טרנד חדש סוחף את עולם ההורות בסערה ומשאיר אחריו חיתולים כמו עלים בשלכת. קוראים לזה "פוטי-פארטי", מסיבת-סיר בעברית, או במילים אחרות: מסיבת גמילה מחיתולים. אירוע של ממש על מנת לחגוג את ציון הדרך המשמעותי שעושה הילד מתקופת הפעוטות לבגרות. מיני-בר-מצווש, אם תרצו. הורים מסויימים חוגגים בתחום המשפחה המצומצם ומסתפקים בהענקת תחתונים לילד ובבלון או שניים, אחרים מזמינים את כל המשפחה והחברים ועורכים אירוע מהודר. כך או כך, מדובר בתופעה לוהטת.
עוזר לגמילה או מזיק?
"כששמעתי בהתחלה על מסיבות הסיר חשבתי שזה דבילי", אומרת פיירה, אם בלוגרית מהבלוג 'ג'ולימאם'. "אבל כשהגיע הזמן של לוקס להיפרד מהחיתול נזכרתי ברעיון וידעתי שהוא מאוד יתחבר אליו. זה התברר כנכון. שבוע לפני שהחלטתי שמתחילים בגמילה סיפרתי לו שנערוך מסיבה גדולה כי הוא עומד להיות ילד גדול שיודע לעשות רק בסיר. עד אז, כל פעם ששאלתי אותו אם הוא רוצה לנסות את הסיר הוא החמיץ פנים ושאג: לא! אבל כשאמרתי לו שעורכים לכבודו מסיבה הכל התהפך. הוא היה מאוד נרגש, ולדעתי זה עזר לו בגמילה".
ברחבי הרשת אפשר למצוא לא מעט תמונות של מסיבות-סיר, ואפילו קיטים מיוחדים והדרכות כיצד לעשות אותן צעד-אחר-צעד, אבל אין ספק שמסיבת הסיר המדהימה מכולן היתה זו שמינדי סטאר, מומחית לאירועי בוטיק, ערכה עבור בתה אווה וחבריה הקטנים, כולם בשלבי גמילה שונים. סטאר הזמינה גם את האמהות, אותן כינתה, לצורך העניין, 'מאמנות', וחילקה להן בקבוקי מים ספורטיביים. היו עוגות ועוגיות בעיטורי חיתול, פרסים ומשחקים, ואף קליעה למטרה של חיתולים לתוך פח.
"כשהתחלתי לחשוב שכדאי לגמול את אווה, חיפשתי רעיונות ברשת ונתקלתי בעניין מסיבת הסיר. אני יודעת שיש אנשים שיחשבו שקצת הגזמתי, אבל הרעיון קסם לי ויצרתי אירוע של ממש", מספרת סטאר. "יצרנו להם המון הפתעות קטנות ופעילויות וכולם נורא נהנו. אני גאה לדווח שכיום כל הארבעה גמולים".
"אני פחות מתחברת לעניין המסיבות האלה", מודה ד"ר נאוה וולפסון, מומחית לחינוך, התפתחות ילדים והורות. "כשילד נכנס למסלול של גמילה חשוב בעיקר שיקבל חיזוקים חיוביים רגעיים, כשהוא מצליח לעשות בסיר. ילדים שנמצאים בתהליך מפספסים, ואם עורכים מסיבה גדולה זה יכול לגרום לתחושת כשלון ואכזבה. הילד יכול לחשוב: 'עשו לי מסיבה ואכזבתי את כולם וגם את עצמי'.
"הכי חשוב להיות קשובים לצרכים ולבשלות הילד, ולבחור את הטיימינג הנכון לתחילת הגמילה, גם מבחינת הילד, כשהוא מראה סימן שהחיתול מפריע לו, וגם מבחינת ההורה, שצריך להיות מוכן לפספוסים שיבואו. זהו תהליך, דרך שיש ללוות בה את הילד, ולא אירוע חד פעמי".