אדל בספלוב עוררה סערה קטנה כשהציעה שיטה מפתיעה לגמילת תינוקות מבקבוק. בספלוב המליצה להורים לסחוט לימון לתוך תרכובת המזון לתינוקות, במטרה להפוך את טעמה למר ולא נעים.

"לוקחים לימון, סוחטים בלי הגרעינים לתוך התמ"ל ונותנים לתינוק. זה מר להם למות ולא טעים להם. אחרי פעמיים-שלוש הם לא רוצים יותר ונגמר", כתבה בספלוב לעוקביה באינסטגרם. היא אף הוסיפה: "זה חלום, זה ויטמין בריא מהלימון ולכן אין מה להילחץ".

אולם, מומחים בתחום התזונה לתינוקות מזהירים שהשיטה הזו עלולה לגרום לנזקים משמעותיים. דפנה זיו בוסאני, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית, הסבירה לנו מדוע חשוב להיזהר משיטות גמילה קיצוניות כאלה.

"חשוב מאוד שתהליך הגמילה ייעשה בצורה תקינה ולא בצורה שתגרום לתינוק להיגעל או להירתע מאוכל, מה שיכול לגרום נזק מיותר בהמשך", אמרה זיו בוסאני. לדבריה, הבקבוק הוא חלק מתחושת ההנאה מהמציצה ולכל תינוק הקצב שלו.

תינוק מתוק אוכל מבקבוק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
לכל גמילה הזמן והשיטה הנכונה שלה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

המומחית מדגישה כי הגמילה צריכה להיות מותאמת לתינוק, וממליצה להורים המתקשים בתהליך לפנות לאנשי מקצוע שיכולים לעזור. היא מזהירה מפני נזקים אפשריים כתוצאה מחוויה לא טובה בגמילה, כגון: "פיתוח גועל ממזונות, רתיעה ממזונות בצבע מסוים, בררנות אכילה ורתיעה מבקבוק - קשת של נזקים מיותרים".

בעוד שהצעתה של בספלוב עשויה להישמע כפתרון קל ומהיר, חשוב לזכור כי גמילה מבקבוק היא תהליך עדין שדורש סבלנות והתאמה אישית לכל תינוק. במידה ומתעוררים קשיים, זיו בוסאני ממליצה בחום להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום התזונה לתינוקות כדי למצוא את הדרך הטובה ביותר עבור ילדיכם.