בפרקליטות מחוז דרום מתלבטים האם להגיש כתב אישום נגד מנהלת פעוטון והסייעות בשדרות אשר כרכו פעוט בחיתולים בשיטת "המומיה". על פי ההערכות התיק ייסגר בסופו של דבר.
"לא בטוח שהייתה להם כוונה של התעללות, אין להן עבר פלילי והגרסה שלהן לפיה מדובר בשיטת חינוך מקווקז שכך עוטפים תינוקות כדי להרגיע אותן נמצאה כנכונה", אומר ל-mako גורם במשטרה, "ההתלבטות היא גדולה מאוד במיוחד לאור העובדה שמדובר בתלונה אחת ולא היו עוד מתלוננים נוספים. משפטית יהיה קשה להוכיח שמדובר בהתעללות".
בגלל הקושי להוכיח התעללות, לדברי גורם בפרקליטות הם אינם ממהרים להגיש כתב אישום נגד שלוש הגננות. "צריך לבדוק אם הייתה פה כוונה פלילית. נעבור על חומרי הראיות בתיק ונקבל החלטה. יש התלבטות גדולה בעניין".
כזכור, הפרשה נחשפה לפני כשבועיים כאשר סבתא של הפעוט כבן שנה ושמונה חודשים הגיעה לפעוטון וכאשר הבחינה בקשירת הנכד שלה בחיתולי בד כמו מומיה צילמה אותו ופרסמה בדף פייסבוק.
התמונה הפכה לוויראלית וגרמה סערה גדולה ברשתות החברתיות. חוקרי תחנת משטרת שדרות פתחו בחקירה במהלכה עצרו את בעלת הגן ושתי סייעות לחקירה בחשד להתעללות בפעוט.
בעלת הגן נחקרה באזהרה וטענה להגנתה שמדובר בשיטת חינוך מקווקז שבה עוטפים את התינוק בחיתולי בד כדי להרגיע אותו. "נתנו לפעוטות בגן יחס חם ואוהב. אף פעם לא התלוננו נגדי", טענה הגננת, "ככה מטפלים בתינוקות בקווקז. אין שום התעללות. ככה זה היה בכל מדינות ברית המועצות לשעבר".
למרות הגרסה של צוות הגן, האב טען כי כאשר הגיע לראות את בנו הוא חשב שהוא מת. "הן גרמו טראומה לילד", טען האב, "אף אחד לא עושה דבר כזה. ככה לא מטפלים בילדים. אני בהלם. לא מאמין למה שראיתי".
הגננת והסייעות היו עצורות במשך כשבוע. הן שוחררו בתנאים מגבילים האוסרים עליהם ליצור קשר ישיר או עקיף עם המעורבים בפרשה. תיק החקירה הועבר לפרקליטות מחוז דרום ושם, כאמור, יקבלו בקרוב החלטה שלא להגיש כתב אישום בפרשה.
מהפרקליטות נמסר כי טרם התקבלה החלטה בתיק והוא נמצא בבחינה.