כל ההורים חושבים על קיצורי דרך, דרכים הגיוניות לעיגול פינות ולקצר תהליכים בטיפול היומיומי והמתיש בילדים שלנו. לאב אחד היה המון זמן פנוי לחלום בהקיץ בשעה שנדנד את התינוק שלו בתקווה שירדם, ומתוך התנועה הרפיטטיבית הזו נולדה המצאה. אלי נובל מוכיח שצורך הוא אבי ההמצאה, וללא היותו אב לא היה ממציא אותה כלל, ובטח שלא זוכה על כך בפרס.

נובל הוא הזוכה בתחרות הנדסה תוצרת בית של לשכת המהנדסים, במסגרתה זכה במדפסת תלת ממד שולחנית מסוג UpBox של חברת ״מפעיל״, שיש רק לקוות שתשמש אותו היטב לעוד כמה פטנטים שיסגרו לאבות שכמותו את הפינה. בתחילת דרכו כאבא ניסה כמה וכמה פעמים, גם עם הילד הראשון שלו שכיום כבר בן 3, להמציא כל מיני טכניקות ודרכים הנדסיות שונות לאוטומציה בנדנוד העריסה לטובת שינה טובה יותר של הילד. לבסוף הגיע לגאדג׳ט המושלם שמפנה את הידיים ואת הראש מהנידנוד הסזיפי.

נובל המתגורר בכפר סבא עם אשתו ושני ילדיהם, מספר שהנסיונות הראשונים לייצור המכשיר היו מבוססים מכאניקה פשוטה ממרכיבים שיש בכל בבית, מקדחה כמנוע למטאטא כידית מנענעת, אבל כשהילד גדל ונהיה כבד מידי הגיע צורך במנוע חזק יותר ושיטה משוכללת יותר. עם הגעת הילד השני , חזרה והתגברה המוטיבציה להצליח ולמצוא שיטה אולטימטיבית לשינה. הפתרון הגיעה דרך המצאת ערסל שינענע את עצמו, כאשר המכשיר מקובע לקיר של החדר והמנוע עושה את העבודה. 



״כשהבנתי שהפיתוח באמת עובד וגם שניצחתי בתחרות, הייתה לי תחושה מאוד טובה,״ הוא מספר. ״התרגש מזה שהצלחתי לבנות מוצר שעובד ממש טוב, ולהקל על החיים היומיומיים של משפחתי. אשתי ואני הצלחנו לישון יותר טוב יותר, וכמובן שזה גם הקל על הילד ועזר לו להירדם הרבה יותר בקלות.״

נובל לא יצר את המכשיר עבור התחרות. עוד לפני ששמע עליה העלה סרטון של המכשיר לפייסבוק ומיד זכה להצפה של שיתופים ותגובות חיוביות. אנשים רצו שיבנה מוצר כזה גם להם ועודדו אותו לייצר גרסה מסחרית שלו. הסרטון המקורי שהעלה זכה ב-70 אלף צפיות, וכשאחד מחבריו שמע על התחרות, הוא נזכר בו והציע לו להירשם ולשלוח ללשכת המהנדסים את הסרטון וההסבר על המוצר שלו. כאמור, גם השופטים התלהבו והחליטו להעניק לו את הפרס.

"אלי הוא דוגמא מהלכת לכך, שהיום יש בהישג ידינו אין ספור דרכים לפתור את הבעיות היומיומיות שלנו בעזרת מכניקה פשוטה ומרהיבה שהיא שימוש בטכנולוגיית הדפסה בתלת ממד,״ אומר אנדרס אידסס, מנהל תחום הדפסת תלת ממד בחברת מפעיל. ״עולם ההדפסות בתלת ממד פתוח ונגיש לא רק למעצבים ומהנדסים מקצועיים, אלא לכלל המייקרים או ״פותרי הבעיות״ הסדרתיים, כלומר לאבות ולאימהות של כולנו״.