הסוד לזוגיות ארוכת שנים הוא חמקמק, ואלפים מנסים לחקור אותו במהלך השנים, על מנת לספק את תאוותם של ההמונים שרק מחפשים כל חייהם את אותו ׳אושר ועושר עד עצם היום הזה׳ שהבטיחו להם בספרים ובסרטים. בעבר הצביעו החוקרים על גורמים שונים שעוזרים ליציבות בנישואים, ביניהם מצב כלכלי טוב, ילדים משותפים ואף כמות הזמן שבילה הזוג יחד לפני הנישואים. מחקר חדש טוען שיש עוד גורם משמעותי להצלחה, והוא הרבה יותר פשוט: הפרש השנים בין בני הזוג. ככל ששנת הלידה של בני הזוג קרובה יותר, כך סיכוייהם להימנע מגירושים גדלים.
>> לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?
"הפרש גילאים מזמן אתגרים"
המחקר, שמגיע מאוניברסיטת אמורי שבג'ורג'יה, ארה"ב, סקר 3,000 זוגות נשואים וגרושים ברחבי ארה"ב, קיבל טיפול גרפי על ידי החוקר רנדי אולסון, וניתן בעזרתו לראות שהפרש בן שנה אחת בין בני זוג מעלה את הסיכוי לגירושים בשלושה אחוזים לעומת הזוגות שנולדו באותה השנה בדיוק, הפרש של חמש שנים מעלה את האחוזים ל-18, והפרש של עשור יעלה את סיכוי הזוג להתגרש בלא פחות מ-39 אחוזים לעומת זוגות בני אותו הגיל בדיוק. כאשר מדברים על הפרשים משמעותיים ממש, של עשרים ושלושים שנים, הסיכויים להצלחה הופכים לאיומים ממש, ועומדים 95 עד 172 אחוז יותר.
עוד ב-mako בית ומשפחה:
- 9 המאכלים הכי גרועים של ילדים
- 18 תמונות שמוכיחות שילדים הם קצת מטורפים
- חנוכה 2014: כל המופעים הגדולים
הסטטיסטיקה לעולם אינה חד משמעית, מזכירים לנו החוקרים, ובן זוג צעיר או מבוגר אינו סימן לרעה שבדרך, אבל החוקרים כן מזכירים שהמחקר מסמן לנו על קשיים מסויימים שהפער הגילאי הזה מייצר. כאשר שני בני הזוג נולדו באותו הזמן, הסיכוי יותר גדול שיהיו באותו מקום בחיים מבחינת שאיפותיהם ושהגיעו מעולמות דומים, נקודות השקה וחוויות משותפות רבות יותר.
"מעל לכל, חשוב לפתח בנישואים את הכישורים הבינאישיים לפתור בעיות יחד, ופעמים רבות הגיל הכרונולוגי פחות חשוב מהגיל המנטלי של בני הזוג", מסייגים החוקרים, "אם אדם מוצא שלווה באיחוד עם אדם שגילו שונה, זה בסדר, אך כדאי להיות מודעים לאתגרים שהעניין עשוי להביא איתו ולשים לב במיוחד לנושא התקשורת וההבנה העמוקה אחד של השני. גם לחברה יש משמעות והשפעה על יציבות הזוגיות, והחברה נוטה לדחות איחודים שסוטים מהנורמה שקבעה לעצמה".