"איך את עושה את זה?"' שואלים אנשים רבים את נטע שרייבר-גמליאל (32) מנירית, כאשר היא מרצה על הסטארט-אפ החדש שלה, על במות כנסים, כאשר בתה הקטנה נמצאת עליה במנשא. "למה את הולכת איתה לכל מקום?!"
שרייבר, אמא ל-2 (בן 4 ובת 7 חודשים), ירושלמית במקור - הקימה לפני כשנתיים וחצי ביחד עם השותפה טל זוהר, את SafeUP - רשת חברתית לנשים שמאפשרת להן לעזור אחת לשנייה להרגיש בטוחות יותר בזמן אמת ולמנוע מקרים של הטרדות ותקיפות מיניות. האפליקציה הושקה לפני קצת יותר משנה והיום כבר מסייעת ל140,000 נשים ונערות ברחבי העולם להרגיש בטוחות יותר.
שרייבר מספרת כי מטרת הרשת היא לתת פתרון טכנולוגי שיאפשר לנשים להסתובב בעולם בביטחון. "ליצור עולם שבו נשים, נערות וילדות מתחברות ביחד כדי לעזור אחת לשנייה להרגיש בביטחון במרחבים ציבוריים בכל תחומי החיים", היא מסבירה. באפליקציה ניתן ליצור קשר עם נשים נוספות שנמצאות סביבך ולבקש מהן להיות בכוננות כשאת במצב בו את מרגישה לא בטוחה כמו הליכה לבד בלילה, או חזרה מהעבודה. הנשים האלו, שנקראות שומרות, עוברות הדרכה וזמינות לשיחת וידאו או צ'אט עם אותה אישה שמבקשת ליווי, ואם יש צורך - הן גם יכולות להגיע אליה פיזית ולעזור.
"לא צריך לעצור את החיים כשמביאים ילדים"
הרשת הזו היא הסטארט-אפ עליו היא מרצה בהזדמנויות שונות, אולם מעבר לחדשנות והסיפור מאחוריה, מה שתופס לא מעט את תשומת הלב בהרצאות שהיא מעברה זו דווקא בתה של שרייבר, שנמצאת עליה במנשא כשהיא מרצה.
שרייבר גמליאל פרסמה לאחרונה פוסט בפייסבוק בנושא, אשר עורר הדים רבים. הפוסט סחף אחריו נשים רבות אשר תהו איך אפשר לשלב הורות, אימהות, הרצאות וקריירה. "ילדתי את גפן לפני שבעה חודשים", מספרת שרייבר, "בעיצומו של גיוס התמיכה לסטארט-אפ שלי, מתוך הבנה שאני צריכה גם אחרי הלידה לחזור ולגייס כספים. הפתרון הנכון שראיתי באמת הוא למצוא מישהי שתעזור לי ותסתובב איתי בכל מקום וזה עבד לנו. זה עבד ממש טוב".
אילו תגובות קיבלת?
"נשים רבות עכשיו יכולות לכתוב לי וגם בכנסים ניגשות אלי ואומרות משפטים כמו: 'וואו, רק עצם זה שעלית לבמה עם גפן - עשה את כל ההבדל. כמה זה מעורר השראה וכמה זה נותן כוח להאמין שאפשר לעשות דברים למרות האימהות. יש כאלו שאומרות שבפעם הבאה הן גם יביאו את הילדים שלהם לכנסים. הן צופות בי ומסתקרנות, רובן לקחו בייביסיטר אבל הן יכלו להגיע עם הילדים שלהם. נשים רבות חושבות שזה מאוד חריג, ונותן אומץ לנשים לבוא יחד עם ילדיהם. בכנסים ובאירועים יש לא מעט פעמים רוב גברי ואני היחידה, כך שזה גם מעורר לא מעט פרצופים. רציתי להגיד לנשים שאפשר גם אחרת. יש עוד דרכים לשלב אימהות וקריירה ולא צריך לעצור את החיים כאשר זוכים להביא ילדים לעולם".
למה את לוקחת את גפן לכנסים?
"חזרתי לעבודה אחרי שבועיים והיא הייתה מאוד קטנה. באותה תקופה לא הרגשתי נוח להישאר בבית ולעזוב את החברה שלי, אבל גם לא הרגשתי שלמה לעזוב את הבית ולהשאיר את גפן עם מטפלת".
נטע מרגישה ואומרת לא פעם במהלך השיחה כי היא מקבלת הרבה ביקורת על כך שהיא חזרה לעבודה זמן קצר כל כך אחרי הלידה. "נשים רבות תופסות את זה כמשהו לא הגיוני, ואולי לפעמים זה באמת ככה - אבל במקרה שלי זה היה בסדר. אני חושבת שאין שום בעיה להגיע לכנס עם התינוקות הקטנים. כנס מקצועי שאני מצליחה להקשיב בו - אם זה טוב לי אז למה לא? יש הרבה דרכים לנהל את החיים ואפשר למצוא דרכים יצירתיות לשלב אימהות עם קריירה. כל אחת צריכה לבחור באופציות שטובות לה עם כמה שפחות שיפוטיות כלפי האחרת".