הילדים שלנו גדלים כל כך מהר. נדמה שרק לפני שניה החזקנו אותם בזרועותינו בבית החולים. הם היו קטנים, מקומטים והכי יפים בעולם. ופתאום הם צוחקים, ומתהפכים, וזוחלים, והולכים כמו פינגווין קטן ומצחיק, ומדברים במילים שרק הם ואתם מבינים. לפני ששמתם לב, הם כבר הולכים לגן, ואז לבית הספר. כשיגדלו עוד קצת, הם בטח ירצו לראות איך הם היו פעם, ואילו חפצים הם אהבו במיוחד. רוצים להכין להם הפתעה מתוקה? תכינו להם קופסת מזכרות, כזו שתמלאו במהלך השנים בדברים חשובים. קבלו רשימה של 20 פריטים שכדאי לכם לשמור עבורם:
1. תעודת הלידה. נכון שכדאי לשמור אותה בכל מקרה, אבל הרבה מאיתנו מתייקים אותה, מכניסים לאיזו מגירה ושוכחים ממנה. כדאי להכניס אותה לקופסה עם עוד חפצים של הילד. זו תהיה מזכרת מרגשת עבורו, ואם תצטרכו – תוכלו למצוא אותה בקלות.
2. הצמיד מבית החולים. זוכרים איך הסתובבתם עם הצמיד הזה, מתגאים בתינוק היפהפה שלכם שזה עתה נולד? תשמרו אותו. יום יבוא וגם הוא יבין את המשמעות של מה שהרגשתם אז. אם יש לכם תאומים, שימו לב להכניס כל צמיד לקופסה הנכונה.
3. הבגדים הראשונים. כמה נהדר שריח התינוקות המשכר נדבק לבגדים שלהם. שמרו את האוברול הראשון, הכובע, ואולי זוג גרביים קטנות. סביר להניח שאת הסט הזה גם ככה לא תעבירו הלאה.
4. מוצץ. אפשר לשמור את המוצץ הראשון שלו או את המוצץ האהוב שלה. צרפו אליו את סיפור הגמילה המפרך, ואיך הייתם גאים בהם כשהצליחו.
5. שמיכת תינוק. את השמיכה הזאת הם יוכלו יום אחד להעביר הלאה, לילדים שלהם. דמיינו את הנכדים שלכם מתעטפים באותה שמיכה שהילדים שלכם מתעטפים בה עכשיו. שווה לאגור, לא?
6. חיתול בד. נכון, התינוק החמוד שלכם פלט עליו המון. נכון, ניגבתם עם החיתול שאריות של בננה ולפעמים גם את האף שלו. אבל אחרי הכל (ואחרי כביסה רצינית), חיתול הבד היה חלק בלתי נפרד מהחולצה שלכם בחצי השנה הראשונה. אז תנו לו קצת כבוד, הוא ראה הרבה.
7. כרטיסי הברכה ממסיבת הברית/ה. בין שלל הצ'קים והברכות שנכתבו ברגע האחרון על המעטפה שהאולם סיפק, היו גם כמה ברכות מכל הלב, שחברים וקרובי משפחה השקיעו וכתבו. שמרו כמה מהן, וגם את ההזמנה למסיבה.
8. בובה אהובה. הבובה האהובה, הדובי, השמיכי, או הכלב הכחול הקטן שהילד שלכם פשוט לא היה מוכן לוותר עליו. לכל ילד כמעט יש חפץ שהוא שומר קרוב לליבו. כשיגדל, בוודאי יזכור אותו וישמח לפגוש אותו שוב.
9. ספר ילדים אהוב. כל לילה לפני השינה, במשך חצי שנה לפחות, הקראתם לפעוט את "איה פלוטו". הוא אולי קרע את הספר בהתלהבות, והדבקתם אותו שוב ושוב, אבל עוד כמה שנים הוא יוכל לקרוא את הספר בעצמו, ומאוחר יותר להקריא אותו לילדיו. הקרעים וההדבקות רק מוסיפים לו חן.
10. פנקס טיפת חלב. בשנים הראשונות אתם בין כה שומרים את הפנקס. בהמשך הדרך, אולי יהיה לו חשוב לדעת אילו חיסונים הוא עשה ומתי. אבל תכלס, מה שיעניין אותו באמת זה אם הוא היה באחוזון 90 של עקומת הגובה, כי הוא רוצה שהילד שלו יהיה כדורסלן.
11. זוג הנעליים הראשון שלו. אתם מתלבטים אם הילד צריך נעלי "צעד ראשון", או לא. מודדים על הרגל שלו שלושים פעמים ותוהים איך לעזאזל יודעים אם נוח לו, כי הוא עוד לא מדבר כמו שצריך. אחרי כל המאמץ הזה – הנעליים הופכות לפריט חובה לשמירה.
12. תיקיית ציורים. אם אתם תוהים מה לעשות עם כל עבודות האמנות שהילד מביא מהגן או עושה בבית - זה יכול להיות הפתרון שלכם: שמרו שלוש עבודות מכל שנה, ותייקו אותן בקלסר. הוא ישמח לראות איך הוא פעם חשב שנראה בית.
13. תלתל מהתספורת הראשונה. שיערו המתולתל של ילדכם עלול להתחלף בשיער חלק בגיל מסויים. גם הבלונד יכול פתאום להפוך לחום. אז תעשו לעצמכם טובה, תשמרו תלתל אחד, בשבילו ובשבילכם.
14. מחברות בית ספר. אם תסתכלו על המחברות שלכם מכיתה א', תגלו שכתב היד שלכם השתנה פלאים. מכתיבה קשה ומהוססת, עברתם לכתוב בכתב מהיר ולפעמים לא מובן. כשהילד יגדל, תוכלו להסתכל ביחד ולראות עד כמה הכתב השתנה, ולצחוק על מה שהוא התכתב עם החבר שישב לידו בכיתה.
15. מתנה מיוחדת מסבא וסבתא. ברי המזל שבינינו זוכים להכיר את סבא וסבתא שלהם ולבלות איתם זמן משמעותי. המתנות שהם נותנים לנו מקבלות משמעות מיוחדת ככל שהשנים חולפות. כדאי לשמור מתנה כזאת, אחת שהילד אהב במיוחד, שתמיד תזכיר לו אותם.
16. ספר תינוק. קיימים ספרים מוכנים לקנייה, אבל אתם יכולים להכין אחד כזה בבית. בספר הזה תוכלו לרשום נקודות ציון בהתפתחות שלו: שן ראשונה, פעם ראשונה שעמד, פעם ראשונה שמחא כפיים. תוסיפו גם תיאורים נוספים, כמו המשחק האהוב בגיל 3 חודשים, בגיל חצי שנה וכן הלאה, מתי אמר את המילה הראשונה, ואיזו מילה זו הייתה. אם זה ילדכם הראשון, תוכלו להיעזר בספר הזה כאשר יגיע ילדכם השני ולשחק במשחק ההשוואה האהוב על הורים: "אבל אחיו הגדול ישן לילה שלם מגיל שלושה שבועות".
17. שיבושי לשון ומשפטי מפתח. זו השפה המיוחדת שהוא משתמש בה: "המ" עבור אוכל, "ממ" עבור מים, "מאמא" עבור אמא. ככל שהוא גדל, המילים הופכות לברורות יותר ומתחברות למשפטים. איזו שמחה הייתה לכם בלב כששמעתם אותו אומר "ציפור ציף-ציף עפה שמיים". את כל שיבושי הלשון והחוכמות הקטנות כדאי לאגד במחברת קטנה, עם תאריכים למילים החדשות ולמשפטים.
18. תמונות האולטרסאונד מההריון. אלו התמונות הראשונות של העובר, כשרק ניחשתם איך הוא ייראה באמת. את התמונות האלה כדאי לסרוק ולהדפיס, משום שיש להן נטייה להיעלם עם הזמן.
19. ספר תמונות. גם אם אתם מכינים באדיקות ספרי תמונות משפחתיים, כדאי ליצור ספר לכל ילד. אם ממש בא לכם להשקיע, עשו זאת בכל יום הולדת, כך גם כשיגדל יוכל לראות איך התפתח וייזכר ברגעים המיוחדים שהיו לו באותה שנה.
20. עגלת התינוק. אוקיי, כאן נדרש לא מעט מקום במחסן. מצד שני, חישבו על החזר ההשקעה כעבור שנים, כשהבת שלכם תסתובב בגאווה עם עגלת וינטג' ובתוכה תינוק חדש ומתוק. לא שווה?