פגישות הזום החליפו במקומות רבים את הפגישות פנים אל פנים, אבל בעוד אצלנו העניינים קצת השתחררו, במקומות אחרים הילדים עוד בבית, אף אחד לא חזר למסגרות ואמהות עובדות צריכות לג׳נגל בין שיחות עבודה לבין פעוטון ולשמור על כולם מרוצים. רוב המעסיקים מודעים לאתגרים, אבל מתברר שיש כאלה פחות סבלניים.
אם מקליפורניה שעובדת מהבית בתקופת הקורונה היא הראשונה להגיש תביעה נגד מעסיק בגין פיטורים לא הוגנים. על פי הדיווח של דיסאנה ראיוס, מנהלת חשבונות בחברה גדולה, פוטרה על בסיס אפליה מגדרית. "הוא אמר לי: אפשר לשמוע את הילדים בשיחות עסקיות עם לקוחות, וזה לא מקצועי,"משחזרת ריוס, אם לילדה בת ארבע ולתינוק. "אין לי אף סידור לילדים בגלל הקורונה, ואני מתמרנת בין ארוחות, הנקות ולו"ז של שנת צהריים, ובמקביל עובדת."
ריוס מדגישה כי נתנה לבוס שלה לוח זמנים שיאפשר לה עבודה, וביקשה שהפגישות לא יקבעו במקביל לארוחות והרדמות, אבל הבוס לא הפסיק לקבוע את השיחות בזמנים הבעייתיים הללו, והמשיך להתלונן על הרעש וחוסר הפניות שלה. "אני עובדת ממש קשה, אני מצליחה לעמוד בכל הדדליינים. אני עובדת גם בלילות, ומשלימה הכל."
החברה מתנערת מההאשמות, לא מתייחסת למקרה הספציפי ומוסרת לתקשורת שהחברה הצליחה להעביר 90 אחוזים מפעילותה לזום, פתרון מוצלח למעל 12 אלף עובדים. מומחי העסקה מאמינים שיש כאן צורך בשינוי על פי התקופה, ושעסקים ועובדים צריכים לעשות משא ומתן ולהגיע להסכמות ולתיאום ציפיות מחודש.