כשמערכת היחסים נעשית רצינית באמת, ומתחילים להישמע ממרחקים קולות של פעמוני כנסיה מצלצלים, או לחילופין של כוס שנשברת – המפגש בין ההורים של בני הזוג הוא בלתי נמנע.
לבר וליאו זה קרה השבוע, כאשר דיקפריו ואמו הגיעו לארץ, ואפילו יצאו יחד לשופינג עצבני. פגישה ראשונה שכזאת, משמחת ככל תהיה, טומנת בחובה רגעי מבוכה פוטנציאלית רבים, והמתח הגדול של בני הזוג סביב החשש שההורים פשוט לא ימצאו מכנה משותף - הוא עצום. בכל זאת, מדובר כאן על קשר לכל החיים, ועל אנשים שבסופו של דבר סביר להניח שיחלקו דבר די גדול ומשמעותי: נכד משותף.
בין אם אתם בלונדיניים צחורי שיניים ובין אם לא, רושם ראשוני אי אפשר לשחזר, לכן כדאי שתגיעו לאירוע מוכנים. ריכזנו מספר טיפים שיעזרו לכם לעבור את המשוכה ההורית בהצלחה, בעזרת חגית פריידס, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, ומיכל גול, יועצת זוגית.
1. שתפו את ההורים בחששות
ההורים צריכים להבין מה המשמעות של המפגש הזה עבורכם, ולקחת אחריות על כך שיעבור בשלום. כאשר אתם מזמינים אותם לאירוע, תתוודו על כך שאתם מתוחים וזקוקים לעזרתם; סביר שיבואו לקראתכם.
אבל: הקפידו שלא ייווצר הרושם שאתם מתביישים בהורים שלכם. הבהירו שהסיבה להתרגשות היא גודל המאורע, ולא שום דבר אחר.
2. החמיאו, והרבה
לכולם - לבן הזוג, להוריכם ולהורי בן הזוג, ואם אפשר, שלבו מחמאות: אמא של בר קצת דומה לה? "זה ברור מאיפה בר קיבלה את היופי הזה!" הורים אוהבים לשמוע מחמאות על ילדיהם.
אבל: לא יותר מדי, כן? בכל זאת, חשוב שייראה אמין.
3. הקפידו לשאול שאלות
חשבו על עצמכם כעל מנחים בתוכנית אירוח, שרוצים שהאורחים יפטפטו כמה שיותר. הפנו להוריכם או להורי בן הזוג שאלות, אפילו כאלה שאתם יודעים את התשובה עליהן. אם אתם לא מצליחים להתניע את השיחה בשאלות עדכניות על עיסוקיהם הנוכחיים של ההורים, למשל, פנו לנשק הטוב ביותר: נוסטלגיה. שאלו את הורי בן הזוג משהו על ילדותו, בעיניים נוצצות. סיפורים נוסטלגיים בדרך כלל יגררו אחריהם עוד ועוד כאלה, ובדרך כולם ילמדו אחד על השני. עיון מאסיבי באלבומי ילדות, אגב, הוא אופציה שתמיד עובדת.
אבל: תהיו עדינים. הקפידו לא לחטט יותר מדי בחייהם של בני המשפחה.
4. היצמדו לנושאים ניטרליים
את האג'נדות והנושאים מעוררי המחלוקת – השאירו בצד. פוליטיקה ובדיחות גסות כדאי להשאיר לחלק שבו אבא משתכר בחתונה. אם אתם יודעים על רגישות של מי מהמשתתפים במפגש לנושא מסוים, אפשר לבקש מהאחרים להתחשב מראש, ולהשתדל להמנע ממנו. גם נושאים חמים שקשורים בעתידכם המשותף, כמו הסכמי ממון, או סוג החתונה שאתם רוצים, (נוצרית? יהודית? אולי בודהיסטית?) כדאי להשאיר מאחור בינתיים. אם נתקעים, תמיד אפשר לדבר על מזג האוויר, על החופשה האחרונה או על אירועי ספורט גדולים.
אבל: הרעיון הוא לא להפוך לאנשים שונים ממי שאתם או להסתיר את האישיות של הוריכם. גם ככה במהלך החיים המשפחתיים – כל הדעות והנטיות מתגלות לבסוף. פשוט שמרו על טאקט.
5. אל תשתו יותר מדי
אל תאבדו קשר עם המציאות ועם כמות האלכוהול שאתם צורכים מרוב לחץ, ואל תתנו גם להוריכם ולהורי בן הזוג לשתות יותר מדי. שתיית יתר יכולה להוביל להתנהגות לא הולמת ומביכה, שכולם יתחרטו עליה. אתם רוצים שהמפגש הזה ישאיר רושם טוב, אבל לא שישאר חקוק בזכרון הקולקטיבי לנצח נצחים מהסיבות הלא נכונות.
אבל: כוסית יין היא בהחלט שובר-קרח מומלץ באירועים שכאלה.
6. תנשמו עמוק
אם תראו לכולם שאתם מאוד בלחץ ותסתובבו במעגלים כמו קפיץ מתוח, חוסר השקט שלכם יקרין על כל הנוכחים, והתחושה תהיה לא נעימה. זכרו שמה שחשוב פה באמת הוא אתם, הזוג הצעיר, והזוגיות שלכם. מי שבמעמד כזה יתנהג כאילו דעת הוריו חשובה לו יותר מבן זוגו, עלול ליצור תקדים מסוכן בכך שהוא שם את בן הזוג מראש בעמדה נחותה.
אבל: קצת לחץ הוא טבעי בהחלט באירועים שכאלה. פשוט אל תתנו לו להשתלט עליכם.
7. חפשו מכנה משותף בין ההורים
זה התפקיד שלכם לדאוג להיכרות, והוא לא נגמר בכך שכולם הגיעו לפגישה. ערכו תחקיר מקדים יחד עם בן הזוג: הכינו רשימה של דברים אהובים על הוריכם, והשוו ביניהם. גיליתם ששני האבות אוהבים לבשל? נהדר, מצאתם נושא לשיחה. שתי האמהות עושות פילאטיס? מעולה! תוכלו להגיד משהו כמו: "אמא, את יודעת שאמא של ליאו עושה פילאטיס מכשירים? היא אומרת שזה יותר קשה מפילאטיס רצפה!"
אבל: אל תצרו אווירה מאולצת. אין קווים משיקים בין ההורים? אז אין.
8. הכינו את השטח
ספרו להוריכם פרטים רבים ככל האפשר שעשויים לעניין אותם אודות הורי בן הזוג לפני המפגש, כך יוכלו לשוחח ביניהם בלי הרבה עזרה, וגם יקבלו תחושה שמתעניינים בהם. "בר סיפרה לי שקראתם לליאו על שם ליאונרדו דה וינצ'י!" ציפי יכולה לומר, "אילו עוד אמני רנסאנס אתם אוהבים?"
אבל: אם ישנה רכילות עסיסית במיוחד באחת המשפחות, אתם בהחלט מוזמנים להשאיר אותה בצד כרגע. פרטים מביכים שעלולים להיפלט במפגש – מיותרים בשלב זה.
9. הצטלמו
הכינו מבעד מועד את המצלמה, ולמדו מראש איך לצלם אוטומטית, עם טיימר. אין כמו הצטופפות יחד לתמונה משותפת כדי להמחיש את הקונספט של 'משפחה אחת גדולה'.
אבל: אל תשכחו את הפלאש.
10. עשו פולו-אפ
יום אחרי המפגש התקשרו לכל ההורים להודות להם על שהגיעו, ושלחו להם באימייל את התמונות שצילמתם. למרות שמעניין אותנו מאוד לדעת מה ההורים באמת חושבים על הוריו של בן הזוג, ולמרות שגם לנו יש ביקורת בוערת משלנו עליהם שדחוף לנו לחלוק בה, התאפקו בינתיים. זה עוד לא הזמן.
אבל: רצוי ששני בני הזוג ידברו עם שני זוגות ההורים, כדי ששיחת התודה הזאת לא תהפוך לשיחת רכילות מרושעת בין אם לבתה או בין אב לבנו.