ערב יום כיפור מתקרב, ובעיריית רחובות מצאו פתרון לחוסר בבתי הכנסת בשכונת שרונה בעיר, במבנה של גן ילדים. אלא שלא כל ההורים מרוצים מהאורחים החדשים במבנה ומרגישים פגיעה בביטחון האישי של הילדים.
חלק מההורים ב"מעון הדר", מרגישים מרומים ופגועים מהתנהלות העירייה והתנהלות מולם. לדבריהם, נאמר להם שמדובר בקבוצת מתפללים קטנה בלבד. אלא שבפועל מדובר ב-70 מתפללים ומשפחותיהם.
יוסי, אב לאחד הילדים בגן, מספר שהחלק מהמתפללים הגיע לבדוק את הגן דווקא בשעות שבהם הילדים היו שם. "מבקשים שלא נעשה עניין, כי כולנו אחים וכולנו יהודים אבל אין קשר ולא זו הסיבה למלחמה שלנו. אם חלילה מישהו היה נוגע בבת שלי רק כי הוא רצה לראות איך בית הספר נראה. אני לא מבין מדוע צריכה להגיע קבוצה של גברים להתפלל ואיתם הנשים שלהם והילדים שלהם. הילדים יגעו במשחקים הנמצאים במעון ובחפצים האישיים כי לא באמת יהיה ניתן להגביל. הילדים יגיעו עם חטיפים, שיפלו על הריצפה".
"למה במשך השנה לגן יש קוד ופתאום ביום הקדוש הזה אין לו קוד ואין סיסמה למבנה?", שואלת תמי, אם אחרת לילד בגן בפליאה. "מדוע מפתח הגן צריך להסתובב בין שבעים הורים ומדוע הם יכולים לשכפל את המפתחות ולעשות כאוות נפשם".
יש בגן ילדים עם אלרגיה מסכנת חיים, לכי תדעי אולי הילדים הקטנים כן יכניסו אוכל לשטח הגן?", אומרת אמא אחרת. "לא ייתכן שקוד הגן יהיה פרוץ לכל 70 המתפללים ומשפחותיהם. מדוע נשות צוות יצטרכו לנקות ולסדר אחרי המתפללים כי מי מבטיח שבאמת תגיע 'חברת ניקיון'. הורים רבים מרגישים שאין תשובות. הם פונים לעירייה אך לא מצליחים לקבל תשובה ופתרון, מי יהיה אחראי לגורל ולשלום הילדים".
בעיריית רחובות אותנו לרשת "חוויות", המנהלת 20 מרכזי פנאי ברחבי רחובות.
מרשת חוויות נמסר בתגובה: "רשת חוויות רחובות קיבלה פנייה מטעם תושבי השכונה לאיתור מבנה ציבורי לתפילות יום הכיפור, בהן ייטלו חלק גברים ונשים. אנו רואים זכות גדולה לאפשר את מנהגי החג, המסורת והיהדות, בזמן שבו מבנה ציבורי פנוי לשימוש המתפללים.ות באופן מיידי ומאפשר פתרון, ברוח הסובלנות והערבות ההדדית. הציוד הנמצא בחלל המעון יפונה למקום סגור ויוחזר לאחר מכן, מן המיותר לציין שלא יעשה שימוש בלחצן אלקטרוני במהלך יום הכיפורים וכי המקום מצולם, מאובטח ויישמר כך גם לאחר התפילות. רשת חוויות פועלת למען הקהילה בכל תחומי החיים בלב השכונות, ושמחה לסייע בכל פניה שהיא ככל הניתן. אנו בטוחים כי במידת הצורך, תבחן עיריית רחובות פתרונות קבע למתפללים מבעוד מועד".