שני סרטונים ויראלים ביוטיוב, מוכיחים של"גאנגם סטייל", השיר של הראפר הדרום קוריאני Psy יש השפעה מדבקת לא רק על מבוגרים, אלא גם על תינוקות. מסתבר שלקצב השיר ולקליפ הצבעוני יש יכולת מדהימה להרגיע תינוקות בכיינים.
בסרטון אחד, שעלה בסוף החודש שעבר, התינוקת קלייר באומן ממערב וירג'יניה מתחילה לבכות כשאבא שלה רואה משחק פוטבול עם חבר. פתאום, השיר הקצבי מתחיל להתנגן. קלייר מסתובבת למצלמה ומתחילה לחייך – בשקט, בלי בכי ועם תנועות ריקוד קלות.
לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" כבר עשיתם לייק?
"עלה לי רעיון לנגן את השיר הזה כדי להרגיע אותה", אומר אריק רמזי, החבר של האב. "כשכיביתי את זה, היא חזרה לבכות. אז הדלקתי חזרה. המחשב היה על הברכיים שלי וצילמתי את זה מייד", הוא סיפר לדיילי ניוז האמריקני.
יום אחרי שהוא צילם את קלייר, הוא העלה את הסרטון ליוטיוב. התחילה הסרטון קיבל תגובות בודדות, עד ש Psy- בכבודו ובעצמו שיתף את הווידאו בטוויטר והפך אותו ללהיט ויראלי. עד עכשיו צבר הסרטון כמעט 500 אלף צפיות.
אבל קלייר היא לא היחידה. לבנג'מין טסאי בן העשרה חודשים מלונדון לקח יותר משעה לסיים כל ארוחה. אבא שלו, אנדרו, ניסה כבר הכל כדי לגרום לילד שלו לאכול מהר יותר. שום דבר לא עבד, עד שיום אחד, כשאשתו הייתה מחוץ לבית, הוא הוא הראה לו את הקליפ.
"בפעם הראשונה שהאכלתי אותו בזמן שהוא צופה בגאנגם סטיל הוא אכל את כל הארוחה בשמונה דקות", סיפר טסאי. אשתו התנגדה במקור לשיטה החדשה, אבל שינתה את דעתה ברגע שהבינה כמה זה עוזר. "אני חושב שזה שילוב של שני דברים: האורות הזוהרים והצבעים המרשימים שלהם לצד קצב הריקוד ", הסביר טסאי.
בתחילת השבוע שעבר הוא צילם והעלה את הסרטון ליוטיוב וההצלחה שלו הפתיעה מאד את ההורים. עכשיו הם מקווים ש-Psy יסכים להיפגש עם הבן שלהם ל"אינטרקציה מצחיקה". בינתיים, טסאי מתכוון להמשיך ולהשמיע לילד את השיר בזמן שהוא אוכל.
מוסיקה מאפשרת לילדים להרגיש שהם שותפים לאווירה
"השלב ההתפתחותי בו נמצאים התינוקות הללו הוא השלב הראשון", מסביר לנו דני עמית, פסיכולוג ילדים ומשפחה. "הלמידה בשלב זה היא אינה שפתית ועוברת בעיקר דרך החושים. כלומר ילד בגיל הזה לומד דרך מעטפת הגוף שלו המכילה את החושים הוא אינו מבין את התוכן המילולי של העולם, אך כן מצליח להתרשם מתנועה ואינטונציה".
עמית מבהיר כי מעבר להתרשמות מהעולם הילד גם סופג את האווירה הכללית ומנתח אותה. "כששרים ורוקדים אז בדרך כלל האווירה חיובית והילד יכול להרגיש את זה, המוסיקה מאפשרת להם להרגיש שהם שותפים לאווירה ותורמים לה. אני פחות חושב שמשנה סגנון המוסיקה אלא מה שהוא מציג ובמקרה הזה שיר פופ קיצבי עם ריקודים ואנרגיות גבוהות שכנראה יגרמו להורים לחייך ובעקבות כך גם הילד יחייך".
עמית ממליץ מאוד לכלל ההורים לילדים בגילאים האלו להשמיע לילדיהם מוזיקה. "צלילים ותנועה הם דברים שמאוד מתאימים לשלב ההתפתחותי הנ"ל ואף משפרים את ההתפתחות".
>> צפו בעוד דרכים מקוריות להרגיע תינוק בוכה
ותמיד אפשר להדליק שואב אבק. זה גם עוזר