אנחנו רגילים שהשיח על איזון בית-עבודה, מתנהל בעיקר על ידי נשים, אבל משהו בקורונה גרם להרבה אבות להיות יותר בבית, להבין את גודל ההקרבה ולרצות גם הם למצוא את האיזון המתאים.
ביום שלישי האחרון, נערך בקהילת ההורים "לגדול יחד" בניהול קבוצת המדיה "הופ!" ואתר "בדרך לגן", ובשיתוף מאקו הורים, פאנל אבות ואימהות בנושא. מטרת הקהילה היא למצוא את נקודות המפגש בין הורים וילדים ולייצר זמן איכות משותף וחיובי.
מי שהנחתה את הפאנל הייתה מיכל בוטל, משנה למנכ"לי קבוצת "הופ!" ובהשתתפות תחיה בן צור - מנהלת קהילת פורום נשים בקהילה, צח סימון - יוצרתוכן וכותב הבלוג "אמאל'ה! אני אבא" - שיצא לחופשת לידה, הילית קראוזה ישראל - מנהלת תחום מנהיגות וחינוך בראיה מגדרית מהמחלקה לקידום נשים בעיריית ירושלים ומיוזמות המיזם "אבא בארבע" וכן רועי פוברצ'יק - בעל הפודקאסט "שינויים קבועים", מוביל חדר הקלאבהאוס "אבות מדברים אהבות ב-2021", עם בן קלטר.
"בפאנל שמעתי באופן צלול וברור את קולות האבות, המחפשים להרחיב את מיצוי ההורות שלהם, ועל ההתמודדות שלהם מול המעסיקים והחברה הסובבים אותם", אומרת הילית קראוזה ישראל, "בעוד שבהרבה תרבויות יש מאמץ להקיף אימהות טריות וללמד אותן את המשימה החדשה, אבות לא פעם צריכים לקושש את המידע ולפעמים עצם בקשתם מפתיעה. לשמחתנו בשנים האחרונות, ובמיוחד בשנה הנוכחית - אולי בעקבות ההתכנסות בבית בימי הקורונה, ראינו בעיריית ירושלים כי יותר ויותר אבות צעירים נענים לסדנאות ומעגלי אבות שהעירייה מציעה, בכדי לקבל כלים ולהיתמך ולפרוק את קשייהם".
"האבות צריכים לקחת שליטה"
הנושא העיקרי בו עסק הפאנל היה אופן ההתמודדות עם המציאות החדשה, בה כולם עובדים לסירוגין מהבית ונדרשים לניהול משותף של מטלות הבית וההורות. במסגרת הפאנל, נשאלה שאלת סקר לקהל - איך השפיעה הקורונה על הבית שלכם?
59 אחוזים מהנשאלים, העידו שהיה להם ממש קשה לאזן בין הבית למשפחה בתקופה הזאת. לעומת זאת, כ-25 אחוזים העידו כי דווקא הצליחו לאזן טוב יותר. בסיום הפאנל התבקשו החברים לגבש 10 טיפים שלהם ליצירת האיזון הנכון, והרי הם לפניכם:
- "האבות צריכים לקחת שליטה ולא לחכות שיתנו להם".
- כדי שאבות יהיו שותפים - אימהות צריכות לשחרר, וזה מתחיל מההתחלה.
- אם שני בני הזוג נמצאים בבית, צריכה להיות שיחה אקטיבית על חלוקת העבודה בין שני הצדדים, כדי שזה לא יהיה מהלחץ של הרגע האחרון.
- המצפון הוא גם המצפן - אם היום קיצרתי בפעילויות שלי עם הילדים וחיכיתי שילכו לישון, בסוף היום, כשאנחנו נרגעים, כדאי להשקיע חשיבה על - איך אני יכול לשנות מחר?
- האם אתה קורבן של הנסיבות או שאתה מגיע מתוכנן? לקחת את היום ולתכנן אותו באמת, כמה דברים באמת אספיק לעשות ולא רשימה בלתי נגמרת של משימות.
- בתוך הזמן והמשימות במהלך היום, להגדיר זמן סגור ביומן עם הילדים - ולעמוד בהחלטה הזאת.
- הורים צריכים לדעת לדרוש מהמעסיק לצאת מוקדם הביתה, לפחות פעמיים בשבוע, כדי לבלות זמן עם הילדים.
- תיאום ציפיות עם אנשים שעובדים איתם - במידה ויש פגישה בערב, בזום, ייתכן שהילדים יהיו חלק מהפגישה.
- הגיע הזמן לשים את זה על השולחן - יש בכוחנו לשנות! נדאג לאינטרסים שלנו גם כהורים ולא רק כעובדים.
- האינטרס לשוויון הוא לא רק של הנשים אלא גם של הגברים וזאת צריכה להיות קריאה משותפת.
הקלטה של הפאנל נמצאת בקהילת לגדול יחד, שם אתם גם מוזמנים להצטרף להמשך הדיון.
בנוסף לקיום הפאנל, הקהילה מציעה חוגים חינמיים לילדים, פינות קבועות של המלצות, ערבי זום מעניינים ומשמשת כמקום לשיתוף ולשאילת שאלות בכל הנושאים שמעסיקים הורים לילדים עד גיל 6.