סובלים מבעיות בחיי הנישואים? ייתכן שפשוט בחרתם במקצוע הלא נכון. מחקר חדש חושף נתונים מפתיעים על הקשר בין לשכת התעסוקה למדרגות הרבנות. המחקר מתמקד במקצועות שחושפים את בעליהם לקשיים בניהול חיי נישואים יציבים ושמחים.
אין פלא שמקצועות תובעניים ומוחצנים עומדים בראשית הרשימה, אך ההפתעה הגדולה מגיעה דווקא מחזית המקצועות הטיפוליים, שעלולים לפגוע ביחסים הזוגיים של אלו שעוסקים בהם. בראש מצעד המקצועות המועדים לפורענות עומדים רקדנים, כוריאוגרפים וברמנים, עם סיכוי של מעל 40 אחוז לפרידה.
בדשדוש קל מאחוריהם ניצבים פסיכיאטרים, אחיות ואנשי סיעוד עם כ-30 אחוז. לעומתם, לשפים, מזכירות ומתמטיקאים יש כ-20 אחוזים לפרידה. לספרנים, דיאטנים ומאמני כושר יש קצת יותר סיכוי להישאר ביחד, כשהסיכוי שייפרדו עומד על 17 אחוזים.
הפתעה נוספת צצה דווקא בגזרת המנהלים הבכירים, שלמרות שעות העבודה המרובות, הלחץ וההיעדרות מהבית, ויש שאומרים שבזכות הסיבות האלה, הסיכוי שהעבודה תוביל לפרידה הוא 10 אחוזים בלבד.
מכירים חקלאי פנוי?
אם אתם ניצבים לפני קבלת החלטות תעסוקתיות ורוצים לשמור על גחלת הזוגיות שלכם, כדאי שתשננו את המקצועות שנמצאו עם הסיכויים הנמוכים ביותר למשבר (בין שניים לשבעה אחוזים). ביניהם מהנדסים, חקלאיים, אופטומטריסטים, רופאי שיניים וכמרים.
הפסיכולוג התעסוקתי דאי וויליאמס התייחס למחקר בריאיון לעיתון ה"גרדיאן", ואמר שהצד המרתק במחקר טמון בסיכויי הפרידה הגבוהים של אנשים שעוסקים במקצועות טיפוליים, ממצא שיכול להתקשר לעובדה שהם מבלים יותר מדי זמן בטיפול באנשים אחרים על חשבון המשפחה שלהם, או בגלל שבאופן טבעי האופי שלהם רגיש ופגיע יותר.
מוביל המחקר, ד"ר מייקל אמודט, פסיכולוג תעשייתי מאוניברסיטת רדפורד שבוירג'יניה, פיתח נוסחה לאיתור הסיכויים להצלחת הנישואים על בסיס המקצועות של בני הזוג. הוא בחן מקרי גירושים ופרידות של 449 בעלי מקצועות שונים. "הסתכלתי על אחוז הגירושים בכל מקצוע נתון אחרי סידור של מאפייני המין, הגזע, הגיל וההכנסה", סיפר ד"ר אמודט. למרבה ההפתעה, התגלה במחקר שנתונים כמו עבודה במשמרות, בשעות נוספות או בסופי שבוע לא גורמים לפרידות.