לפני כשלוש שנים נישואיהם של בבני זוג ממרכז הארץ, בשנות הארבעים לחייהם, עלו על שרטון. האישה טענה שבעלה מתנהג כלפיה באלימות והוא הורחק מהבית.
האישה פתחה בהליכי גירושין מבעלה כשהיא בהריון ממנו עם ילדתם הרביעי. תוך כדי הליך הגירושין, נולד בנם אבל היא לא טרחה לספר לו על כך.
"לא ידעתי שהבן שלי נולד. זה נודע לי מאנשים זרים. אשתי הסתירה זאת ממני. גם לטקס ברית המילה לא הזמינה לא אותי ולא את בני משפחתי. היא החליטה לתת לתינוק שני שמות ללא ידיעתי ומבלי שהתייעצה עמי", טען הבעל.
באמצעות עו"ד ענבר לב פנה הבעל לבית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה ודרש להוסיף שם פרטי שני לבנו. לדבריו, הוא נאלץ לפנות למשרד הפנים כדי לברר את שני השמות שאשתו נתנה לבנם ללא ידיעתו.
"היא ביצעה מחטף שלא כדין ובחוסר תום לב. מנעה ממני את הזכות הבסיסית להעניק שם שני לבן שלי", טען האב ודרש מבית המשפט לחייב את אשתו בהוצאות משפט.
האישה טענה מנגד, כי בקשת בעלה הוגשה בחוסר ניקיון כפיים שכן הורחק מהבית עקב מעשי אלימות כלפיה וכלפי ילדיהם, וכי לא סיפרה לו על לידת בנם בגלל שחששה לתינוק, וטקס ברית המילה נערך בבית הכנסת באופן מצומצם.
לדבריה, האב בשום שלב לא פנה אליה בבקשה לתת שם ספציפי לבנם. היא סירבה לבקשת בעלה להוסיף שם שני לבנה שכן מדובר בשמו של אביו. "כל המטרה שלו להילחם בי. הלכתית לא ניתן לשנות את השמות של הילד", הדגישה האישה.
תסקיר שהגישה עובדת סוציאלית לבית המשפט המליץ לתמוך בבקשת האב להוסיף את שם אביו כשמו השני של בנו. גם נציג היועץ המשפטי לממשלה אשר נדרש לסוגיה תמך בעמדת האב.
השופטת עידית בן-דב ג'וליאן קבעה, כי לילד יתווסף השם השני שביקש האב והאם תשלם לו הוצאות משפט של 6,350 שקלים.