הדוכסית מקיימברידג׳, שהעיניים נשואות אליה וכבר מדמינות אותה הופכת תוך כמה שנים לאשת מלך בריטניה, מבלה הרבה מזמנה כפטרונית של ארגוני צדקה שונים. אחת המטרות הקרובות ביותר ללבה היא קרן שהקימה המבקשת לתת לתלמידים ומורים תמיכה רגשית ונפשית. בכנס בנושא, במזרח לונדון, אשר קיבץ את מיטב מומחי בריאות הנפש והמשפחה בבריטניה, נאמה מידלטון ונתנה הצצה לחוויה ההורית שלה.
"הייתי כה נאיבית בהתחלה כאמא," אמרה. "רק עכשיו אני באמת מתחילה להבין כמה חשיבות יש לשנות החיים הראשונות לעתידו של ילד. כמה זה קריטי שכולנו נדאג לטפל בילדינו כמו שצריך: מורים, הורים, כל מי שבא עמם במגע. אני מבינה כמה זה חשוב שנעשה את זה כמו שצריך. כל המחקרים מוכיחים שהשנים הראשונות בחיי הילד הן קריטיות בהתפתחותו כאדם בריא ושמח. יותר מכל רגע אחר בחייו. ברור גם שהילד תלוי בנו כדי שיהיה כזה."
קייט מאמינה שיש לתמוך רגשית גם בהורים ובמורים על מנת שיוכלו לענות לילדים על כל צרכיהם. לא רק לתת להם את הכלים לתמוך בילדים אלא ממש לדאוג למצבם הנפשי והרגשי. "אף אחד לא יכול להצליח בזה לבדו," אמרה. "כולנו צריכים לעבוד יחד, והאירוע הזה רק מוכיח לי שאנחנו עושים דבר חשוב וכמה כבר הצלחנו ליצור יחד. אנחנו שמים פה את הדברים האלה במקום גבוה בסדר העדיפויות הכללי."
קייט כבר הביעה כנות בעבר בנושא ההורות והאימהות. "זה נורא קשה," אמרה לפני כשנתיים בראיון. "בהתחלה, כשהם רק נולדים, יש לך המון תמיכה ואת עטופה בעזרה לך ולתינוק, בייחוד ממש בימים הראשונים, וגם בחודשים הראשונים. אבל בהמשך, בייחוד אחרי גיל שנה, כל מערכות התמיכה נעלמות. את רוב האינפורמציה של ההמשך מצאתי בעיקר בספרים. כולן חוות את אותה חוויה ואת אותם קשיים."
ממש השבוע השחקנית אן האת׳וויי התראיינה לתקשורת הבריטית, למגזין ׳טיימס׳ וסיפרה שוויליאם וקייט נתנו לה השראה הורית בפגישה אישית ביניהם. "הם סיפרו שהם יורדים לגובה של הילדים ומשוחחים איתם עין לעין וככה הם גורמים לילדים שלהם להרגיש מועצמים," אמרה האת׳וויי. "בעקבותיהם התחלתי לעשות את זה עם בני ג׳ונתן."