אין דבר מתסכל יותר מלשמוע את התינוק שלך בוכה ולא לדעת למה ואיך לפתור את זה. ובכן, מתברר שסוגי הבכי הקיימים מדויקים, ואם מכירים אותם – יודעים תמיד מה לעשות. ההסברים והדוגמאות מסתובבים כבר לא מעט זמן, אבל סרטון ויראלי בטיק-טוק של אמא טרייה בשם אנה שילד, שלמדה על סוגי הבכי השונים מהאתר First Discoverers, על פי שיטה של פריסילה דנסטן, העלה את הנושא למודעות ועזר להורים רבים, שלא לומר הציל את חייהם.
1. בכי מרעב
בבכי זה לשון התינוק נדבקת לחך, כאילו כדי לינוק, והצליל המתקבל הוא "נה" (Nèh ).
2. צורך לגהק
לא הכי פשוט להבין כשהתינוק צריך לגהק, אבל אם הוא משמיע הרבה צלילי "אה" (Èh) קטנים, זה סימן גדול.
3. בכי בגלל עייפות
כשהבכי מתערבב עם פיהוק, כלומר הפה נפתח לרווחה, הלשון משתטחת ונסוגה, והצליל המתקבל הוא "אאהה" (Aoh) – הגיע הזמן ללכת לישון. ומהר.
4. כאב בטן
במקרה של צליל בכי צרוד, מכווץ וממושך (Éérh), דעו שמדובר בגזים המשתוללים בבטן הקטנה והתינוק זקוק לתנועה כדי להקל את הכאב. גם עיסוי יכול לעזור.
5. חוסר נוחות
לפעמים פשוט לא נוח להם. יכול להיות שחם מדי או קר מדי, או המיקום שהם נמצאים בו לא לרוחם. הצליל שהם ישמיעו אז הוא מין צעקת "הה" (Héh) בולטת, ולטענת המומחים הה' הרכה מזוהה במיוחד.
6. בקיעת שיניים
גם סוג הזעקה הזה ברור מאוד ונשמע כמו "גן" (Guèn). הוא מלווה בריור מוגבר ונראה שהתינוק משפשף את החניכיים שלו זה בזה.
7. בדידות
אם התינוק שלכם צריך קצת חברה, יש לו דרך משלו ליידע אתכם. במקרה זה – בכי קורע לב שנשמע כמו "לאול" (Lelaol). צלילו רגוע, עצוב ומיילל. התינוק משועמם, חברים, וצריך קשר ונוכחות.
8. צמא
הלשון מתקלפת מהחך, הצליל המתקבל הוא נהה (nah) והפתרון הוא משקה.
9. בכי עקב מצוקה כללית
כשהכול לא בסדר, בכי התינוק יישמע כמו "ווין" (ouin). הקשיבו לצליל ה"ווייי" המובהק ותנו לילדכם חיבוק טוב כדי ליידע לו שאתם שם בשבילו.
רק אל תרגישו שנכשלתם
בשבועות הראשונים לחיים, הצלילים שמשמיע התינוק נועדו לגרום לכם לענות על כל צרכיו – התזונה שלו, השינה שלו, ההתקשרות הבטוחה שלו. אתם מאפשרים לו לנהל את הלחץ שלו ולהתגונן מפני הפרעות התנהגות אפשריות (האכלה בתגובה לכל בכי, למשל, היא לא פתרון מומלץ). אם תבינו את הצרכים שלו במהירות, תוכלו ליצור איתו קשר רגוע ושלו. גם אתם תהיו מאוזנים יותר, וכן תוכלו לשתף בכלי את האחים והאחיות אם יש.
במצב של בכי עז, חשוב שתהיו נוכחים. אפשר ללמד את התינוק לזהות את הרגש שעובר בו על ידי קריאה בשם הרגש. ההכרה, ההקשבה, הקרבה הפיזית, הזמינות שלכם ירגיעו אותו. אם הוא לא במצוקה, צרכיו מסופקים והייתם נוכחים, תוכלו עם הזמן לעזור לו ללמוד שליטה עצמית – כל תינוק מוצא את הדרך שלו להרגיע את עצמו, אם זה מציצת אצבע, לעיסת צעצוע וכו'.
חשוב לזכור שהבכי נורמלי ושתסכול התינוק הוא מצב בלתי נמנע. אתם לא יכולים לצפות את כל הצרכים שלו. לא תמיד הצלילים ברורים כל כך כך שיהיה צורך להתמודד עם אי הבנה. אבל תהיו בטוחים – הנוכחות שלכם היא כבר הקלה גדולה לתינוק, והמענה שתיתנו יעזור לבנות ביניכם קשר של אמון.
כשאתם מאבדים סבלנות, דברו עם הקרובים לכם. אל תרגישו שנכשלתם. כל הורה עובר שלבים של תשישות, ספק ותסכול.