תקופת הקורונה הכניסה אותנו לעומקם של כותלי הבית, ואם בימים כתיקונם בילינו זמן מוגבל עם בני המשפחה שלנו, מאז כניסתה של המגיפה לחיינו הביחד השתלט על רוב שעות היממה. בזמן שחלקנו מחכים בקוצר רוח לחזרה של מערכת החינוך, אחרים דווקא מוצאים את הזמן המשפחתי שהכפיל ושילש את עצמו כחוויה מעצימה ומגבשת. מה גילינו בתקופה הזו? הנה כמה דברים שרק משפחות גדולות יבינו.
הבופה של הבוקר
לימודים בכיתה או לימודים מקוונים, דבר אחד בוודאות לא השתנה בתקופת הקורונה: פסטיבל הכריכים של שבע בבוקר. מי מאיתנו לא מכיר את הצלצול של השעון המעורר שמזניק אותנו מהמיטה ישירות למטבח, להכנות ממושכות של סנדוויצ'ים לבתי ספר. היינו אומרים תודה אם היה מדובר "רק" בלחם עם שוקולד, אבל ככל שהמשפחה מתרחבת רשימת הבקשות הולכת וגדלה, ובזמן שהאחד אוהב חביתה בפיתה, השנייה מעדיפה גבינה צהובה בלחמנייה.
הסטוקים בארונות
זוכרים שלפני כשנה, כשלא היה ברור לאן המגיפה המסתורית מסין הולכת, רצנו לסופרים ורוקנו את מדפי השימורים? אז כך נראה היומיום של משפחה גדולה. אנחנו קונים פסטות ואורז בקילוגרמים, מפוצצים את המקרר במעדנים (וכמובן שכל ילד אוהב את המעדן שלו אחרת), מכירים מקרוב את האריזות הכי גדולות על המדפים וקונים את כל סוגי החטיפים. אם תהיתם, אגב, הכל נגמר תוך פחות משבוע. גם באריזות *הכי* גדולות שיש.
דברים שצריך לעשות לפני שהמשפחה מתרחבת >>
הדברים הכי כיפיים במשפחה גדולה >>
כמה קורנפלקס
כשהיינו רווקים הוללים, זוג צעיר ואפילו זוג פלוס אחד, בארון המטבח שלי עמד סוג אחד של קורנפלקס, מקסימום שניים. מה קרה כשהמשפחה שלנו גדלה? בואו נגיד את זה ככה: הקורנפלקס השתלט לנו על החיים. אין משפחה גדולה שלא מכירה את טקס הקורנפלקס הקבוע: המבוגרים בקורנפלקסים הבריאים, המתבגרים בממותגים והצעירים בצבעוניים ובשוקולדיים. חלק אוכלים עם כף וחלק עם כפית, חלק עם חלב רגיל וחלק עם תחליף, ולכל אחד יש את הקערה האהובה עליו שמשמשת אך ורק לקורנפלקס. מה יוצא לנו מזה? ובכן, הפכנו למומחי קורנפלקס (עם שם עולמי!).
לא באמצע!
בתור ילדים למשפחות גדולות, הנסיעות הארוכות למשפחה שמחוץ לעיר או לטיול השנתי למדבר עלול להפוך ברגע למריבה רבת משתתפים, שגם הנוף הכי פסטורלי לא יצליח להרגיע בה את הרוחות. להכניס מספר ילדים בגילים הכי נפיצים לרכב סגור למשך שעות ארוכות זו בהחלט התגרות בגורל, וזעקת "לא באמצע!" הפכה להיות עניין שבשגרה לפני כל נסיעה. ברכב הפנאי-שטח המשפחתי NISSAN X-TRAIL פתרו את סוגיית ה"באמצע", ועם שבעה מקומות ישיבה ומרחב ופינוק אישי לכל מי שנמצא ברכב, סביר להניח שהריב החדש יהיה על מי *כן* ישב באמצע. גם הרעב הפתאומי שאוהב להתעורר דווקא שנייה אחרי שעברתם את תחנת הדלק הכי קרובה ברדיוס של 100 קילומטר, יכל להיפתר ברגע אם תציידו נכון את המיני הבר שמחכה לכם ברכב הזה. בקיצור, נראה שחשבו ברכב הזה בדיוק על המשפחה שלכם.
מי אחרון בתור?
כישראלים אנחנו מכירים מקרוב את כל הדרכים הטובות ביותר לעקוף כל תור שאנחנו נקלעים אליו, אבל תור אחד לנצח יהיה המורכב ביותר לעקיפה: התור לשירותים בבוקר. כל משפחה גדולה מכירה את הקושי מקרוב ומתמודדת איתו כל בוקר מחדש - כולם קמים באותה שעה, חלק מתקלחים, חלק רק מצחצחים שיניים ואחרים מבלים בשירותים שעות ארוכות. כל אח או אחות חדשים שמתווספים למשפחה הופכים את התור ליותר מאתגר, ובהיסטורית התור לשירותים שלנו נרשמו כמה עימותים לא מתפשרים בכלל.
ילדים זה כביסה
כבר עם הבייבי הראשון מכונת הכביסה שלנו נכנסת לכוננות ספיגה, אבל ככל שהמשפחה מתרחבת המכונה עובדת שעות נוספות. נגיד שהצלחנו להסתדר עם מכונה אחת ביום (לפחות!), המשימה האמיתית שנכנסה לסדר היום שלנו היא משימת מיון הכביסה. לכל משפחה יש את המומחה או המומחית הביתית שמכירים את כל סוגי הגרביים והתחתונים של כל אחד מבני המשפחה, אבל מי מאיתנו לא העביר שבועות ארוכים בחיפוש אחר המכנס האהוב, שנמצא באגביות אחרי תקופה לא מבוטלת של חיפושים בארון של האח הקטן.
השליטה בידיים של מי?
הכל משתנה כשהמשפחה מתרחבת, אבל אם יש משהו שלעולם לא נצליח לעשות כמו שהיינו רגילים זה לצפות *בנחת* בטלוויזיה. כשהמבוגרים רוצים לצפות בחדשות המתבגרים חייבים להשלים את הפרק האחרון של הסדרה הכי מדוברת, והילדים הצעירים רוצים סרט אחרון לפני השינה. הריבים על השלט הופכים להיות חלק בלתי נפרד מהסלון הביתי, ומהניסיון שלנו, כל טבלת חלוקה של שעות או כוונה להשכין שלום בנושא – מועדים לכישלון.
אבל אם נודה על האמת, משפחות גדולות הן הדבר שתמיד חלמנו שיהיה לנו. תמיד יש מי שיהיה שם בשבילנו אם זה בשביל לצחוק על ההורים רוקדים, לצאת להרפתקאות ולהרגיש שאנחנו מוקפים באנשים אהובים בעולם הזה.