מה גורם לאנשים לפנות לשתיה? לפי מחקר שערכה קרן ג'וזף רונטרי, צריכת האלכוהול בבריטניה בקרב אנשים בין הגילאים 45-64 הכפילה את עצמה בפחות מ-15 שנה, זאת בעקבות הלחץ הכרוך בטיפול בבני משפחה מבוגרים.
הדוח מזהיר שבני דור ה"בייביגלומר" (אנשים שבשל קשיים כלכליים צריכים לטפל הן בהוריהם והן בילדיהם) חווים קשיים שעשויים לגרום לעלייה בצריכת אלכוהול. בין הקשיים: בדידות, טיפול בהורים מבוגרים, וילדים שעוזבים את הבית. הדוח טוען שהטיפול בבני משפחה מבוגרים יכול לגרום להיפוך תפקידים שקשה להסתגל אליו, מה שגורם להפרזה בשתייה.
אלכוהול במצבי לחץ
בעוד שרוב המאמצים לרסן את בעיית השתייה מתרכזים בצעירים, מומחים בתחום האלכוהוליזם טוענים שיש להקדיש יותר תשומת לב למבוגרים וזקנים שבאופן עקבי שותים יותר מהכמות המקסימלית המומלצת על ידי רשויות הבריאות. מספר יחידות האלכוהול הממוצע ששותים בני 45-64 בשבוע עלה מ-5.3 או שתיים וחצי כוסות יין של 175 מ"ל, ל-9.8 יחידות, שהן כמעט חמש כוסות, בין השנים 1992-2006, כך עולה מהדוח.
כמו כן, נמצא גם שבשנים האחרונות מספר הנשים שמפריזות בשתייה הכפיל את עצמו; כמעט אחת מכל שש נשים שותה כעת כמות כפולה מהמומלץ, בעוד שמספר הגברים המפריזים בשתייה ירד במידת מה בשנים האחרונות.
גורמי בריאות ממליצים שנשים לא ישתו יותר משלוש יחידות ביום, או 14 בשבוע, ושגברים יגבילו את עצמם ל-4 יחידות ביום, או 21 יחידות בשבוע לכל היותר.
על פי הדוח, מעריכים כי יותר משלושה מיליון בריטים תומכים כלכלית בהוריהם, אחרי שפנסיונרים רבים מצאו את עצמם בקשיים כלכליים כשההכנסות שלהם מחסכונות למעשה התפוגגו בשל הצניחה בשיעורי הריבית. עוד מיליונים רבים מטפלים, לעיתים בביתם, בהורים או בקרובי משפחה מבוגרים שכבר אינם יכולים לדאוג לעצמם.
איאן גילמור, נשיא איגוד הרופאים הבריטי, אמר - "אנחנו יודעים שנשים שמתקשות לתמרן בין קשיי החיים שלהן נוטות לעיתים קרובות לפנות לאלכוהול במצב לחץ. דבר זה יכול להתרחש אם הן נושאות בנטל הטיפול בקרובי משפחה מבוגרים, בעיקר אם הדבר מבודד אותן ומקשה עליהן לצאת מהבית. קיימת מגמה מדאיגה שלפיה אנשים מבוגרים יותר, בעיקר נשים, שותים בבית. אני קורא לגורמים הרלוונטיים להעלות את מחירי האלכוהול בבריטניה".