משמעותי בין הגילים".
"בזמן הדיון קיבלנו נתונים לגבי הכיתות הנמוכות ואני פועל ואפעל להחזיר את כיתות א'-ב'", אמר שפע ל-mako, "הנתונים ממשרד החינוך והנתונים ממשרד הבריאות לא תואמים. לפי משרד הבריאות, מגיל 0-5 הילדים החולים הם 5% מהחולים, למרות שהם 12% מהאוכלוסייה", אמר שפע במהלך הדיון.
גם ההורים וצוותי ההוראה כבר מבולבלים, לא יודעים אם לעבוד או לא דווקא כעת כשהשנה צפויה להתחיל. מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד אמרה הבוקר בוועדת החינוך של הכנסת קראה לעשות סדר בבלגן ודרשה למצוא פתרון לילדי המורים.
. "לא יכול להיות שבגלל לחץ כזה או אחר יחריגו מערכות. באף מדינה זה לא מתנהל כך", אמרה בן דויד בדיון.." יש מדינות שעד היום לא פתחו את מערכת החינוך ורק אצלנו מחריגים. איך אתם מצפים שמורים המלמדים בחינוך המיוחד ילמדו כשלילדים הפרטיים שלהם אין פתרון? אי אפשר להטיל את האחריות כל הזמן על האחר. אף אחד לא יכול לצפות ממורים לזנוח את הילדים שלהם בבית וללכת ללמד ילדים של אחרים ולהסתכן בהידבקות".
כבר אתמול קרא ח"כ שפע לשר הבריאות יולי אדלשטיין להחריג את ילדי הגנים. "נתוני ההדבקה והתחלואה לא מראים סיבה מוצדקת להשאיר את ילדי הגנים בבתים", אמר. הוא הדגיש כי בסמכותה של הוועדה לא לאשר את החלטת הממשלה, כך שהמצב הקיים כעת יימשך וכל מוסדות החינוך מגיל לידה עד י"ב' ימשיכו לפעול כפי שעשו עד עכשיו.
במקביל גם שר העבודה והרווחה, איציק שמולי קרא אתמול להמשיך ולהפעיל את החינוך לגיל הרך. "אין ולא היתה סיבה להשבית את הגיל הרך עם חצי אחוז תחלואה בתוכו, לכן התנגדתי לכך הבוקר. יש לאפשר להורים לצאת לעבודה ולא לפגוע לפעוטות בהתפתחות התקינה, ובמקרי התפרצות לפעול באגרסיביות במוקדי התחלואה".