החיים עשויים להיות מפתיעים, וגם כשחשבת שראית ועשית הכל, תמיד יכול לקרות משהו שיטרוף את כל הקלפים. אן האנט הבריטית, פנסיונרית בת 78, נדהמה לגלות השבוע שלעולם לא מאוחר לקבל אח חדש, ואפילו אח תאום. אן ואליזבת, שחיו כל חייהן משני צידי האוקיינוס, זכו השבוע להרחבה משמעותית במשפחה, ולאחר חיים שלמים בנפרד התאחדו לראשונה מאז שהותן ברחם אמן.
"הייתי צריכה לצבוט את עצמי"
אן האנט, מאלדרשוט, בריטניה, מעולם לא חשבה שיש לה עוד בני משפחה. היא היתה יתומה שאומצה על ידי אם בריטית אוהבת, ולא היה לה שמץ של מושג שרחוק רחוק באמריקה, באולבני שבאוראגון, נמצאת אחותה התאומה אליזבת האמל, ומחפשת אותה. שתי הנשים, שקיבלו השבוע את תואר 'התאומים שהופרדו להכי הרבה זמן בעולם' בספר השיאים של גינס, נולדו לאם בשם אליס אלכסנדרה פיישנס לאמב ב-28 בפברואר, 1936, בבריטניה. האם היתה מבשלת בבתי אנשים, ניהלה רומן סוער עם אחד מבעלי הבתים בו בישלה, והרתה לו מחוץ לנישואים. היא מצאה את עצמה במצב סבוך: גידול הילדים משמעותו לאבד את עבודתה, כי איש לא רצה לשכור את שירותיה של מבשלת עם ילדים.
"בימים ההם רומן כזה היה דבר מאוד סודי", מספרת האמל האמריקנית. "שתינו היינו ממזרות והיא החליטה למסור אותנו לאימוץ". האנט אומצה על ידי משפחת וילסון הבריטית מהר מאוד, אך היה מסובך יותר למצוא בית לתאומה השנייה. "סבלתי מבעיות בעמוד השדרה", מסבירה האמל, שנשארה עם אמה הביולוגית, אך גודלה הרחק מעיני המעסיקים, אצל מטפלת. "כשהיה לה זמן היא היתה מבקרת אותי. היא הזדעזעה לגלות שמלבישים אותי בסמרטוטים, ותפרה לי שמלות בעצמה".
הזמן חלף, וכשהיתה הילדה בת 15 גילתה לה אימה שהיא בעצם תאומה. לא היה לה מושג כיצד ליצור קשר עם אחותה, והסיפור התרחק עוד יותר כאשר פגשה האם גבר אמריקני מחיל הים ונישאה לו, והמשפחה כולה עברה לחיות בארה"ב. להאנט, בניגוד לאחותה, לא היה מושג שיש לה תאומה. בגיל 14 גילתה שהיא מאומצת, ולדעתה הוריה המאמצים לא ידעו שיש לה תאומה כלל. האנט נישאה והתאלמנה, והמשיכה לחיות בארה"ב.
עוד כתבות בערוץ בית ומשפחה:
הורס: ילדה פוגשת לראשונה את התאום של אביה
מדהים: התאומות עושות הכל ביחד, אפילו ילדו באותו היום
בתמונות: חייהן של תאומות זהות
היתה זו בתה הצעירה, סמנתה סטייסי, שהחלה בחקר שהוביל לבסוף לגילוי המרעיש. הצעירה החלה לחקור על מנת לקבל מידע על סביה הביולוגיים, ובשנה שעברה גילתה על נישואי סבתה לגבר אמריקני. היא יצרה קשר עם נכדיו של הבעל ומהר מאוד גילתה שלסבתה היתה ילדה אמריקנית. מאותו הרגע הדרך עד לפתרון החידה היתה קצרה למדי, והובילה למפגש מרגש בסקייפ. "הייתי מאושרת ולא הצלחתי לדבר", נזכרת האנט ביום המיוחד. "נתתי לאליזבת לדבר יותר. הייתי צריכה לצבוט את עצמי: יש לי אחות! זה כל כך נפלא. אני כבר לא לבדי בעולם. אין לי מילים לתאר את האושר על כך שיש לי את אליזבת".
האחיות, שאינן תאומות זהות, גילו מהר מאוד שיש להן המון במשותף והאמל נדהמה לראות כמה האנט דומה לאליס, האם המנוחה. השתיים הסכימו להשתתף במחקר על תאומים שהופרדו שנערך בלוס אנג'לס, ושם למעשה נפגשו פנים מול פנים לראשונה, ולאחר מזה נסעו למסיבה גדולה שנערכה לכבודן באוראגון. "אני מרגישה כאילו אני מכירה את ליז כל חיי", אמרה האנט. "כמה נפלא לראות אותך בשר ודם", אמרה האמל, והשתיים התחבקו במשך דקות ארוכות.
הפסיכולוגית ננסי סגל, מומחית בחקר תאומים, תחקור את השתיים בעתיד הקרוב. "כמה שינויים יצרו בהן נסיבות החיים השונות?", שואלת סגל. "אנו מעוניינים להבין יותר על יכולותיהן, תחומי העניין שלהן וחייהן. זה יהיה חקר מקרה מעניין וחשוב במיוחד בתחום".