בשבוע שעבר הודיעו שרת התחבורה, מרב מיכאלי, ושר האוצר, אביגדור ליברמן, על רפורמה בחופשת הלידה. במסגרת הרפורמה יוענקו שבועיים של חופשת לידה לאב בתום החופשה של האם ובתנאי שהיא תחזור לעבודה ולא תאריך את חופשת הלידה שלה. שבועיים אלו הם מה שבעולם מכונה 'מכסת אב' – תקופה המוקדשת לאב בלבד, ואם הוא בוחר שלא לנצל אותה היא הולכת לאיבוד.
בכך ישראל מצטרפת לרוב המדינות המתועשות, אשר נותנות חופשה המוקדשת לאב בלבד – שאורכה מגיע לעד שלושה חודשים בחלק מהמדינות.
אמנם כבר כיום לאבות בישראל יש את האפשרות לנצל חלק מהימים של חופשת הלידה שמקבלת בת זוגם, אך אפשרות זו היא מוגבלת מאוד ובהתאם לכך, גם אחוז האבות שמנצלים את הזכות הזו נמוך – כאחוז אחד בלבד מהאבות. במדינות שבהן יש מכסת אב, עשרות אחוזים מהאבות מנצלים את זכותם לחופשה – עד למעלה מ-90% מהאבות במדינות סקנדינביה.
קשר רגשי וחלוקת עבודת משק הבית
חופשת הלידה לאב מבוססת על התפיסה לפיה הורות אינה תפקידה של האם בלבד, והאב הוא שותף שווה באחריות ובזכויות הנלוות לגידול הילדים. על כן, זכותו וחובתו של האב לקחת חלק בטיפול בילדיו – כבר החל מהשבועות הראשונים שלאחר הלידה.
מחקרים רבים נערכו על נושא חופשת לידה לאבות והתוצאות הראו את היתרונות המשמעותיים שביציאת אבות לחופשה – לאב, לתינוק ולאם. ראשית, המחקרים מראים קשר ישיר בין יציאת האב לחופשת לידה לקשר שלו עם ילדו, השהייה לאורך זמן, אחד-על-אחד, בה האב הוא האחראי היחידי על התינוק, יוצרת קשרים רגשיים עמוקים ביניהם – קשרים שנמשכים גם שנים רבות קדימה ועל כן חשיבותם הרבה.
בנוסף, חלוקת העבודה במשק הבית משתנה כאשר אבות מנצלים את זכאותם לחופשת לידה. כאשר האב נותר לבדו עם התינוק בבית הוא אחראי גם על הבית עצמו ולא רק על התינוק. הוא לומד, לפעמים בעל כורחו, כיצד לבצע את מטלות הבית במקביל לטיפול בילד, באופן עצמאי. ידע זה אינו נעלם בסוף חופשת הלידה, ומביא לחלוקת עבודה שוויונית יותר בעבודות הבית בין בני הזוג. המחקר שבדק זאת, מראה ששינוי זה קורה לאורך זמן גם כאשר האב יוצא לחופשת לידה לתקופה קצרה יחסית.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
חלוקה שוויונית בשוק העבודה
תעסוקת הנשים מושפעת גם היא לטובה בזכות חופשת הלידה לאבות. כיום, נשים נתפסות בעיני המעסיקים פעמים רבות כעובדות שפחות משתלם להעסיק, משום שרוב הסיכויים שהן יהיו אלה שיישאו ברוב נטל הטיפול בילדים ובמיוחד משום שהן 'נעלמות' למספר חודשים כאשר הן יוצאות לחופשת הלידה, אז המעסיק נאלץ למצוא עובד אשר ימלא את מקומן לתקופה זו. חלוקה שוויונית יותר של חופשות הלידה, והידיעה שגם גברים יוצאים לחופשה, לאט לאט מצמצמת את הסטיגמה כלפי נשים ולירידה באפלייתן בשוק העבודה.
האם חופשת לידה קצרה היא יעילה?
עם זאת, חשוב לציין שהתכנית המוצעת מוגבלת ומצומצמת ולכן היא תשיג את המטרות האלה רק בצורה חלקית. התוכנית אינה נותנת מענה לחסרונות הרבים של חופשת הלידה בישראל. החיסרון המרכזי הוא פרק הזמן המצומצם שהיא מציעה, גם לאחר השינוי, הורים לתינוקות בישראל ייהנו מחופשה של 17 שבועות סה"כ. בהשוואה למדינות המערב, זוהי עדיין אחת החופשות הקצרות הניתנות במימון המדינה. לא רק שחופשה של חצי שנה לפחות היא הכרח על מנת לאפשר להורים לטפל בילדיהם הרכים בצורה מיטבית, היא גם תאפשר לאבות לצאת לחופש ממשוך יותר. כך הם יוכלו להיות המטפלים העיקריים בחודשים הראשונים שלאחר הלידה בשל סוגיות של משכב לידה, הנקה ועוד.
בעייתיות נוספת הקיימת כיום היא שקיימים תנאים מגבילים ומצומצמים לחופשת הלידה שניתנת לאבות בישראל. תנאים אלו משפיעים באופן משמעותי על היכולת של אבות לנצלה. ההגבלה על החופשה רק לאחד מבני הזוג, חוסר גמישות במועדי היציאה לחופשה ועוד. כל אלה מגבילים את היכולת של אבות להשתמש בחופשה ולכן הם לא מממשים את ההשפעה שלה. יש לתקן בעיות אלו במודל החדש, כדי לאפשר לאבות לנצל את הזכות שלהם באופן מיטבי.
לא פחות חשוב – יש להקפיד שהתוכנית החדשה לא תפגע באימהות. לפי הפרסומים, חופשת הלידה תינתן לאבות שהאימהות של ילדיהם חזרו לעבודה בתום 15 שבועות של חופשת הלידה. מדובר בהגבלה בעייתית ביותר, שכן רוב הנשים מנצלות את זכותן להאריך את חופשת הלידה לחצי שנה ואף לשנה. החופשה צריכה להינתן בתום חופשת הלידה של האם – יהא אורכה כאשר יהא.
הפרטים הקטנים שיהפכו את התוכנית למושלמת
לסיכום – להערכתי מדובר בתוכנית מצוינת, בעלת פוטנציאל רב לתרום באופן משמעותי ליכולת של אבות בישראל לקחת חלק שווה בטיפול בילדיהם ולצמצום הפער המגדרי במשק הבית ובמקום העבודה. עם זאת, כידוע, אלוהים נמצא בפרטים הקטנים – ואלו יכולים להשפיע באופן משמעותי על הצלחתה של התוכנית ועל היכולת שלה להשיג את מטרותיה ועל כן אני חושב שיש לשים לב לניואנסים הקטנים, לפתור אותם ובכך להגיע לתוכנית אשר תשפיע ותשנה משמעותית את חופשת הלידה, לנשים ולגברים, בישראל.
ד"ר נדב פרץ-וייסוידובסקי, מרצה בכיר בפקולטה לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית אשקלון.