"אני חוששת לחיים שלי, אני לא רוצה לחזור שוב לכלא, החיים שלי בסכנה. מה רוצים לתלות אותי בכיכר העיר? עשיתי טעות ואשלם עליה כל החיים". כך אומרת לקרוביה, כרמל מעודה, בעלת הפעוטון "בייבי לאב", נגדה עומדים 18 אישומים של התעללות ב-11 פעוטות. הדברים נאמרו בימים האחרונים בעקבות פלאיירים שהופצו על ידי הורים לילדים בהם פגעה, בו נחשף פעם נוספת בית המסתור בו היא שוהה במהלך משפטה.
מקורבים למעודה היו חריפים יותר: "אנחנו יכולים להבין את ההורים אבל הם חצו קווים אדומים. יש בית משפט ויש משטרה והם רודפים אותה לכל מקום. הם הפכו לתליינים ולשופטים. גם ככה המצב הנפשי שלה קשה והמעשים בהם היא מואשמת ירדפו אותה כל החיים והיא תשב בכלא. הם לא ינוחו עד שהיא תתאבד. עד שיראו את הגווייה שלה וגם זה לא יספק אותם".
מעודה, שמשפטה יימשך שבוע הבא לאחר פגרת הקורונה, כבר עברה שלוש דירות מסתור לאחר שכמה מהורי הגן איתרו את מקום מגוריה ואיימו על בני משפחה וחברים קרובים להוציא אותה מהדירה. במקרים אחרים, הערבים לה חששו לחתום על שחרורה מחשש שההורים לא יניחו להם ויפגינו נגדם. כזכור, בשחרור הראשון ממעצרה בכלא נווה תרצה, הערבים חזרו בהם ומעודה ששוחררה לכמה שעות בלבד הוחזרה לכלא.
כשנדמה היה שיחסי ההורים כלפי מעודה נרגעו עקב החגים ומשבר הקורונה, אחת האימהות פרסמה פוסט בדף הפייסבוק נגדה בו נכתב בין השאר כי "גברת כרמל מעודה היקרה. אז נכון תקופת קורונה ותקופת חג וזה נראה ששכחתי. כל יום אני מקללת אותך על הנזק שעשית לילדה שלי. שלא תחשבי לרגע שנעלמנו... כי אנחנו פה...".
בעקבות חשיפת מקום מסתורה, שוטרים נשלחו לאבטח את דירת המסתור מחשש שינסו לפגוע בה. במקביל היה דיון בבית המשפט שדן באפשרות להעבירה למקום אחר כשכל הדיון היה חסוי מחשש ששוב ההורים ינסו לאתר את דירת המסתור החדשה. במשטרה ששני הורים היו מעורבים בפרסום כתובת מעצר הבית של מעודה בפוסטים בפייסבוק ובהפרת הוראה חוקית כפי שדווח אתמול.
לאחר שבני משפחתה של מעודה התלוננו במשפחה על הפצת הפלאיירים, נחקרו שני ההורים. מכשירי הטלפון שלהם הוחרמו ונאסר עליהם להתקרב לעיר בו ממוקמת דירת המסתור במרכז הארץ במשך 15 יום. במשטרה בודקים חשד שמקורבים להורים ייתכן ונעזרו בחוקרים פרטיים שסייעו לאיתור דירת המסתור. ייתכן והורים נוספים או יוזמנו לתשאול במשטרה.
שני ההורים מכחישים באופן גורף מעורבות בהפצת הפלאיירים. "אין לנו חלק בהפצת הפלאיירים ואין לנו מושג מי עומד מאחוריהם. זה גם לא מה שעומד לנגד עינינו ומבחינתנו זה רק מפריע בדרך לצדק", אמר ל-mako ההורה שנחקר. "לגבי ההליך, אנחנו מצפים ומקווים שאחרי שנה בדיוק מהתפוצצות הפרשה בית המשפט יעשה סוף לסבל ולעינוי דין שאנחנו עוברים ושהמשפט יתחיל כמתוכנן אחרי אין ספור דחיות ב 19 במאי. אני חי את מה שעוללה כרמל עם התמודדויות קשות יום יום עם הילדה שלי ומבחינתי מה שחשוב כעת זה ההליך הפלילי ולעשות צדק לילדה שלי ושל חבריה לגן".
"ביום שלישי התעוררתי לבוקר עמוס רגשית כשעודכנתי על פלאיירים שהופצו ברחוב בו ככל הנראה נמצאת כרמל מעודה", אומרת האם שנחקרה במשטרה. "אין לי שום קשר או עניין בכך ואני בטוחה שהמשטרה תעשה את עבודתה ובכך האמת תצא לאור. אני מבקשת להבהיר כי אנחנו שנה אחרי החשיפה וחיים עם ההתעללות מדי יום, זה לא עובר והשיקום ארוך. אסור לשכוח את מעשיה המזעזעים של כרמל, שמלווים אותנו מידי יום ויש להתמקד בזה ובעשיית הצדק לילדים תמים וחסרי אונים. חבל לי שכעת מתמקדים בפלאיירים ולא במה שצריך להתמקד - עשיית הצדק עם הילדים. כל מה שאני מתמקדת כרגע זה בהליך הפלילי שיתחיל ב-19.5 ולשם כל המשאבים של המשפחה שלי מופנים".
עו"ד טליה גרידיש, המייצגת את האם שנחקרה מסרה: "מרשתי מכחישה בתוקף את המיוחס לה. זה מנותק לחלוטין מהמציאות. אין ולו רסיס ראייה לקשור אותה לדברים הנטענים ואין לה כל יכולת או שליטה לדעת מי המעורבים ובאם ישנם כאלה. בימים אלה אנו פועלים לסגירת התיק נגדה. מרשתי ומשפחתה מתמודדים עם כאב עצום מזה תקופה ארוכה ולא יודעים נפשם מצער. המקרה מדיר שינה מעיניהם ולא נותן מנוח ואולם את כל יהבם הם שמים בהליך הפלילי ומקווים שייעשה צדק".
עו"ד שירן ברגמן שמייצג מטעם הסניגוריה הציבורית: "כרמל שוהה בחלופת מעצר שאושרה על ידי בית המשפט, כאשר חלופה זו אסורה בפירסום. חרף איסור הפרסום, חולקו פליירים המפרטים, בין היתר, באשר לכתובת מעצר הבית כאשר פרסום לא חוקי זה מטרתו ברורה. יודגש כי פרסום זה מהווה הפרה בוטה של צו שיפוטי. בניגוד לגורמים אחרים, אין בכוונתנו לנהל את התיק בתקשורת ואת טענותיה הרבות נשמור למקום שבו הן ראויות להישמע - אולם בית המשפט".