מטוס, חופשה (צילום: istockphoto)
שווה לפתוח חיים חדשים בטורונטו? | צילום: istockphoto
למרות שסוגיית הירידה מהארץ נמצאת לאחרונה במרכז השיח הציבורי, בפריים-טיים ואפילו בכנסת, נתוני הלמ"ס שפורסמו בקיץ האחרון מצביעים על כך שההגירה השלילית מישראל נמצאת בירידה. משנת 2011 ועד סוף 2012 עזבו את הארץ רק כ-16,200 ישראלים, נתון ההגירה הנמוך ביותר בשלושים השנים האחרונות.

המדינה המועדפת על היורדים היא עדיין ארה"ב, אליה מגיעים יותר מחצי מהמהגרים, בעיקר בעלי השכלה גבוהה. שנייה ברשימת היעדים הפופולריים נמצאת אירופה, אליה מגיעים בעיקר ישראלים בעלי אזרחות אירופאית או כאלו שנולדו ביבשת והחליטו לחזור. מבין מדינות אירופה, הפופולריות של גרמניה נמצאת בעלייה, בעיקר בזכות ההקלות במדיניות ההגירה שלה בשנה האחרונה. מדינות נוספות שחביבות על המהגרים הן קנדה – בזכות מדיניות ההגירה המחבקת שלה, ואוסטרליה הרחוקה.

אז אם החלטתם לנסוע ולנסות את מזלכם באחד מארבעת היעדים האטרקטיביים לירידה, או אפילו לרילוקיישן קצר, אספנו בשבילכם כמה טיפים מרכזיים בכל הנוגע לביורוקרטיה וההתאקלמות הראשונית במדינה החדשה. מסתבר שזה לא תמיד כל כך פשוט כמו שזה נראה, ואם אין לכם דרכון של מדינת היעד כנראה שתצטרכו לעבור לא מעט ביורוקרטיה בדרך לחיים החדשים.

 

ארה"ב

מנהטן מלמעלה, המלצות ניו יורק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
עברתם לניו יורק? מזל טוב, הוצאות המעבר מוכרות לצרכי מס | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
ויזות ואשרות עבודה

אזרחי ארצות זרות שרוצים להיכנס לארה"ב מתבקשים להוציא ויזה לפני נסיעתם. את הויזה מנפיקים, בדרך כלל, בשגרירויות ארה"ב במדינה לפי מטרת הנסיעה, עם זאת – היא לא מבטיחה את הכניסה למדינה. בכדי להגר למדינה יש להוציא "ויזת מהגרים" - ברוב המקרים הבוס בעבודה החדשה או בן זוג שכבר יש לו אישור שולחים בקשה לסוכנות ההגירה כנותני חסות. במקרים מיוחדים משקיעים, עובדים בעלי התמחויות ייחודיות ועוד יכולים להגיש בקשה לעצמם. דרך נוספת לקבל אישור מגורים ועבודה בארה"ב היא ה"גרין קארד" - תעודה רשמית של ממשלת ארה"ב המזהה אותך כאזרח קבוע של ארה"ב המורשה לגור ולעבוד במדינה, בגרין קארד אפשר לזכות בהגרלה המתקיימת מדי כשנה ע"י הממשל האמריקאי במסגרת תוכנית מיוחדת בה מגריל הממשל כ-50,000 תעודות.

מגורים

תהליך חיפוש ושכירת דירה בארה"ב די דומה לישראל. דרך טובה להתחיל בחיפושי הדירה היא דרך מכרים שכבר מתגוררים בארה"ב. אם אין לכם, תוכלו לעשות את זה דרך לוחות אינטרנטיים ומודעות, במידה ואתם כבר בארה"ב – שווה לברר גם במשרד או בעיתונים. בערים גדולות בארה"ב אפשר למצוא דירות מסובסדות ע"י העיריה המקומית שהשכר שלהן נמצא תחת פיקוח. אחרי שתמצאו דירה שתואמת את הצרכים שלכם, יגיע שלב החתימה על החוזה – יכול בהחלט להיות שבעל הבית, או החברה שמשכירה את הדירה, יבקשו לבדוק את היסטורית הקרדיט שלכם. אם אין לכם כזו, מאחר ורק הגעתם למדינה, תצטרכו למצוא ערב עם היסטורית אשראי טובה. לשוכרים בארה"ב ניתנת מעט מאוד הגנה משפטית ובעל הבית יכול להעלות את דמי השכירות או לבקש מהשוכר לעזוב את הדירה בכל עת, בנוסף, כדאי מאוד לרכוש ביטוח שוכרים עבור החפצים שלך שבדירה מאחר והם לא מבוטחים בביטוח הדירה של בעל הדירה.

חינוך ולימודים

אם יש לכם ילדים, עוד לפני ששוכרים או קונים בית, מומלץ למצוא את בית הספר אליו רוצים לשלוח את הילדים ולחפש בית בשכונה הסמוכה או לפחות במרחק נסיעה אחת באוטובוס או ברכבת התחתית. בארה"ב קיימות 2 מערכות חינוך: ציבורית ופרטית. מערכת החינוך הציבורית מעניקה חינוך חינם לילדים מגיל הגן ועל תיכון וכל הילדים זכאים להשתלב גם אם מעמדם האזרחי עוד לא הוסדר לחלוטין. למרות שאין תוכנית לימודים מוסכמת מראש, ברור ומוסכם כי נושאים מסוימים נחשבים לחשובים במסגרת חינוך כולל ביניהם חשבון, מדע, קריאה, כתיבה, מדעי החברה, היסטוריה וגיאוגרפיה. אופציה נוספת היא בתי הספר הפרטיים. מאחר ובארה"ב קיימת הפרדת דת ומדינה, רוב בתי הספר הפרטיים משתייכים לארגונים דתיים, מתמחים, בד"כ, בתחום מסוים כגון מדע, מתמטיקה, אומנויות או בפיתוח הערכים והמוסר של תלמידיהם. שלא כמו בבתי הספר הציבוריים, התשלום הוא על חשבון הורי התלמידים בלבד ומחירים נעים בין 1,700 ל-13 אלף דולר לשנה ועוד כ-7000 דולרים כשמדובר בתנאי פנימייה עם זאת, שווה לבדוק תנאים לקבלת מלגות. בתי ספר פרטיים חילוניים.

באופן כללי – שנת הלימודים בארה"ב מתחילה בסוף אוגוסט ונגמרת באמצע יוני, ממש כמו בארץ. בחורף יש חופשה של שבועיים בזמן תקופת חג המולד והשנה החדשה ולשבועיים נוספים בזמן חגי האביב.

בנקים

אחד הדברים הראשונים שעליך לעשות, הוא לפתוח חשבון בנק. לפתיחת חשבון בנק, תידרש להציג תעודה מזהה, כגון דרכון או רישיון נהיגה, או ויזת לימודים – שווה לברר מראש אילו מסמכים הם דורשים כדי לחסוך זמן. לפתיחת חשבונות בנק מסוימים, ייתכן ותידרש להציג גם מספר ביטוח לאומי. הבנקים הם עסקים פרטיים ולכן מציעים תנאים שונים ללקוח אז שווה לעבור בכמה שיותר בנקים ולבחור את זה שיציע לך את התנאים הטובים ביותר עבורך. בנקים מקוונים באינטרנט הינם חלופה אפשרית לבנקים מסורתיים וזוהי אפשרות נוספת שכדאי לבחון אותה.

רוב ההתנהלות הכספית בארה"ב מתנהלת בצ'קים ובמזומנים, עם זאת, שימו לב שבארה"ב האוברדרפט הוא משמעותי הרבה יותר מאשר בישראל: אם אין לך מזומנים בחשבון זה פשוט אומר שנגמר הכסף. נקודה. תובע מחוזי אגרסיבי לא יהסס לתבוע לדין פלילי אדם בשל כתיבת צ'ק ללא כיסוי והבנקים יגבו על החזרתו עמלת שירות הנעה בין 10-25 דולר. הדרך החליפית היא לחיות על אשראי -  לחברות האשראי תנאים גמישים להחזרת הכספים, פריסות תשלומים נוחות, ועם זאת – הריביות שהן גובות גבוהות מאוד.

מסים

רשות המס המרכזית בארה"ב היא "רשות המס הפדרלית". נוסף אליה יש עוד כמה רשויות עצמאיות קטנות ולחלק מהערים מערכות משלהן. בארה"ב, כל מי שיש לו הכנסה חייב להגיש דו"ח סוף שנה לשלטונות מס ההכנסה: לרשות המס הפדרלית, רשות המס של המדינה בה חיים, ורשות המס המקומית. חוקי המס הפדרליים זהים בכל ארה"ב, והמערכת מבחינה בין אזרחי ותושבי ארה"ב לבין זרים, עם זאת, כללי הדיווח משתנים בהתאם למעמד האזרח או התושב. בארה"ב כל ההכנסות חייבות בדיווח ומס, עם זאת, הוצאות המעבר מישראל לארה"ב, הפרשות לחסכונות, טיפול בילדים והוצאות רפואיות מוכרות להחזרים. גובה המס הסופי נקבע על ההכנסה החייבת במס ונעה בין % 10 ועד ל- % 35.

אוסטרליה

בית האופרה סידני (צילום: David Rogers, GettyImages IL)
תתחילו לשים כסף בצד בשביל הלימודים באוסטרליה | צילום: David Rogers, GettyImages IL
ויזות ואשרות עבודה

הגירה לאוסטרליה מבוססת בעיקרה על היותכם בעלי "מקצוע מבוקש"  - כלומר עובדים מיומנים בתחומים שהוגדרו ככאלה על ידי ממשלת אוסטרליה (רופאים, לדוגמה). דרישה כללית נוספת במסלול ההגירה לעובדים מיומנים היא ידיעת אנגלית ברמה טובה, לשם כך נערך מבחן IELTS הבודק את שליטתכם בכל תחומי השפה: קריאה, כתיבה, דיבור ושמיעה. נוסף לכל אלה, תצטרכו לעבור בדיקות רפואיות שיוכיחו שאין לכם אף בעיה רפואית ולהביא אישורים על היעדר עבר כפלילי מכל סוג שהוא. אם עברתם את כל אלה, כל מה שנשאר לכם זה לחתום על הצהרת ערכים אוסטרלית לפיה אתם מצהירים שתכבדו את החוק האוסטרלי ואת דרך החיים במדינה. מהגרים במסלול 'עובדים מיומנים' נדרשים להיות מעל גיל 18 ומתחת לגיל 45.

מגורים

גם באוסטרליה תהליך חיפוש הדירה דומה לזה של ישראל. לאחר שמצאתם את דירת החלומות שלכם, תגיעו לפגישה עם בעל הבית, ולחתימה על חוזה שכירת דירה. הביאו יחד אתכם דרכון (או עותק של הדרכון), רישיון נהיגה, תלוש משכורת, תדפיס חשבון בנק ומכתבי המלצה מהמעביד שלכם, שאליו באתם לשם עבודה באוסטרליה או מבעל הבית הקודם. אל תתביישו להשתמש בתדפיסים או המלצות מהארץ שכן הסוכנים יבדקו גם המלצות שהגיעו מחו"ל. במידה ובעל הבית יחליט להשכיר לכם את הדירה אתם תצטרכו להשאיר פיקדון (bond)  בסכום השווה לשכר דירה של 4 שבועות. שכר הדירה באוסטרליה תמיד מחושב לפי תשלום לשבוע. במידה ויש בידיכם חוזה שכירות דירה חתום, בעל הדירה אינו יכול לפנותכם אלא אם אתם מפרים את החוזה.

חינוך ולימודים

מערכת החינוך באוסטרליה נחשבת לאחת מהטובות בעולם. המערכת ציבורית בעיקרה אך מונה גם כ25% בתי ספר פרטיים. מרבית בתי הספר הציבוריים מודרניים ואינם נופלים ברמתם מבתי הספר הפרטיים. ברובם הלימוד הוא חינם בעיקרו ומלווה בתשלום עבור הוצאות נוספות כגון ספרי לימוד, תחזוקה, תשלום לספריה וכו'.  מערכת הלימודים כוללת  לרוב את מקצועות המתמטיקה, אנגלית, מדע וטכנולוגיה, מדעי החברה, אמנות ושפות זרות כאשר בתי ספר מסוימים מתמחים במקצוע אחד יותר מהשאר. בבתי הספר הפרטים כוללים בתוכם בתי ספר דתיים, בתי ספר המלמדים בשיטות אלטרנטיביות ובתי ספר למחוננים. רוב בתי הספר משתמשים בשיטה זהה למערכת השעות של בתי הספר הציבוריים אך המשאבים העומדים לרשותם גדולים יותר - שכר הלימוד יכול להגיע לכ-12,000 דולר אוסטרלי לשנה בבתי הספר הפרטיים היסודיים ול- 20,000 דולר לשנה בבתי הספר הפרטיים התיכונים.
 
בנקים

זרים המעוניינים לפתוח חשבון בנק אוסטרליה יגלו כי מדובר בתהליך פשוט למדי: כל מה שצריך זה להגיע לאחד מארבעת הבנקים הגדולים המדינה, להוכיח כתובת מגורים מקומית, להציג דרכון ותדפיס בנק מהחשבון הקודם משלושת החודשים האחרונים. לפני פתיחת חשבון הבנק, תוכלו לבצע סקר בין הבנקים האוסטרלים השונים כדי לדעת איזה בנק נותן לכם את התנאים הטובים ביותר. לרוב התושבים באוסטרליה יש שני חשבונות בבנק: אחד לתנועות יומיות ותשלום חשבונות והשני לחסכונות. לפני שפותחים חשבון בנק יש לבדוק את מגוון העמלות, פיזור הסניפים והריבית המוצעת על חסכונות והלוואות. רוב הבנקים גובים עמלה על אחזקת חשבון, אך יש הנחות ופטורים במידה ואתה סטודנט או פנסיונר.  כרטיס פופולרי באוסטרליה הוא כרטיס ה-Cash Card, שקצת כמו הדיירקט הישראלי, משמש לא רק למשיכת כספים מהכספומט, אלא גם לתשלום ישיר בבית העסק, תוך הקלדת סיסמא מול המוכר. התשלום יורד מיידית מחשבון הבנק.

מסים

שיעור המס באוסטרליה הוא גבוה. אם הכנסתכם השנתי היא מעל ל-60 אלף דולר אוסטרלי בשנה קרוב לוודאי ששיעור המס על משכורתכם יהיה כ-47% . תושבי אוסטרליה מחויבים גם בתשלום מס על הכנסות שאינן מאוסטרליה. החוק חל על כל ההכנסות כולל שכ"ד בחו"ל ומשכורות. עבור זרים שאינם תושבים תקנות המס יהיו שונות מאלו עבור תושבים ואזרחים שיעורי הריבית משתנים דחופות ולכן מומלץ להיוועץ עם יועץ מס מקומי או עורך דין מתחום המיסים האוסטרליים. שנת המס האוסטרלית מסתיימת ב-30 ליוני והדוחות צריכים להיות מוגשים עד ה-31 באוקטובר. זרים אשר מקבלים משכורת מקומית באוסטרליה בתקופה העולה על 183 ימים בתוך שנת המס יחשבו לתושבי אוסטרליה לצורכי מס בלבד למטרת חישובו.

קנדה

מונטריאול קו האופק  (צילום: אימג'בנק / Gettyimages)
מקבלים משכורת בישראל וחיים במונטריאול? לא תצטרכו לשלם מסים פעמיים | צילום: אימג'בנק / Gettyimages
ויזות ואשרות עבודה

לקנדה, ממש כמו אוסטרליה, יש מסלול הגירה לאנשים בעלי מקצועות מבוקשים: תוכלו להגיש מועמדות לויזה אם אתם בעלי השכלה באחד המקצועות שהוגדרו כ'מקצועות נדרשים' על ידי ממשלת קנדה. אם אתם לא בעלי "מקצוע מבוקש" אך בעלי הצעת עבודה ממעסיק בקנדה, תוכלו להגיש בקשת ויזה גם על בסיס זה. אחרי שהגשתם את הבקשה תצטרכו להוכיח השכלה רלוונטית, שליטה באנגלית ועצמאות גלגלית. אם יש לכם ניסיון כעובדים זמניים בקנדה, או שסיימתם לימודים אקדמיים בקנדה, תוכלו לקבל ויזת הגירה לקנדה ביתר קלות, משום שאתם נחשבים כמי שמעורים במנטליות הקנדית, דוברי אנגלית וכאלו שיכולים לתרום לקנדה ברמה הכלכלית והחברתית.

מגורים

שוק הנדל"ן של דירות להשכרה בקנדה נרחב מאוד יחסית לעולם, כאשר בערך 33% מהנכסים הינם להשכרה. משמעות הדבר מבחינתכם היא שלא פעם ינסה בעל הדירה "לקנות" אתכם בהצעות כגון חודש שכירות חינם או חנייה חינם. אם אתם מעוניינים לבצע שכירת דירה בקנדה ובעל הדירה מעוניין בכם, תתבקשו להציג מכתב ממקום עבודה או מהבנק. במידה ואין לכם מקום עבודה, ככל הנראה תדרשו לשלם מראש שכירות עבור 4-6 חודשים ראשונים. מהרגע שחתמם על חוזה השכרת הדירה אתם תהיו אחראיים לנזקים שיגרמו לדירה. בנוגע לבעיות ותיקונים שוטפים, האחראי אינו בעל הדירה אלא חברת האחזקה. נהוג שבעל הדירה יבקש פיקדון בגובה שכ"ד לחודשיים, כערבות לנזקים בדירה, במידה ויהיו כאלה, לכן, מומלץ טרם כניסתכם לדירה, לערוך סיור במשותף עם בעל הדירה ולרשום את כל הנזקים הקיימים. כך תמנעו מתשלום עבור נזקים שלא אתם גרמתם. לרוב ניתן לעזוב את הדירה בהתרעה של 60 יום או לחלופין לעשות השכרת משנה לתקופה שעד סוף החוזה.

חינוך ולימודים

גם מערכת החינוך בקנדה מדורגת במקום טוב בעשירייה בפותחת של מערכות החינוך בעולם. מערכת החינוך בקנדה מחולקת לשלושה סוגים: הציבורית, הקתולית והפרטית. מערכת החינוך הציבורית מתוקצבת ע"י הפרובינציה בה נמצא בית הספר ומנוהלת ע"י מועצת החינוך האזורית. הלימודים במערכת החינוך הציבורית נחשבים ברמה גבוהה מאוד ומעניקים לילדים ידע בכל תחומי הלימוד הנדרשים. מערכת החינוך הפרטית מתמחה בעיקר במגוון של בתי ספר אלטרנטיביים ודתיים. שכר הלימוד נע בין 13 אלף ל-7,000 דולר קנדי בשנה. בתי הספר הללו אמנם פרטיים, אך הם נמצאים תחת פיקוח חלקי של המדינה. כשבאים לבחור בית ספר לשלוח אליו את הילדים אפשר להיכנס לאתר האינטרנט שלו או של מועצת החינוך האזורית שהוא משתייך אליה – רוב בתי הספר והמועצות מפרסמים ממוצעי ציונים, כמות ילדים בכיתה ושלל פרטים נוספים שמאפשרים לבחור לאיזה בית ספר לשלוח את הילדים.

בנקים

גם בקנדה קיימים הבדלים רבים בין התנאים שמציעים הבנקים השונים ומומלץ, לפני הכל, לעשות סיבוב בבנקים ולבחור את זה שמציע את התוכנית הטובה ביותר – עיקר התשלום לבנקים בקנדה הן העמלות, שנחשבות גבוהות למדי, ולכן חשוב לשים לב במיוחד לסעיף זה. אחרי שבחרתם את הבנק בו תרצו לפתוח את חשבונכם תידרשו להביא דפי חשבון של הבנק הקודם בו ניהלתם את חשבונכם. חשוב להביא דפי חשבון באנגלית, מומלץ להביא גם תלושי משכורת והמלצה מטעם המעסיק על המשכורת החודשית שתכנס לחשבון ישירות או בהפקדה. מסמכי זיהוי צריכים להעיד על המעמד החוקי שלכם בקנדה ודרכון בתוקף. בקנדה כל בנק עובד עם חברת אשראי ספציפית אך אין זה מונע מכם להוציא כרטיס אשראי של חברה אחרת גם אם אין לכם חשבון באותו הבנק – בקנדה התשלום לחברת האשראי לא נעשה באופן אוטומטי ולכן מומלץ ביותר לזכור לשלם את חשבון האשראי בזמן מדי חודש.

מסים

גם בקנדה, כמו בארה"ב, על כל אזרח להגיש דו"ח הכנסות שנתי בכדי לשלם מס לגופים השונים כאשר שיעור המיסים תלוי בהכנסה השנתית הכוללת. הדו"ח השנתי מוגש פעם אחת וכולל בתוכו דיווחים גם לגופים הפדרלים וגם לגופים הפרובינציאלים. כמו כן, בקנדה ניתנים החזרי מס על הוצאות מסוימות הקשורות לגידול ילדים. מסמך שנחתם בין קנדה וישראל הוא "אמנת המס" המאפשרת לאזרחים ישראלים המתגוררים בקנדה להימנע מתשלום כפול של מיסים, מה שאומרת שאם אתם ישראלים המתגוררים בקנדה ומקבלים משכורת ממעסיק בישראל, תשלמו מס הכנסה רק בישראל ולא בקנדה.

גרמניה

מינכן (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
עוברים למינכן? לפחות משכר הדירה אתם לא צריכים לדאוג | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
ויזות ואשרות עבודה

אם אתם אזרחים או נתינים של אחת ממדינות האיחוד האירופי, אתם לא זקוקים לויזה כדי להיכנס לגרמניה ולהתחיל לעבוד בה, החובה היחידה שחלה עליכם היא חובת הרישום הכללית במשרדי מרשם האוכלוסין. בפברואר האחרון אישרה גרמניה חוקי הגירה חדשים בכדי להקל על בעלי מקצועות מבוקשים להגיע לעבוד ולחיות במדינה – בעיקר מהנדסים, נהגי רכבות ושרברבים. בהתאם לחוקים החדשים, הגירה לגרמניה למי שאינם בעלי מקצוע אקדמי הפכה לקשה יותר. לעומתם, עובדים שנחשבים לבעלי מיומנויות זכאים לקבל רישיון עבודה קבוע כבר מהתחלה, במקום לקבל רישיון עבודה שתקף לחמש שנים בלבד, אשר יש להאריך אותו לאחר מכן.

מגורים

שוק המגורים בגרמניה שונה בצורה מהותית משוק הדירות בישראל. מרבית הגרמנים, או הרוב המוחלט של הגרמנים ממעמד הבינים ומטה, גרים בדירות שכורות, שוק הנשלט על ידי חוקים ממשלתיים המגדירים באופן מדויק מה מגיע לדייר ומה מגיע לבעלים. אחד הדברים שחשוב לדעת הוא שלחוזה השכירות בגרמניה אין תוקף, הדייר חותם על חוזה בלתי מוגבל בתאריך והוא יכול לגור בדירה עד סוף חייו כל עוד הוא עומד בתנאי החוזה. מחיר השכירות נקבע בדרך כלל על בסיס של מ"ר של הדירה  ובהתבסס על שכ"ד מקסימלי שקובעת העיריה ביחס לאזור בו נמצאת הדירה. על פי החוק אסור להעלות את שכר הדירה מעבר לתעריף הממשלתי. נוסף לשכר הדירה תצטרכו לשלם דמי ניהול לחברת ניהול קומית הדואגת לתחזוקת המבנה.

חינוך ולימודים

מערכת החינוך הגרמנית היא מערכת חינוך חובה חינם על כל המשתמע מכך – כל ילד מגיל שש מחויב להיכנס ללימודים בבית הספר והחוק נאכף בקפידה. מאחר ותוכנית הלימודים נקבעת ברמה הלאומית, אין הבדלים דרמטיים בין אופי החינוך בבתי הספר השונים במדינה, עם זאת, יש מעט הבדלים הקשורים לאופי חבלי הארץ השונים (בעיקר בכל הנוגע לאדיקות דתית). הורים אשר לא מעוניינים לשלוח את ילדיהם לבתי ספר ציבוריים יכולים לשלוח אותם לבתי ספר פרטיים פתוחים ואלטרנטיביים ששכר הלימוד בהם יכול להגיע גם לעשרות אלפי יורו בשנה. ובכל מקרה, חובה שהילד ילמד במערכת כלשהי.

בנקים

בשביל לפתוח חשבון בנק בגרמניה אתם חייבים להיות תושבי גרמניה או בעלי אשרת שהייה של יותר מ-6 חודשים ולהוכיח כתובת מגורים במדינה. בגרמניה הרבה בנקים וכל אחד מציע תנאים משלו – מומלץ לבדוק באתרי האינטרנט שלהם מראש ולהחליט מי מהם מציע את המסלול הטוב ביותר עבורכם. העמלות בבנקים במדינה לא גבוהות במיוחד וברוב הבנקים אין עמלות על משיכת כסף מכספומט או העברה בנקאית כך שעיקר ההבדלים בין הבנקים נמצאים בתוכניות החיסכון וקבלת כספים מחו"ל. בסיוע חברות מקומות שמתמחות בזה, במידה ויש לכם ויזה מתאימה, אפשר לפתוח את החשבון עוד לפני שעזבתם את ישראל.

מסים

בגרמניה, בשונה מישראל, אזרחים ותושבים פטורים מתשלום מס עד הכנסה של כ-7,500 יורו בשנה. שיעורי המס נעים בין 15%-45%, עם תוספת של מס סולידריות בשיעור זניח. מי שאינו תושב גרמניה ימוסה בשיעור גבוה יותר מזה שהינו תושב, והמיסוי יחל בשיעור של 25% ללא הכרה או התחשבות בהכנסות והוצאות בן הזוג. גם לגרמניה, כמו לקנדה, יש אמנת מס עם ישראל כך שישראלים שחיים בגרמניה ומקבלים שכר ממעסיק ישראלי לא צריכים לשלם מס הכנסה בגרמניה.