35 משפחות של נרצחי מסיבת הנובה נאלצות להתמודד עם אפלייה על רקע חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה, רק בגלל סטטוס משפחתי שונה. בין המשפחות הללו נמצאת משפחת אסולין. כדורגלן העבר ליאור אסולין ז"ל נרצח ב-7 באוקטובר. הוא הותיר אחריו שלושה ילדים ובת זוג לשעבר, מורן, שנאבקת נגד האפלייה.

"זה לא רק בגמלה, אלא בהכרה כנפגעת פעולת איבה", סיפרה אסולין הבוקר בשיחה עם נסלי ברדה ויואב לימור, "מדובר בחוק שחוקק בשנות ה-50. הילדים נענשים פה פעמיים. ב-6 באוקטובר היינו משפחה, אמא ואבא. זה לא משנה אם היינו גרושים, נשואים או פרודים. היה לילדים שלי אבא. היה להם עם מי לדבר, עם מי לחלוק. אין מי שישמח בשביל הילדים שלי כמו אבא ואמא, כמו אחד ההורים. הילדים שלי איבדו את האבא שלהם".

לפי החוק, אלמן או אלמנה עם שני יתומים זכאים לגמלה בסך 14,075 שקלים בחודש. גרושים ופרודים זכאים ל-8,200 שקלים בלבד. לדברי אסולין, "אני עם שלושה ילדים ומקבלת את אותו הסכום. מדובר פה על ילדים, על הדור הבא של מדינת ישראל. איך עושים פה הבדל?".

כשאת ניגשת לכנסת ומבקשת שישנו את החוק, מה נאמר לך?
"חודשיים אחרי הגעתי לוועדה הראשונה, דרך עמותת ילדי האור שחברתי אליהם. שמעו אותנו ברפרוף, כי היו כל כך הרבה סוגיות לפתור באותו הרגע. לא רצו לשמוע. במסדרונות פגשתי חברי כנסת וניסיתי להגיע לכמה שיותר חברים מהקואליציה, כי הבנתי שיש פה בעיה בחקיקה. אני פעמיים בשבוע בכנסת מאז, מוצאת את עצמי נאבקת בשביל אותן משפחות. לאט לאט הצלחנו להתאחד ולקבל כוח, כי אנחנו לא מוכרים כשום דבר".

מישהו מחברי הכנסת כן הרים את הכפפה?
"ברגע ששומעים את זה, אוטומטית כולם מגלים אמפתיה. חבר הכנסת יצחק פינדרוס וחברת הכנסת קארין אלהרר פתחו ועדה לאחים ולהורים שנפלו בין הכיסאות. משם התגלגלתי גם לוועדת החינוך. בסוף הגעתי לחבר הכנסת גלעד קריב שגם הזמין אותנו אליו ללשכה. הוא הציע שיגיש הצעת חוק בשיתוף פעולה עם חברי כנסת מהקואליציה".