אין ספק שהורות יכולה להיות דבר מתסכל, ואם הילדים שלכם עוד קטנים, זה יכול להיות אפילו קשה יותר לפרוק את התסכול שלכם. אז מה עושים? שרה רוז וויילי, מאמנת הורים ואם לשניים, שיתפה לאחרונה בטיק טוק שיטה קצת פחות שגרתית לשחרר את התסכול בצורה בריאה: לצרוח. ולא סתם לצרוח - אלא על הפעוטות שלכם.
בסרטון וויילי ממליצה לצעוק על הילדים בצורה שהופכת את הצעקות למשחק ביניכם לבינם, ומדגימה איך היא "צורחת" על הפעוט שלה - בווליום נמוך ובקול מטופש, בזמן ששניהם צוחקים. היא מסבירה שמוקדם יותר באותו יום הילדים שלה מתחו את כל הגבולות שלה עד לנקודה שבה היא הרגישה שהיא עלולה להתחיל לצרוח או לפרוץ בבכי. היא מוסיפה שהצרחות האלו איפשרו לה את השחרור שהיא הייתה זקוקה לו, תוך כדי חיבור עם הילדים שלה.
הסרטון של וויילי כבר צבר קרוב לחצי מיליון צפיות ומאות תגובות מהורים נלהבים. "זה נראה הרבה יותר כיף מלהתחיל לבכות, אני לגמרי הולכת לנסות את זה", כתבה אחת האמהות בתגובות. "אני כל כך שמחה לראות את זה. אני לבד בבית עם התינוק שלי לכמה שבועות כל פעם, ולפעמים זה ממש מכניס אותי למתח", הודתה עוד אמא. ומסתבר שוויילי היא לא היחידה שמשתמשת בשיטה: "גם אני עושה את זה!! וכשהם מתחילים לצחוק בכזאת תמימות אני מרגישה קצת רע שכמעט איבדתי את הסבלנות", שיתפה אחת האמהות, ועוד אחת צחקה: "אני עושה את זה והילדות שלי קוראות לזה 'אמא טי-רקס'".
וויילי, מנתחת התנהגות מוסמכת ומטפלת התפתחותית עם יותר מ-15 שנות ניסיון בעבודה עם משפחות, סיפרה בעקבות הסרטון שהרעיון עלה מתוך רצון להיטיב עם ההורה ועם הילד במקביל. "תסכול הוא חלק מההורות, והמטרה היא לא להפסיק להרגיש מתוסכלים, אלא לבטא רגשות בדרך בריאה. הטריק הזה מאפשר לי לתעל את התסכול שלי בדרך שמחברת ביני לבין הפעוטות שלי, במקום להתנתק מהם".
הבוקר שוויילי בילתה עם ילדיה לפני שצילמה את הסרטון היה מציף רגשית עבורה. "הייתי בעומס חושי מוחלט והיה לי לחץ בחזה. הנשימות שלי היו ממש רדודות והרגשתי כאילו אני פשוט עומדת להתפוצץ", היא מספרת. אבל לדבריה, אחרי שהיא "צרחה", היא הרגישה הקלה. "הרגשתי את הגוף שלי נרגע", היא מתארת, "התחלתי לצחוק עם הבן שלי, וזה עזר לי לחזור לנשום כרגיל והפחית את המתח בחזה שלי. הרגשתי כאילו אני יכולה להגיב לצרכים של הילדים שלי ברוגע ובסבלנות".
וויילי מספרת שהחליטה לתעד את החוויה בטיק טוק כי היא משקפת צד יותר מציאותי של ההורות, שרבים לא רואים. "אני רואה המון שיימינג בהורות, גם מצד הורים וגם מצד מומחים, ואני יודעת שכל כך הרבה הורים מרגישים אשמה ובושה על זה שיש להם רגשות שליליים", היא אומרת, "אני רוצה שהורים יבינו שהרגשות האלו הם נורמליים, מה שחשוב זה התגובות שלנו לרגשות האלו. ידעתי שהורים אחרים יזדהו עם ההרגשה שהייתה לי, ורציתי לתת להם אפשרות לפורקן בריא. להורים, ובעיקר לאמהות, יש ציפיות בלתי אנושיות מעצמן", מוסיפה וויילי, "לא רק שהן מצפות מעצמן לעולם לא לאבד את הסבלנות, הן מצפות מעצמן אפילו לא לחשוב על זה. לתחושת האשמה שמגיעה מתוך הציפיות האלו יש השפעה גדולה מאוד על ההורות".
התגובות החמות לסרטון שימחו את וויילי. "הפילוסופיה שלי אומרת ששינוי בהתנהגות של הפעוטות וגם של ההורים קורה ממקום של חמלה, חסד וחוסר שלמות. אז אני מנסה לחשוף את הצדדים האמיתיים ולהראות שגם אצלי זה ככה - התקופה של הורות לפעוטות יכולה להיות מלאה בשמחה, ובו זמנית יכולה להיות קשה בטירוף".
הייתם מנסים את הטריק שלה?