הורים בימינו מבלים עם ילדיהם פי שלוש יותר זמן מאשר הורים לפני דור - כך קובע מחקר שנערך באוקספורד. הגברים במיוחד מבלים עם ילדיהם יותר זמן מאשר אבותיהם בילו איתם - פי עשר יותר זמן מאשר לפני 25 שנה. ואילו אמהות עובדות רבות מנסות לפצות על שעות ההיעדרות הרבות ומטפלות בילדים באופן מסור יותר.
לפי המחקר, שנערך על ידי ד"ר אוריאל סאליבן, סוציולוגית בכירה באוניברסיטת אוקספורד, כיום הורים משתדלים לבלות כמה שיותר זמן ביחד עם הילדים, בין אם זה בטיולים משותפים או בהקראת סיפורים, בעוד שבדורות קודמים ההורים אפשרו לילדים לשעשע את עצמם יותר.
לדברי ד"ר סאליבן: "הורים בימינו מוותרים על חלק ניכר מזמן הפנאי האישי שלהם לטובת בילויים משותפים עם הילדים. בעוד שבעבר ההורים היו לרוב נותנים למטפל או בן משפחה לשמור על הילדים בזמן שהם הולכים למסעדה או מוזיאון, היום הם ייקחו את הילדים איתם". גם הסביבה משתפת פעולה - מוזיאונים רבים עורכים סיורים ופעילויות לילדים, ובמסעדות מסוימות מחלקים לילדים ערכות יצירה.
לדבריה, סיבה נוספת לזמן הרב שהורים משקיעים בילדיהם היא הדאגה שילדיהם יקבלו מהם מספיק "הון תרבותי": "השאיפה של הורים ממעמד הביניים לראות את ילדיהם צוברים השכלה ומגיעים לאוניברסיטה, הביאה אותם להשקיע בפעילויות חינוכיות עם הילדים - כמו ביקור במוזיאון, טיול לאתר היסטורי או הקראת סיפור".
3 דקות ביום זמן איכות?
ד"ר סאליבן, שניתחה עשרות אלפי יומנים שהורים ערכו בין 1975 ל-2000, גילתה שבשנת 2000 אבות בילו בממוצע בין 32 ו-36 דקות ביום עם ילדיהם, לעומת 3 עד 8 דקות בממוצע בשנת 1975. גם אצל האמהות נרשמה עלייה - מ-8-21 דקות ביום בשנת 1975, עד 51-86 דקות בממוצע ביום בשנת 2000.
ד"ר סאליבן מסבירה שהשינוי הבולט ביותר היה בקרב אבות בעלי השכלה אקדמית: "הם יותר מתעניינים בחינוך התרבותי של ילדיהם. גם העובדה שהיום יש יותר נשים שעובדות במשרה מלאה מביאה גברים להשקיע יותר זמן בטיפול בילדים. אני חושבת שבאופן כללי, הורים משקיעים יותר בטיפול בילדים מתוך מודעות לשעות העבודה שלהם. כשהם עם הילדים הם יחשבו יותר על בילוי 'זמן איכות' כמו הקראה או בילוי בחוץ".