בעוד מרבית האנשים דואגים לעתיד ילדיהם מבחינה קיומית למדי, מקווים שיוכלו תמיד לספק להם בסיס יציב, חינוך טוב, מזון וקורת גג, לעשירי העולם יש צרות אחרות. סקר חדש בא לשפוך אור על הדאגות של המשפחות העשירות, וגילה שגם הם חוששים לילדיהם מבחינה כלכלית, אבל באופן די שונה: אחד הפחדים הכי נפוצים אצל הורים מיליונרים הוא הפחד שלילדם לא תהיה מוטיבציה ואמביציה לעבוד ולהצליח.
>> לעמוד פייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?
רק הבריאות חשובה יותר
את הסקר ערכה חברת "ווית'רוורלדווייד" בין הורים מיליונרים ומיליארדרים בלבד, וגילתה דברים מעניינים. החשש של ההורים העשירים לעצלנות של הילדים גדל יחד עם ממונם, ואצל העשירים ביותר, אלה ששוויים מעל עשרה מיליון דולר, חשש זה לגבי הילדים היה שני רק לפחד שלהם מבריאותם האישית ברשימת הפחדים שלהם בחיים. פחד זה, אצל כולם, עמד מעל החשש להיכשל בעסקים, מעל הפחד להפסיד את כל כספם ולא להצליח לכלכל את משפחתם ומעל הפחד מגירושים.
עוד כתבות בערוץ בית ומשפחה:
- בת 18: אגיע לנשף בבד יוטה אם אגייס 10,000 דולר
- אל תלכי לבדך: כלכלב מלמד תינוקת לזחול
- סטייליסט וספא: כך מתכוננים השמינסטים לנשף הסיום
"לרוב, במשפחות עשירות, הדור השלישי הוא הדור הבעייתי. הדור הראשון יוצר את העושר, השני משמר אותו, והשלישי נוטה להיות מדאיג", אומרת שרה קורמק, עורכת דין בפירמה שערכה את הסקר. "הילדים שנולדו לתוך העושר והכל תמיד הונח עבורם על צלחת, בלי שיבינו את העבודה הקשה שנדרשה לא יכולים לתפוס כמה קשה להגיע וליצור עושר כזה. הם מאבדים את היכולת לשמור את העושר ולייצר עוד ממנו. אין מה לעשות, השווי של האנשים האלה שם אותם במקום שבו, ריאלית, אין לילדיהם כל סיבה להתאמץ ולעבוד יום בחייהם".
בסקר השתתפו מעל 4,500 עשירים מאירופה, אסיה וצפון אמריקה והתבקשו לדון על אספקטים שונים של עושרם וחייהם הפרטיים, ובעיקר למנות את הפחדים שלהם. ניתנו שלושה פתרונות לנושא הסבוך הזה: ישנו טרנד של הקמת עסקים חדשים בהם משולב הדור הצעיר, עוד טרנד חזק הוא הקמת מפעלי צדקה וקרנות למיניהן שנותנות למשפחה תחושת שליחות ומשלבות גם הן את הדור הצעיר בפועלן ובכך מקרבות אותו אל העולם האמיתי, והטרנד השלישי, והדרמטי מכולם: שלילת כל הזכויות והממון מדור ההמשך.
האחרון שהצטרף לטרנד חינוכי משונה ומעניין זה הוא הזמר סטינג, שהודיע כעת שאין הוא מתכונן להעביר לילדים את הונו, שעומד על מעל 300 מיליון דולר. "כל ילדיי מוכרחים לעבוד", אמר סטינג לתקשורת. "הם מודעים לזה ונדיר מאוד שהם באים לבקש ממני משהו. אני מעריך זאת מאוד. כמובן שאם יהיו בצרה אעזור להם אבל עוד לא נדרשתי לכך עד היום. יש להם מוסר עבודה שגורם להם לרצות להצליח בזכות עצמם".
סטינג אינו היחיד שמחנך לעבודה קשה. גם ברוקלין, בנם של הזוג ויקטוריה ודייויד בקהאם, החל לעבוד השנה בבית קפה לונדוני בשכר מינימום. עוד מיליונרים שהלכו על הגישה: ביל גייטס, האדם העשיר בעולם, שבישר שילדיו לא ירשו את הונו כדי שתהיה להם אפשרות למצוא עיסוק משמעותי וחשוב בחיים, שופט הריאליטי סיימון קאוול, שהצהיר כי אינו מאמין בלהעביר כסף בין דורות, השפית הטלוויזיונית נייג'לה לוסון, שלא תעביר דבר מהונה כי "חוסר צורך להרוויח כסף הורס בני אדם", החיפושית העשירה מכולן, סר פול מקארטני, שנודע כאב קמצן שאינו מעניק לילדים כסף, ומייסדת בודישופ, אניטה רודיק, שהורישה את הונה העצום במלואו לצדקה ולא הותירה פרוטה לילדים.