"בני בן ה 6 וחצי הציל את חיי", מספרת טליה סנדרס, אם יחידנית מרעננה. "בסך הכל הכנתי לו חביתה והתכופפתי על מנת להרים אותה לצלחת שלו. זו לא הפעם הראשונה שאני מכינה לו חביתה. אני כבר בת 46 אך לא ידעתי שצעיף יכול להיות מסוכן כל כך".
סביב צווארה של טליה היה צעיף סינטטי. חלק מהצעיף נפל ועלה באש. "ניסיתי להוריד את הצעיף בהתחלה. אך הוא היה קשור. צעקתי בהיסטריה: 'הצילו, אני נשרפת', שכנות שמעו אותי אך הבית היה נעול ואם אריאל לא היה עם תושיה זה יכול היה להיגמר גרוע יותר. תוך רגע אחד, שניה בלבד עזב את הטלוויזיה, עמד עם כוס מים גדולה, הכי גדולה שמצא ומגבת. במקביל הוא לא איבד את העשתונות, וניסה לפתוח את המנעול העליון בדלת הבית, אך מכיוון שהוא עדיין צעיר ונמוך הוא לא הגיע, ולכן זרק את שפורפרת האינטרקום על המנעול, יצא החוצה וקרא הצילו".
תוך דקות הגיעה ניידת אמבולנס ושכנים הכניסו אותו אליהם כדי שלא יצטרך לראות את אמו נלקחת שכובה לבית חולים.
"שמעתי אותה צועקת לעזרה" מספרת אביטל דובינציק, שכנה שגרה קומה מעליה, בראיון טלפוני למאקו הורים. "כשהגעתי טליה שכבה על הרצפה והבנתי שיקחו אותה לאמבולנס וביקשתי מאריאל שנכין תיק יחד אז הוא אמר שהוא יראה לי איפה הדברים נמצאים אבל הוא לא מחטט בדברים האישיים של אמא. הוא היה ממש חמוד ובסדר גמור, אפילו רגוע יחסית למצב שזה בהחלט מפתיע כי מדובר בילד קטן".
"זו בסך הכל תאונה בבית, זה קרה מדבר פשוט", מדגישה סנדרס. "בסך הכל הכנתי חביתה. וחשוב לי שאנשים יבינו איך מדבר הכי פשוט הכי יכולים להתהפך ולהשתנות. בדרך כלל אנחנו לוקחים אחריות על הילדים שלנו ופה היה בדיוק ההפך. הוא לקח אחריות עלי וכדאי לדעתי לדבר עם ילדים מה עושים במקרי חירום, שילדים ידעו שאם חס וחלילה קורה משהו שיש למי לפנות. חשוב להיות קשובים לילדים ולהבין שיש להם המון כוח וידע".
"בכל תקופה של שהות ממושכת בבית גובר הסיכון לתאונות ביתיות, ובוודאי בתקופת הקורונה", אומרת ד"ר אסנת גדליה-מעין, מומחית ברפואת עור במחוז דן-פ"ת בכללית. לדבריה "יש כמה סוגים של כוויות: כוויות מכימיקלים שנמצאים בחומרי ניקיון ביתיים, כוויות מדברים חמים כמו מים רותחים, וכוויות חמורות יותר כתוצאה ממגע עם אש. הדרך הכי טובה להימנע מכוויות היא להסיר מכשולים. חשוב לדעת שלא כל כוויה מצריכה טיפול מיוחד. אם זה רק קצת אודם וכאבים, אפשר לשים מים קרים. אם חייבים קרח, אז לכרוך במגבת כדי שלא יהיה מגע ישיר של הקרח עם העור, מה שעלול להחמיר את המצב. במקרים קלים אפשר גם למרוח דברים מרגיעים כמו ביאפין, טראומיל (ניתן לרכוש בלי מרשם בבית המרקחת) או אלוורה. כוויות רציניות יותר, כתוצאה ממפגש עם אש למשל, מחייבות טיפול דחוף".