אליזבט פירסון (36): נשואה בפעם השנייה לסיימון, ואימא לשני בנים עילי (10) מנישואים ראשונים, וסייאל (3).

"לפני ארבע וחצי שנים אני וסיימון הכרנו ופתחנו עסק משותף לייעוץ ופיתוח עסקי. היום אנחנו מתעסקים בתחומים נפרדים בעסק – סיימון מפיק מוזיקה לפרסומות ואני מתמחה בכתיבת תוכן לעסקים קטנים וייעוץ אסטרטגי, סטורי טלינג ושיווק דיגיטלי.

"לפני כן הייתי מנהלת רכש בחברה קבלנית, ניהלתי כספים בתחומי עפר, טון וברזל. אחרי שפגשתי את סיימון הבנתי שזה לא החלום שלי, וכמה שאני אוהבת את הרכש וקניות כמו כל אישה, אני לא מוצאת שם את עצמי בכלל, אז הצעתי לסיימון לפתוח עסק".

"לאחרונה סיימתי ללמוד את שיטת RTT להסרת חסמים. ראיתי לקוחות שלי שמקבלים את הכלים העסקיים ונתקעים בקיר בלתי נראה והתחלתי לחפש מה יכול לפתור את הבעיה. נתקלתי במריסה פיר, אחת הפסיכותרפיסטיות המוכרות בעולם, שפיתחה שיטה שנקראת  RTT שעוזרת להיכנס לתת מודע, לאתר את מקור הבעיה ולקודד את המוח מחדש אלו שינויים שקורים בשבועות. זה מאוד עוזר להתמודד עם פחד מהצלחה, עניינים עם כסף, פחד מכישלון פוביות שונות, דברים שמעכבים אותנו מלהצליח עסקית. למדתי חלק אונליין ואת המבחנים עושים בלונדון. שישה ימים לומדים עם מריסה להעביר טיפול. באירופה זה מאוד פופולרי בארץ פחות. בסגר הראשון זה מה שעשיתי וזה הציל את העסק, הכול קורה בזמן הנכון".

סיימון פירסון (47): אבא של מייה (13) מנישואים ראשנים וסייאל (3).

"נולדתי בזימבבווה, וגדלתי בדרום אפריקה. מגיל 6 בערך עשיתי מוסיקה אלקטרונית ועבדתי כדי.ג'יי. בדרום אפריקה ובלונדון במשך שנים".

אליזבט: "סיימון היה אחד מגדולי המפיקים המוסיקליים ביוהנסבורג ובלונדון וניהל שם את חנות המוסיקה הכי גדולה בלונדון – פוניקה".

סיימון: "כשעברתי לכאן בגלל אשתי הראשונה, ישראלית שגדלה בדרום אפריקה, התחלתי לתקלט כאן באומן ובאברקסס, ובהמשך נכנסתי להייטק, כי כשהבת שלי נולדה לא רציתי לעבוד בלילה. כשעבדתי בלונדון בפוניקה עבדתי בהפצה מוסיקלית, מכרנו את המוסיקה לוירג'ין ולחנויות הגדולות, כך הכרתי את השווקים בבריטניה ודרך זה נכנסתי למרקטינג בישראל. זה עבד ל-12 שנים, עבדתי בסטארטאפים, ואז החלטנו לפתוח עסק במקום לייצג חברה אחת. עכשיו אני חוזר למוסיקה, במשך כל הזמן עשיתי מוסיקת טכנו והיפ הופ, חזרתי ליצור מוזיקה לפרסומות, סרטים ואפליקציות. בדרום אפריקה עבדתי עם משרדי פרסום גדולים והלחנתי מוסיקה לפרסומות לחברות כמו BMW".  


נשואים: סיימון: "אני ואליזבט נפגשנו ביום ההולדת שלי. כשנפרדתי מאשתי הראשונה נסעתי ללונדון לשנה כי המשפחה שלי הייתה שם. לא הייתה לי משפחה כאן. אלו היו זמנים קשים והייתי צריך להיות עם המשפחה שלי. הבת שלי נשארה בישראל אז כל כמה שבועות טסתי לכאן להיות איתה. אחרי שנה זה היה מעייף ויקר אז עברתי לכאן בחזרה, כי רציתי להיות ליד הבת שלי. אחרי חודש נכנסתי לטינדר לי ולאליזבט היה match דיברנו וחיבבנו זה את זו".

"ביום ההולדת שלי, עשיתי קמפינג עם החבר שלי ושני הבנות שלנו בחוף דור, התקשרתי כשהייתי שיכור לאליזבט ואמרתי לה שתבוא גם. היא הייתה בארוחה אצל סבתא שלה באשדוד, חזרה לאורנית לקחת כמה דברים ובאה. אז הדייט הראשון שלנו היה עם הילדים, ישנו איתם באוהל".

"היה קליק מהרגע הראשון והילדים שלנו ממש אוהבים זה את זו והם ממש כמו אחים לכל דבר. אליזבט גרה באורנית ואני גרתי אז ברעננה, בגלל הבת שלי. היום אנחנו גרים באורנית, הילדים שלנו מהנישואים הקודמים נמצאים אצלנו חצי מהזמן וסייאל נמצא איתנו כל הזמן למרות שהיינו רוצים לפעמים שיהיה כאן גם חצי מהזמן".

משפחת פירסון (צילום: האדיבות המצולמים)
הילדים שלנו ממש אוהבים זה את זו והם ממש כמו אחים לכל דבר | צילום: האדיבות המצולמים


מייה (13) סיימון: "ילדה יפה וחכמה, מאוד בוגרת בדרך שבה היא חושבת. היא רקדנית מאז גיל 4. גרנו באיסלנד לפני שהיא התחילה ללמוד בבית הספר, אחותי גרה שם ונסעתי לשם לעבוד במשך שנתיים". 

אליזבט: "היא אחת הילדות היותר מבריקות שנתקלתי בהן בחיי מבחינת אינטליגנציה רגשית. פגשתי אותה כשהייתה בת שמונה, היא מבינה איך החיים עובדים, מה שנקרא, אנחנו לא דואגים לה. מייה ראתה עולם והיא מאוד רחבת אופקים וחברותית, היא ילדת העולם הגדול".

עילי (10) אליזבט: "העוגן ההגיוני של המשפחה. יש לנו מערכת יחסים מעניינת - הוא בוגר ומגונן, ילד מאוד שקול וביתי, תמיד הוא כך מאז שהוא היה ילד קטן. יש לנו תמונות שאני שמה את הראש עליו. הוא מנשק לאימא את הידיים ומתעניין ברובוטיקה, מתמטיקה ומחשבים, מאוד רגוע ואוהב את השגרה שלו. יש לו קצב אחר, וזה מעניין כי כולנו פה על ספידים. מייה יכולה לסובב אותו, אני תמיד אומרת לה שלא יוותר לה, כי הוא תמיד חולק כל דבר".

סייאל (3) אליזבט: "הוא מוכן לחיות בתוך מזוודה. עכשיו חזרנו מחו"ל ובעוד שבועיים אנחנו טסים שוב. מהרגע שהוא נולד והיה בן 6 שבועות נסענו איתו כדי להראות אותו להורים של סיימון שגרים בלונדון. הם מתגעגעים אז כל כמה חודשים אנחנו בלונדון. סייאל זה ילד קסם, הוא נולד עם חיוך. לכל מקום שאנחנו הולכים הוא הכי חברותי שפגשתי, תמיד רץ לכולם ומחבק את כולם. הוא יצא אלביס, נראה כמו סיימון, עיניים כחולות ענקיות וחיוך ענקי. כולם מאוהבים בו, ולכל מקום שמגיעים אליו, הוא הופך למסמר המסיבה".  


מגורים : בית פרטי 7 חדרים וחצר באורנית. אליזבט: "ממש עכשיו עברנו אליו, לפני כן גם גרנו באורנית אבל היינו צריכים להתרחב. יש בבית את הסטודיו של סיימון, וקליניקה שלי".


סדר יום:

אליזבט: "הלו"ז גמיש ואנחנו אוהבים את זה. אני וסיימון מתעוררים בארבע וחצי בבוקר. הזמן היחיד שלנו ברוגע לעצמנו זה בבוקר. כל יום הוא מכין לנו קפה ויוצא לרוץ. אני קצת פחות אוהבת לרוץ בג'בלאות של אורנית, בבוקר עושה מדיטציה ועוברת על המיילים".

"אחר כך אנחנו מארגנים את הילדים, תלוי מי בבית ולא תמיד יש את אותה כמות ילדים לארגן. יוצאים למסגרות או שכל אחד מתארגן במקום שלו לעבודה. אנחנו מחלקים את הזמן בין המשרד בתל אביב לעבודה מהבית".

"בצהריים אנחנו אוכלים ארוחה ביחד ומסיימים יום עבודה לקראת ארבע חמש, לפעמים יש לי ימים ארוכים אם מגיעים אליי לקוחות לטיפול, אנחנו גמישים ומגבים אחד את השנייה. אחר הצהריים עושים ספורט בים, ריצה או אופניים או יושבים בחוף ושמים את סייאל אצל הבייביסיטר".

"אוכלים ארוחת ערב ביחד עם מי שנמצא בבית, ובשמונה וחצי כל אחד פורש לחדרו, סיימון שופך לאגר אני מזפזפת בנטלפליקס לשעה".


מה אוכלים בבית? אליזבט: "שנינו בשלנים אז אנחנו מבשלים מלא. במקביל לעבודתי ברכש, לפני שפתחתי את העסק, היה לי קייטרינג של שף מארח ומתארח, למדתי לבשל מסבתא רבא שלי. כשהכרתי את סיימון גיליתי שהוא מבשל יותר טוב ממני. עד שסייאל נולד עשינו קייטרינג, לאירועים פרטיים של עד 50-60 איש, כמו שף מתארח, מבשלים ומגישים במקום, וזה היה כיף. היו לנו תפריט אסייתי, תאילנדי בעיקר, תפריטים איטלקים, צרפתיים ויווניים. איך למדתי? עשיתי בבית לפי מתכון, שיפרתי אותו ואז עשיתי עוד פעם. זה סוג של כישרון, וזה עבד טוב. בבית אנחנו אוכלים הכול, הרבה ירקות ופירות, תבשילים, מרקים, אוכל הודי והרבה שניצלים. סיימון דרום אפריקאי וחולה בשר, אני פחות בעניין יותר אוהבת צמחוני ודגים. כולם כאן אוהבים בייקון עם ביצים - אינגליש ברקפסט".  

משפחת פירסון (צילום: האדיבות המצולמים)
שנינו בשלנים אז אנחנו מבשלים מלא | צילום: האדיבות המצולמים

חלוקת התפקידים בבית: אליזבט: "הוא שוטף כלים ורואה BBC ואני מסתכלת עליו, כל בוקר זה הריטואל הקבוע. אני מקפלת כביסה, ושאר הדברים מתחלקים. אנחנו מאוד אחד בשביל השנייה".


מטלות הילדיםאליזבט: "סיימון מנסה להפיל על הילדים אבל הם לא תמיד משתפים פעולה. מייה מבשלת ועילי אוהב את הפסטה שלה ורוצה שרק היא תכין. לפעמים, כשאנחנו יוצאים, מייה עושה בייביסיטר ושומרת על סייאל. עילי עוזר לפנות מדיח ולתלות כיסה ועושה בגדול מה שמבקשים ממנו".  


תחביבים:  אליזבט: "לטייל בחו"ל, ים, לרקוד ולארח. אוהבים אנשים וכמה שיותר יותר טוב, הבית שלי כמו תחנת רכבת, אוהבים לבשל, סייימון אוהב מוסיקה והקטנים אוהבים לרקוד. אני מתעניינת בכל מה שקשור לנוירו סיינס ומדיטציה, עילי ברובוטיקה ומתמטיקה, בלוגרים ויו טיוברים, ומייה רקדנית ואוהבת מחזות זמר. וסייאל אוהב אנשים".

סיימון: "בישול, אני מאוד אוהב ספורט, עשיתי ספורט מאז שהלכתי על שתיים, קראטה, ראגבי קריקט וטניס, ועכשיו אני רץ".  

משפחת פירסון (צילום: האדיבות המצולמים)
.משפחת פירסון אוהבים לטייל בחו"ל, ים, לרקוד ולארח. אוהבים אנשים וכמה שיותר יותר טוב | צילום: האדיבות המצולמים

אאוטסורסינגאליזבט: "כל מה שאני יכולה לעשות לו אאוסטסורסינג זה שווה לי: שירותי בייביסיטר, מנקה קבוע פעם בשבועיים, בשאר הזמן מסתדרים. לפני הקורונה הייתה מישהי שבאה 3 פעמים בשבוע לנקות, לעזור עם הבישולים ולהביא את הילדים אבל עם הקורונה הבנתי שהתפנה לנו זמן כי העברנו לדיגיטל ולא צריכים את זה יותר, יש יותר פניות וחופש כי אני יכולה לעשות דברים מהבית, כמו להיפגש עם לקוחות בזום. בהרבה מובנים למשפחה שלנו זה היה לטובה".


ערך מרכזי בביתאליזבט: "תהיה בנאדם, להיות בנאדם זה לפני הכול. להסתכל על אנשים בגובה עיניים לראות איפה אתה יכול לעזור או לתרום, ושאר הדברים נוטים להסתדר מעצמם. ערך נוסף זה להיות נאמנים לעצמנו. אנחנו רוצים להראות להם דוגמא, ולכן עלינו לעשות את מה שאנחנו רוצים ולא מה שמצפים מאיתנו, לעשות מה שבא לי, כל עוד זה לא פוגע באחר, ולא מתנגש עם ערך אחר. אני רוצה שילמדו מה שבא להם ושיהיו חברים של מי שבא להם".

סיימון: "כנות ופתיחות והמוטו העיקרי הוא: Don’t be an asshole”".  


מה בסל רגשות האשמה? סיימון: "אני לא נותן מספיק תשומת לב לילדיי כשאני עסוק בעבודה, על אף שאני משתדל לפעמים. כשאני באמצע משהו והם מנדנדים אני אומר להם יותר מאוחר ולא חוזר אליהם, ואני לא נותן להם את מלוא תשומת הלב".

אליזבט: "אני לא חשה אשמה, זה בולשיט. אם אני מתחיל להרגיש אשמה לגבי משהו, אני פועלת לתקן את זה, אני חושבת שאשמה היא מיותרת".

משפחת פירסון (צילום: האדיבות המצולמים)
אני לא חשה אשמה, זה בולשיט | צילום: האדיבות המצולמים

כמה משתכרים? אליזבט: "בחודש בממוצע 70,000-80,000 שקלים. השנה הייתה טיפה יותר חלשה אז בממוצע עכשיו זה סביב ה-60,000 שקלים, אבל מאמינה שזה יעלה, לא קריטי".


לאן הולך הכסף?  אליזבט: "חלק ממנו הולך לעסק כי משקיעים בו בחזרה, 10-15 אחוזים אנחנו שמים בצד. התחלנו לעשות את זה בשנה האחרונה וזה שינה את המצב הכלכלי והנפשי- לדעת שיש כסף בצד ולא צריך לדאוג".

"אנחנו מוציאים הרבה כסף על החינוך של הילדים - מייה בבית ספר פרטי, בחוגים, סייאל בגן פרטי והם מקבלים מה שרוצים ולא חוסכים בזה. יש הוצאות של בית, משכנתא, חשבונות. בילויים. אנחנו פחות קונים דברים, אני בעד לקנות איכותי או בכלל לא, ולהוציא יותר על חוויות מאשר על דברים".

"אנחנו מטיילים בחו"ל מתי שאפשר. בא לי לחיות בחו"ל אבל אנחנו לא יכולים בגלל הילדים, אז החלטנו ש-10 ימים בכל חודש נעבוד בחו"ל. אם אי אפשר לעשות רילוקיישן נעשה חצי רילוקיישן, כששנינו יותר רחוקים אנחנו יוצרים זה בוסט של אנרגיה. סייאל לא יהיה בגן אבל מצאנו לו סידור, וכל פעם זה יהיה במקום אחר. אנחנו ספונטניים מסוגלים לארוז מהיום למחר וללכת. ברגע שאפשר לעשות הכול אונליין והחיים גמישים הכול משתנה לטובה".

משפחת פירסון (צילום: האדיבות המצולמים)
בא לי לחיות בחו"ל אבל אנחנו לא יכולים בגלל הילדים, אז החלטנו ש-10 ימים בכל חודש נעבוד בחו"ל | צילום: האדיבות המצולמים


מגבילים בזמן מסך? אליזבט: "לא מגבילים בכלל זמני מסך, את עיליי לפעמים כי הוא ממש מגזים ואנחנו לוקחים לו את הטלפון. בכלל, אני לא מגבילה את הילדים בכלום, אם אני אגביל אותם, הם יגדלו ואף אחד לא יגביל אותם, אז מה עשינו כאן? אני כן מטפטפת להם שצריך לעשות את מה שמקדם אותנו ושהתחייבנו לעשות ורק אז מסכים. גם אני חצי מהיום מול המסך אז אני לא יכולה להגיד להם שהם לא יהיו, אבל מנסה לצמצם זמן שטויות במסך, תמיד נעדיף למצוא פעילות כייפית או לבקש ממייה לבשל ומעילי לקרוא, במקום לאסור עליהם את זה".  


על מה רבים? אליזבט: "כשסיימון מכניס לאוכל תבלינים שלא אמורים להיות שם".

סיימון: "אנחנו לא רבים הרבה".

אליזבט: "סיימון דואג יותר לחנך, ויותר קצר עם סייאל כשהוא מתחיל להשתולל. לי לא אכפת כי אני לא שומעת את זה, אז אנחנו מתווכחים על זה לפעמים".


קווים אדומים: אליזבט: "לכבד אחד את השני בכל מצב, להיות כנים - שקרים זה "ביג נו נו", הילדים יכולים להגיד הכול אנחנו מצידנו מבטיחים לא לכעוס ולכבד את ההבטחה שלנו, ולמצוא פיתרון.

סיימון: "לא לגעת בציוד סטודיו שלי, זה קו אדום מובהק".

משפחת פירסון (צילום: האדיבות המצולמים)
הילדים יכולים להגיד הכול אנחנו מצידנו מבטיחים לא לכעוס ולכבד את ההבטחה שלנו | צילום: האדיבות המצולמים

מפלס עצביםסיימון: "כשישראלים נוהגים קרוב מדי לתחת של הרכב שלי, זה משגע אותי, ורעש גם של הילדים".

אליזבט: "אנשים צרי אופקים שלא מוכנים לשמוע מישהו אחר. זה מעצבן אותי, כי אי אפשר לדבר איתם בהיגיון. בבית, היכן שהילדים אוכלים, הכול נשאר שם. למייה יש מטבח בחדר היא אוכלת וזה יכול לקחת כמה ימים עד שהכלים והשאריות יחזרו, זה מוציא אותי מדעתי".  


סופי שבוע: אליזבט: "אם אנחנו עם הילדים כשאין קורונה ואפשר לצאת, יוצאים מבלים בים או אצל חברים, רואים סרט, הולכים לטיולי אופניים, מסעדות ונוסעים לתל אביב. כשהגדולים לא בבית, אנחנו חצי מהזמן עם סייאל, וחלק מהזמן שמים אותו עם בייביסיטר, הולכים לים ונהנים מהזמן הפרטי שלנו".  


הזמן המועדף עליכם במהלך השבוע:  אליזבט: "אני אוהבת כל יום. אני לא מחכה לסוף שבוע כי אני יכולה לעשות לעצמי סוף שבוע באמצע השבוע.

סיימון: "אוהב את הערבים כי אנחנו יכולים להיות ביחד ולעשות דברים, להשאיר את הילדים בבית ולצאת או לטייל עם הילדים".


זמן איכות זוגי: אליזבט: "הילדים יכולים להגיד הכול אנחנו מצידנו מבטיחים לא לכעוס ולכבד את ההבטחה שלנו,. זה לא תמיד באותו יום, תלוי במחויבות, לפעמים בסופי שבוע. משתדלים שזה ייכנס ללו"ז כי מה שלא מתוכנן לא קורה. בגלל שאנחנו מאוד מתוכננים, זה מאפשר לנו להיות גמישים,פתאום אנחנו מגלים שיש הרבה שעות פנויות ביממה.  אנחנו מטיילים המון ביחד".  

משפחת פירסון (צילום: האדיבות המצולמים)
אנו מאפשרים עצמאות ומגבים מאחור | צילום: האדיבות המצולמים


זכרון משפחתי נעים : אליזבט: "התחתנו באיסלנד בבית של אחותו ליד רייקיאוויק, אחותו הציעה שנבוא לשם ולקראת הכריסמס נתחתן. נסענו עם הילדים הגדולים וההורים שלי. הגיעו 30 איש שאת רובם לא הכרתי. זו הייתה תקופה כייפית במיוחד, כי נסענו עם הילדים מסביב לאי, הראינו להם את הגייזרים היה קסום ומטורף".

סיימון: "חופשות ארוכות עם הילדים. נסענו שנה שעברה לטיול בפריס, לונדון, ליסבון ופורטו ובחזרה לפריס וזה היה מדהים. הם היו מקסימים והיה לנו זמן כייפי, ולפני שבועיים היינו ביוון במיקונוס ואתונה. אני אוהב את החוויות האלה עם הילדים, להראות להם את העולם, כשאני רואה אותם מתרגשים כשהם רואים משהו חדש, זה עושה את זה כדאי".

אליזבט: "לפני 6-7 שנים לא יכולנו לדמיין חיים כאלה שאנחנו מקפצים בעולם ושיש לנו זמן לארגן את החיים כמו שאנחנו רוצים. זה מטורף, כמה זה פשוט ברגע שאתה מחליט מה שאתה רוצה. היה לזה הרבה קשר לכך שאנו עושים מה שבא לנו ומוצאים את הדרכים לממן ולעבוד תוך כדי".


קורונה: אליזבט: "לא היינו צריכים זמן להסתגלות כי אנחנו מאוד גמישים ולא מקובעים אז אין לנו בעיה לשנות דברים. התמקדנו בפיתרון ולא בבעיה, עשינו התאמות ותמיד מכינים מראש. לילדים יש את הלו"ז והזומים ואף אחד לא מתערב להם. אנחנו את בית הספר סיימנו ואם הם צריכים עזרה אנחנו כאן. אני לא מתערבת אלא אם כן המורה מתקשרת אליי".

"אני מעבירה אחריות כמה שיותר. יש לנו משרד בתל אביב, לפני הקורונה סיימון הגיע למשרד ובקורונה השקענו בסטודיו למוסיקה בבית. כשסגרו את השמיים, כל הפרויקטים בחו"ל נסגרו והיקום הכריח אותו לעשות את מה שהוא אוהב לעשות. הוא אמר שהוא זקן מדי ומי מכיר אותו כי עברו 20 שנה, ישב חודשיים בבית. קנינו את הבית הנוכחי, שיפצנו את המקום, הוא קנה ציוד בעשרות אלפי שקלים ותוך זמן קצר החזיר את ההשקעה. איך שפתחנו את הדלת אחרי שבוע הגיע פרויקט שכיסה את העלויות של המקום, ואז הוא התחיל לפתח את העסק, היום סיימון בקשר עם חברות הייטק ועסקים קטנים שצריכים פסקולים. אני נשארתי עם הפיתוח העסקי לבד".