ישראל מצטיינת בגיוון, וכשהמעלות יורדות, מתחילים חלקים מתוכה להיראות כמו גלויה, ד״ש ממקום רחוק. זה הזמן המושלם להעמיס את המשפחה כולה לרכב, לנסוע מעט, ולהגיע רחוק. כהורים לילדים ישראליים, החיבור לארץ לא יתקיים אלא אם כן ניצור אותו, דרך הרגליים וכל החושים שבאים איתן, ובזכות יוזמות מקומיות איכותיות ומקסימות, קל במיוחד לתפור סופשבוע שלא יבייש אף לוקיישן זר.
איזור הכנרת מכיל בו הרפתקאות ופנינים שיובילו לחוויות בלתי נשכחות, בלי לעמוד בתור לדרכונים ולהתרושש בדיוטי. למשפחות מטיילות יש שפע אדיר של אפשרויות למסלולים מקסימים, בשבתות נעימות, חלקם מערבים מים. ניתן להמליץ למשל על המפל השחור והמפל הלבן, מסלולים לא קשים של 25-35 דקות ובסופם בריכה עם מפל מרשים, בחירה מושלמת למשפחות. יש, כמובן, גם את שביל סובב כנרת, שניתן לבחור מקטעים מתוכו על פי יכולת ורצון הנפשות הפועלות.
האפשרויות ללינה גם הן רבות. אפשר לבחור בקמפינג, בפארקים לאומיים, במלונות, צימרים או באכסניות שונות, אפשר גם להתנסות ביורט מונגולי. באיי גאלי, מתחם אירוח חדש שנפתח בפסח בגבעת יואב מציע יורטים מפנקים עם נוף מסחרר של הכנרת, הכוללים בתוכם מקלחת ושירותים, מזרקות מים לילדים, איזור להדלקת מדורות (כולל עצים), צמחים לתה שניתן לקטוף, ופחות או יותר כל שירות שאפשר להציע על מנת להפוך את הביקור לממוקסם, חווייתי, ולנוחיות מירבית למי שמגיע עם ילדים.
בבאיי גאלי ניתן גם לרכוש בשר מקומי איכותי, להזמין ג׳חנון טרי, ובכלל, יש תחושה של אחווה בין העסקים באיזור. במסעדת מושבוצ שבמושב רמות, למשל, מסעדת ׳פארם טו טייבל׳ מוקפדת, בכל מנה ובכל כוס יין יש נוכחות של הגליל, ושל היצרנים השונים הפועלים בו. הצוות והבעלים ידעו לספר על ההיסטוריה הפרטית של כל נתח בשר איכותי, ירק מובחר או בקבוק יין, סיפורים שיעניינו גם את הילדים, אבל אין חשש שאלה יאבדו ריכוז, כי במסעדה יודעים שהדבר הראשון שצריך לעשות על מנת שהמבוגרים יתפנו להציץ בריכוז בתפריט, הוא לקחת מהם הזמנה. בחצר המסעדה נערכת בחלק מסופי השבוע מכירה של התוצרת המקומית, כך ששווה להתעדכן.
עוד מסעדה מדוברת באיזור היא החדשה של שף דיאנא האגדי דוחול ספאדי, מסחה, מטבח גלילי חדש מהאיש שהכניס לחיינו את הקבב על מקל הקנמון, מנה שרוב הילדים וההורים תמימי דעים לגבי הצלחתה. מסחה החדשה, בכפר תבור, קרויה על שמו המקורי של הישוב, עד המחצית השניה של המאה ה-19. גם פה חומרי הגלם מקומיים, וישנו שיתוף פעולה חי עם יצרני האיזור. הילדים, כאמור, מסודרים, עם האוכל המוכר לכולם (כן, גם הקבב, וערימות של צ׳יפס). יש גם טוויסטים רעננים אותם ההורים יכולים להעריך, כמו תבשיל חוביזה, או כנאפה עם גבינה צ׳רקסית.
דרך טובה להתעדכן בכל האפשרויות באיזור היא ביקור באתר תיירות גולן, (יש גם אפליקציה), שם מרכזים את המסלולים, ההמלצות המקומיות ועדכוני מזג אויר חשובים. נגיעות המודרניות באיזור מורגשות. כשבין הקרנות סרטים ומופעי תרבות, ניתן למצוא גם סיורים קולינריים. מבשלות הבירה והיקבים מצטרפים גם הם לאפשרויות התיירות, ואחת מגולות הכותרת של האיזור, לפחות אם שואלים את הילדים, היא חוות השוקולד גליתא בדגניה ב׳, שם תלמד המשפחה כולה להעריך יותר את המסע שעושה השוקולד מאפריקה ועד אלינו, ותכין יצירות מרשימות שאפשר בסוף לתת בהן ביס הגון. תחושת ההצלחה של הילדים אדירה, ובזמן שהם ממתינים שהיצירות יתקשו, יחולקו להם גם כתבי חידה מושקעים לפתרון, ברמות שונות של קושי.
עוד פעילות נהדרת, שמתאימה כל עוד אין גשם, היא שיט בקאנו אינדיאני ב׳רוב רוי׳ שליד קיבוץ כנרת. המקום בנוי כל כולו על המסורת האינדיאנית, מקושט בפתגמים על התרבות המיוחדת, ומציע שלל זולות לרביצה וקפה ותה בנדיבות. המסלול רגוע ונעים, כשעה וחצי אורכו, הלוך חזור, והפלוס: מי שלא מעוניין להירטב - לא ירטב. המקום פתוח במשך כל השנה ובכל מזג אויר. השיט קל, הילדים יכולים להשתתף בחתירה ולחוות הצלחה, ולפגוש במים ברווזים, צבים ובעלי חיים שונים (גם תרנגולות מסתובבות בשטח). התחושה הכללית היא שהזמן קצר, המלאכה מרובה, ואפשר להיות בטוחים שבדרך חזרה יהיו כולם רצוצים אך מרוצים.