גברים בישראל מוכנים לעשות ויתורים בתחום הקריירה כדי להיות מעורבים יותר בגידול הילדים. מחקר חדש, שערכה פרופ' דליה מור, המשמשת ראש בית הספר למדעי ההתנהגות במסלול האקדמי המכללה למינהל, חושף נתונים מפתיעים באשר להעדפות של גברים ישראלים בשנת 2014. המחקר מצא, למשל, כי יותר ויותר גברים מוכנים לקצץ בשעות העבודה שלהם ולוותר על קידום, במטרה להשקיע יותר במשפחה.
המחקר נערך בקרב כ-850 גברים ונשים מכל קשת האוכלוסייה. על פי המחקר, 70% מהגברים מוכנים לצמצם את שעות העבודה למען המשפחה; 28% מהגברים מוכנים לעזוב מקום עבודה שממנו הם מרוצים למען המשפחה; 51% מהגברים מוכנים להישאר במקום עבודה שבו הם לא מרוצים למען המשפחה; 33% מהגברים מוכנים לעזוב מקצוע למען המשפחה; ו-29% מהגברים מוכנים לוותר על קידום אם המשמעות היא פגיעה במשפחה.
המחקר בחן גם אם עבודות שונות בתחום הבית והטיפול בילדים נתפשות בעיני גברים ונשים כנשיות בעיקרן, או כגבריות בעיקרן. הממצאים, כמו בשאלות הקודמות, מפתיעים: המשתתפים דירגו את עבודות הבית בדירוג של 1 עד 6 (1 נשי מאוד ו-6 גברי מאוד). המשתתפים קבעו כי שטיפת כלים, ניקוי חלונות, שטיפת רצפות, הכנת שיעורי בית וליווי לטיולים הן עבודות בית גבריות ולא נשיות.
"אם הגבר הישראלי סבר בעבר כי תפקידו לפרנס, בעוד שתפקידה של האישה הוא לגדל את הילדים, הרי שהיום הוא רואה עצמו כשותף לחיי המשפחה והכלכלה המשפחתית, ועל כן הוא מוכן לשלם מחירים בתחום הקריירה כדי להירתם למשפחה, כפי שעושות גם חלק מהנשים", מסבירה מור. "המטרה כעת היא שלא רק שגברים ונשים יתפשו את עצמם כשותפים שווים, אלא שהחברה כולה תתייחס גם לגברים כהורים, ותאפשר להם ליהנות מפריווילגיות הוריות שניתנות לנשים".
>> הכתבה המקורית התפרסמה באתר TheMarker
הממהשלה אישרה: דמי הלידה של נשים עצמאיות יגדלו
>> מסתמן: שנת הלימודים תשוב להיפתח ב-1 בספטמבר